Find den rette spillekonsol til dit barn

Hvilken spillekonsol skal du vælge?

Du har besluttet dig for, at familien skal have en spillekonsol, men hvilken skal det være? Vi hjælper dig med at finde den rette konsol.

Skrevet af Thomas Berger, oprindeligt udgivet på Kiddly.dk

Det er svært præcis at se, hvad der gemmer sig af muligheder bag spillekonsollernes sorte plastikydre. De ligner mere eller mindre hinanden til forveksling, men der er stor forskel på, hvem de henvender sig til.

LÆS OGSÅ: Børnebøger: 20 nye og gamle klassikere dit barn vil elske

Der findes i øjeblikket tre spillekonsoller på det danske marked. Nintendo står bag Wii U, der blev lanceret i november 2012. Sony sendte deres nye PlayStation 4 på markedet i november 2013. Endelig er der Microsofts spillekonsol Xbox One, der først kom til Danmark med et års forsinkelse i september 2014.

Hver af de tre spillekonsoller har deres fordele og ulemper. Før du tager en købsbeslutning kan det også være en god idé at se på, hvilke spillekonsoller der findes i familiens omgangskreds, så det er muligt at låne spil og udstyr af hinanden.

Du får brug for ekstraudstyr

Fælles for Wii U, PlayStation 4 og Xbox One er, at de kun sælges med en enkelt controller. Hvis der skal være flere med til at spille, er der derfor behov for at investere i en eller flere ekstra controllere.

LÆS OGSÅ: Medieforsker: Børn kan lære en masse af tv og apps

PlayStation 4 og Xbox One sælges begge i versioner uden det kamera/sensor, som spillekonsollerne har behov for, hvis det skal være muligt at spille bevægelsesstyrede danse- eller sportsspil. Du kan derfor også få brug for at investere i enten et PlayStation 4 Camera eller en såkaldt Kinect-sensor til Xbox One.

Nintendo Wii U

Derfor skal du vælge Wii U:
Der er et stort fokus på børnevenlige spil til Nintendo Wii U. Samtidig kan konsollen også spille de spil, der er udkommet til den tidligere Wii-spillekonsol, hvilket betyder, at der er mange gode spil til konsollen – og en del spil der er bevægelsesstyrede. Wii U fungerer også sammen med de ’gamle’ Wii-controlere, og så kan den streame Netflix.

LÆS OGSÅ: 8 gratis apps der er så gode de burde koste kassen

Nintendo Wii U fås fra kr. 2200,- hos CDON.

Det skal du være opmærksom på:
Rent teknisk er Nintendo Wii U på bagkant med konkurrenterne. Det betyder, at Wii U er langsommere til at indlæse spillene og grafikken ser lidt forældet ud. Konsollen kan hverken afspille dvd- eller bluray-film. Når barnet vokser sig større, vil der blive færre spil, som er interessante at spille på Wii U.

LÆS OGSÅ: 5 apps der lærer dit barn bogstaver og ord

Microsoft Xbox One

Derfor skal du vælge Xbox One:
Xbox One har virkelig flot grafik og er spækket med funktionalitet, der strækker langt videre end blot spil. Xbox One kan derfor også bruges til at kontrollere selve fjernsynet og valg af TV-kanaler, chatte via Skype med mere – og med en Kinect-sensor kan Xbox One styres både med bevægelser og stemmekommandoer. Konsollen kan afspille DVD og Bluray-film og har en lang række onlinefunktioner – her i blandt streaming fra Netflix.

Microsoft Xbox One fås fra kr. 2800,- hos CDON.

Det skal du være opmærksom på:
Xbox One er ikke kompatibel med hverken spillene eller controllerne fra den tidligere Xbox 360-konsol. Microsoft har hidtil fokuseret meget på spil til en målgruppe over 12 år og ikke børnespil. TV-funktionerne er designet til det amerikanske marked og fungerer ikke nødvendigvis med alle danske TV-løsninger. Du skal betale et ekstra abonnement, hvis du vil spille online.

PlayStation 4
Derfor skal du vælge PlayStation 4:
Grafikken på PlayStation 4 er imponerende flot, og konsollen er rent teknisk helt fremme i skoene – for eksempel fungerer den almindelige controller også som bevægelsessensor. Konsollens funktioner udvikles løbende, så du foruden at kunne streame fra Netflix og lignende også har mulighed for at dele dine spil med andre online eller tilføje stemmestyring til konsollen. PlayStation 4 kan afspille DVD og Bluray-film.

Sony PlayStation 4 fås fra kr. 2999,- hos CDON.

Det skal du være opmærksom på:
PlayStation 4 kan hverken bruge spillene eller controllerne fra de tidligere PlayStation-konsoller. Hvis du vil spille online eller have mulighed for dele dine spil med andre, så skal du betale et ekstra abonnement.

LÆS OGSÅ: 3 apps der styrker det lille barns finmotorik og koncentrationsevne

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...