Børn i gamle dage

De gode gamle dage: Børn i bur

I de gode gamle dage var baby-bure en løsning for de travle husmødre i storbyen, men hvad ville nutidens sundhedsplejerske sige til den opfindelse?

Louise Holm Rudolf

Ideen til disse baby-bure udsprang af ægte bekymring for bybørnenes sundhed. Amerikanske Emma Read opfandt det transportable baby-bur efter at have set, hvor svært det var at opdrage babyer og små børn i byer med etagebyggeri. For at kompensere for den manglende friske luft og for at give mødrene lidt ekstra plads til børnene, kom hun på ideen til buret.

LÆS OGSÅ: Lone Hertz – dengang jeg blev mor…

Sigrid Riise, der startede som sundhedsplejerske i København i starten af 1960’erne, er ikke i tvivl om, at opbevaring af børn på den måde i dag vil føre til en øjeblikkelig anmeldelse fra naboerne.

NO SCRIPT FOUND

– Dengang fik man rigtig mange børn, og det handlede om at få dem passiviseret, så der blev tid til de andre opgaver i hjemmet. Tøjet skulle koges, og maden laves fra bunden. Hvis man kunne placere barnet i en kravlegård hele dagen, så gjorde man det – alt, hvad der kunne få tingene til at glide, forklarer Sigrid Riise til voresbørn.dk.

LÆS OGSÅ: Jesper Juul – sådan er forældre anno 2012

I den forbindelse ramte opfinder Emma Read en tendens og et behov i samfundet.

Rygterne siger endda, at præsidentfruen Eleanor Roosevelt havde et – eller i hvert fald seriøst overvejede at få et – baby-bur. Hvor udbredt ideen blev i USA er dog usikkert, men i 1937 blev buret omdelt til medlemmer af the Chelsea Baby Club.

Der er lysår mellem dengang og nu, og børn har aldrig haft det bedre end i dag, konstaterer Sigrid Riise.

Se videoen herunder, hvor to søskende hygger sig i babyburet og vinker til far nede på gaden.

Kilder: Bad Inventions: Baby Cage, 1922, Old, Weird Tech: Baby Cage Edition

LÆS OGSÅ: Lær din tumling tre gode manerer

LÆS OGSÅ: 24 råd om din babys gråd

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Lige nu kan du få 3 mdr. abonnement og F&F Herbert bamsen som særligt tilbud. Klik herunder, for at benytte tilbuddet.

loading...