Thomas Skov

Thomas Skov: “Livet som far minder på mange måder om livet i film”

Når Thomas Skovs datter er bevæbnet med en overfyldt lorteble og tilhørende bodystocking, er han helten i en actionfilm, der skal fange skurken og desarmere hende. Andre dage udspiller sig en scene fra Lady og Vagabonden.

Skrevet af Thomas Skov

Livet som far minder på mange måder om livet i film. Der er en film til de fleste situationer, så når du af og til savner dit liv, dengang du bare kunne sætte dig og se film, hvornår end du havde lyst og ikke havde alle de trivielle forældrepligter, så er det bare med at skrue forestillingsevnerne op på max og leve dig ind i rollen som hovedpersonen i din egen version af en række kendte film.

Speed

Filmen handler om en bus, der ikke må køre under 50 km/t for så vil en bombe eksplodere.

Min version af Speed handler om afføring.

Det sker, at min datter skider så meget i bleen, at der er lort ud over det hele. På hendes bodystocking, op af ryggen, über alles. Og ofte når jeg opdager sådan en massakre, sker det, at hun forsøger at stikke af på sine små kravleben, og det er her, jeg forestiller mig, at jeg er actionhelten i Speed. For mens jeg forsøger at desarmere min datters lorteble med tilhørende bodystocking, er det vigtigt, at hun holder en nogenlunde stabil fart, for selv den mindste variation i hastigheden vil betyde, at der kan være afføring ud over det hele, og det er svært at være cool actionhelt med lort på fingrene.

Ofte lykkes missionen – andre gange dør helten, og så skal der gang i Rodalonen.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: 19 tegn på at du er blevet far

Mission Impossible 1, 2, 3, 4 & 5

Det er nogle værre knald og bang film, og det er mit indtryk, at hvis ikke verden havde haft Tom Cruise, så havde vi ikke haft en verden at leve i i dag.

Min version af Mission Impossible 1-5 handler om at få et barn til at sove.

Som en hver snu agent forsøger jeg at snyde min datter til at sove, men den er hun ikke med på. Så i bedste Tom Cruise-stil sender jeg en hær af bamser anført af Alfons Åberg. Jeg forsøger at liste dem ned foran øjnene på min datter, så hun tror, det er blevet nat. Men desværre har jeg at gøre med en modstander, der er klogere end jeg tror. Så gang på gang tror jeg, jeg har narret hende til at falde i søvn, men gang på gang rejser hun sig op i sengen for at vise mig, at hun ikke er så nem at narre.

Jeg ved aldrig om Mission Impossible ender godt.

LÆS OGSÅ: Sådan viser du kærlighed til dit barn

The Truman Show

Det er en film, hvor en mand lever fuldstændig uvidende om, at hele hans liv er et tv-show og alle han møder er statister.

Min version er i virkeligheden ret tæt på den rigtige film. Jeg filmer og tager ubeskriveligt mange billeder af min datter. Inden hun kom, tænkte jeg, at jeg ikke skulle være en af dem, der kun kunne lægge billeder af mit barn på nettet. Nu har hun været her i et års tid, og jeg har ikke tal på hvor mange gigabyte af hende, jeg har lagt på nettet. Jeg er spændt på, hvad hun siger, når hun opdager det.

Gandhi

En film om Ghandi, som trods meget modstand sjældent fik sit pis i kog.

I min version tror jeg, selv Ghandi ville være blevet bragt ud af fatning. Det kan godt være han var en meget tålmodig mand, men når du for fjerde gang på bare en formiddag har givet din datter nyt tøj på fordi hun har spildt og skidt ud over det, og når I om et øjeblik skal køre hele vejen til Jylland for at besøge dine forældre, så skal der mere end Mahatmas tålmod til ikke at fare i flint. Jeg prøver at være den bedste Ghandi, jeg kan.

LÆS OGSÅ: Hvilken fartype er du?

Clockwork Orange

Jeg ved faktisk ikke, hvad den handler om og har aldrig set den.

Min version handler om alle de gange min datter hopper op og ned direkte i skridtet på mig. 

Jeg har naturligvis forståelse for, at hun intet ved om den mandlige anatomi, og jeg har stor respekt for, at hun er glad for, at hun har lært at hoppe. Men det betyder alt sammen, at man ind i mellem må finde sig i gult og blåt og ja, til tider orange klokkeværk.

Brokeback Mountain

Den handler om to mænd, der forelsker sig i hinanden, mens de overvintrer på bjerget.

Min version er aldrig blevet til noget, men jeg indrømmer, at de dage, hvor min datter er allermeste umulig og overhovedet ikke vil sove, der leger jeg med tanke om at tage op i bjergene med min bedste ven. Og bare se, hvad der sker.

Desværre er der ikke så mange høje bjerge i Danmark, og jeg ved ikke om man må overnatte på Himmelbjerget.

Lost in Translation

Filmen handler om to amerikanere, der hver især forsøger at finde sig til rette i Tokyo til trods for sprogbarrierer og kulturelle forskelle.

Min version udspiller sig så godt som hver gang, min datter græder. Jeg vil dog sige, jeg bliver mindre og mindre lost in translation, men der har virkelig været nogen gange, hvor hun bare har grædt og grædt og grædt – og jeg har tænkt – hvad er det dog, du siger. Der er ikke andet at gøre end at prøve sig frem.

Først tænkte jeg, at alt vil blive nemmere, når hun får et sprog, men så kom jeg i tanke om, at hendes mor – min kæreste – har et fint og veludviklet sprog, det er stadig ikke altid, jeg forstår hende.

En verden udenfor

Jeg ved godt, det er noget nær en synd, men jeg har aldrig set den.

Min En verden udenfor handler om, at jeg husker tilbage på, at der var en verden uden for, før jeg blev far.

Lady og Vagabonden

Scenen hvor de to hunde spiser spaghetti, vil jeg tro, at stort set de fleste har set.

Min datter spiser ligesom Lady og Vagabonden, og det er meget romantisk og nuttet i filmen. I virkeligheden er det noget værre griseri. Hun spiser som en hund.

Hun sidder konstant med snuden nede i maden og kaster det til alle sider, men jeg som en anden Tony forsøger at spille på min lille harmonika og underholde hende imens.

Vores version bliver nok aldrig en stor, folkelig klassiker.

Hvis jeg skal samle hele mit liv som far, kommer filmen trods modgang og besvær til at hedde

Jeg elsker min datter.

Se den.

LÆS OGSÅ: Thomas Skov: Der er én slags ’første gang’, der er er helt forfærdelig

LÆS OGSÅ: Læserne fortæller: Alle de tossede ting, der sker om natten

LÆS OGSÅ: Når far siger ja, og mor mener nej

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...