Sikre YouTube-kanaler til børn

De 4 bedste YouTube-kanaler til små børn

Giv børnene sikker adgang til YouTube og få timevis af underholding med børnesange og tegnefilm.

Af Katrine Kornerup

Ny undersøgelse fra Børnerådet viser, at små børn er meget medievante og digitalt kompetente For det meste er det harmløst at færdes på eksempelvis YouTube, men der er også videoer, der slet ikke egner sig til små børn. Ved hjælp af en app, hvor du kontrollerer, hvilke videoer dit barn kan se, er det sikkert at slippe ungerne løs på YouTube. Kiddly forklarer her, hvordan du gør og viser vej til nogle af de bedste YouTube-kanaler for små børn.

LÆS OGSÅ: 3 apps til ulvetimen: Få ro på mens ungerne træner kreativitet, begreber og logik

Se YouTube på en sikker måde
I februar lancerede YouTube-app’en ‘YouTube Kids’ på det amerikanske marked. App’en gør det mere sikkert for børn at færdes på YouTube. Den fås endnu ikke på det danske marked, så indtil den kommer, må man bruge andre apps. Der er for eksempel ‘SafeTube’, som minder lidt om YouTube i sin brugergrænseflade. Forskellen er, at du bestemmer, hvilke YouTube-kanaler og videoer, som dit barn kan bladre rundt i. ‘SafeTube’ er nem og enkel at bruge.

Med ‘SafeTube’ har du fuldstændig kontrol over, hvad dit barn ser på YouTube.

Find app’en i App Store.

Vi er også glade for ‘MonkeyTube’. Denne app er designet til børn og meget nem at bruge både for voksne og børn. Men i denne app har man ikke samme overblik over de valgte YouTube-kanaler og det virker en anelse rodet.

Masha og bjørnen(2-6 år)
En af disse kanaler tilbyder masser af videoer med ‘Masha og bjørnen’. Her er både børn og voksne i rigtig godt selskab. Historierne om den lille, charmerende og meget energiske pige samt hendes ven, den pensionerede cirkusbjørn, bygger på russiske folkeeventyr. De fleste videoer er på engelsk, men da de ikke taler meget, gør det ingenting.

LÆS OGSÅ: 9 bedste apps for små børn mellem 0-3 år

Der er masser af sjove eventyr i skovene omkring den nedlagte station på den transsibiriske jernbane, hvor Masha bor.

Her finder du YouTube-kanalen.

Super Simple Songs (0-4 år)
En rigtig sjov kanal med masser af sange, rim og remser i form af animations-, tegne- og dukkefilm på engelsk. Videoerne er lavet med fagter og dans, så der er mulighed for meget interaktion. Der er klassiske børnesange, alfabetsange, farvesange og meget andet. Blandt vores favoritter er samlingerne med ‘Ten in Bed’ og ‘Twinkle Twinkle Little Star’. Hver onsdag kommer der nye videoer på ‘Super Simple Songs’. Det engelske sprog er ikke en hindring for børnene, da tempoet er tilpasset de mindste.

LÆS OGSÅ: 5 fine apps der lærer dit barn bogstaver og ord

Her er barnet i super selskab med de mange børnsange.

Her finder du YouTube-kanalen.

Pingu (0-3 år)
Pingus officelle YouTube-kanal er fuld af videoer og playlister om den lille pingvin, der bor sammen med sin familie på Sydpolen. Pingu oplever sjove ting med sin søster Pinga og med sin bedste ven, sælen Robby. Historierne om Pingu er ideelle til de mindste børn, da tempoet ikke er for højt. Pingu og vennerne taler pingvinsk, hvilket er en blanding af pludren, pladren og mumlen. Selv om Pingu serien er af ældre dato, så er den fantastisk og har blandt andet vundet den eftertragtede britiske BAFTA-pris for bedste børneserie på TV.

LÆS OGSÅ: De 8 bedste apps til børn lige nu

Følg Pingu og Pingas eventyr og oplevelser på Sydpolen.

Følg Pingu og Pingas eventyr og oplevelser på Sydpolen.
Her finder du YouTube-kanalen.

Teletubbierne (0-2 år)
Vandene deles, når snakken falder på de fire babylignende, grinende og pludrende bamser. Nogle hader dem, andre elsker dem. Vi kan rigtig godt lide dem, og det kan de fleste små børn også. På YouTube-kanalen kan man følge Dipsy, Laa-Laa, Po og Noo-noo, mens de udforsker det magiske Teletubby-land og ser små film med børn fra forskellige kulturer i kendte hverdagssituationer. Der er mange afsnit med Teletubbierne, og hver uge kommer der nye på.

Der krammes og danses i Teletubby-land.

Der krammes og danses i Teletubby-land.
Her finder du YouTube-kanalen.

LÆS OGSÅ: Medieforsker: Børn kan lære en masse af tv og apps.

LÆS OGSÅ: 6 power-apps der styrker og udfordrer kreativitet og fantasi

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...