• 4. Bamser

  Ligesom tæpper er bamser og blødt legetøj små svampe, når det gælder bakterier. Vask dem gerne hver 3. uge, enten i hånden eller i vaskemaskinen, og lad dem tørre i 45 minutter i tørretumbleren.

 • 2. Legetøj
  Luk

  2. Legetøj

  Det er bestemt ikke læks at tænke på, men du kan desværre ikke forhindre legetøjet i at gå fra babys mund til gulvet og tilbage igen. Umulig opgave!

  Men du kan holde bakterierne stangen ved at tørre legetøj med hårde overflader eller legetøj i gummi af med en desinficerende klud (som ikke efterlader grumme kemikalier, naturligvis), efter brug.

  Du kan også smide det hårde legetøj i opvaskeren,hvis det trænger til en grundig rensning.

 • 3. Puslebordet
  Luk

  3. Puslebordet

  Det er åbenlyst, at puslebordet er et mekka for E. coli-bakterier som følge af beskidte bleer. Tør det grundigt af med en desinficerende klud, hver gang det har været i brug.

 • 1. Gulvtæpper
  Luk

  1. Gulvtæpper

  Tæpper på gulvet virker som en svamp på bakterier – de suger alt fra bleudslip til skidt fra skoene til sig, og kræver særlig opmærksomhed.

  Ideelt set bør du støvsuge flere gange om ugen og investere i en grundig omgang tæpperensning hver 3. måned for at få bugt med bakterierne, der gemmer sig under overfladen.

Børneværelse

4 bakterie-hotspots: Sådan undgår du (og baby) dem!

Børneværelset lokker både din baby og bakterier til – og det er en dårlig kombi, hvis du gerne vil styre udenom sygdomme. Se de største bakterie-hotspots, og læs, hvordan du undgår, at de blomstrer.

Af Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 20. august 2013

Det kan være svært helt at undgå bakterier på børneværelset, hvor du både jonglerer med beskidte bleer og lillepigen boltrer sig i gennemgnasket legetøj.

Men netop fordi det er her, dit barn tilbringer en stor del af sin tid, er det vigtigt, at du zoomer ind på de bakteriefyldte områder. Her ligger alt fra E. coli-bakterier, rotavirus, forkølelse og influenza nemlig på lur, parat til at angribe junior.

Se de klamme hotspots, og få opskriften på at holde bakterierne nede, hér!

LÆS OGSÅ: Stor guide: Hjælp, mit barn er syg!

LÆS OGSÅ: 16 sunde vaner til dig og din baby

Kilder: Parenting.com og professor i mikrobiologi på University of Arizona, Charles Gerba.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...