• Bagels med flødeost, røget laks og grønt

    10 stk.

    Det skal du bruge
    10 g gær
    3 dl koldt vand
    1 spsk. olie
    1 tsk. rørsukker
    1 spsk. groft salt
    500 g finsigtet spelt eller hvedemel
    1 sammenpisket æg til pensling
    birkes eller sesamfrø
    Fyld (ca. 4 bagels)
    400-500 g flødeost, evt. af gedemælk
    ½ tsk. tørrede rosa peberkorn eller
    friskkværnet
    peber
    4 store skiver koldrøget laks
    Rå grønsager
    2-3 små ræddiker eller 10-12 radiser
    2-3 stængler bladselleri
    2-3 gulerødder

    Sådan gør du
    Lav dejen, dagen eller aftenen før bagelsene skal bages. Smuldr gæren i det kolde vand. Tilsæt olie, sukker, salt og mel, til dejen er så fast, at den kan æltes, og ælt den glat og smidig. Kom mel i, til dejen næsten ikke klistrer til bordet. Stil i køleskab i ca. 12 timer.

    Ælt dejen igennem. Tril 10 pølser a 25 cm. Form dejen til ringe på et meldrysset bord, og tryk enderne fast sammen. Sæt dejringene på bagepapir på 2 bageplader, og lad dem hæve i 30 min. Bring en stor gryde vand i kog, og tænd ovnen på 2000. Kog dejringene 2-3 ad gangen i 2 min., så de hæver.

    Tag dem op med en hulske, og læg dem på bagepapiret. Pensl med æg, og drys evt. med birkes eller sesamfrø. Bag dem straks i ca. 15 min. Det skal lyde hult, når du banker på undersiden. Lad dem køle af på en rist.

    Fyld
    Flæk bagelsene, og smør dem med flødeost tilsmagt med peber. Læg laks på, og saml dem. Rens grønsagerne, og skær dem i stave.

  • Små frikadeller med agurk og tomat
    Luk

    Små frikadeller med agurk og tomat

    20 snackportioner

    Det skal du bruge
    1 lille løg
    400 g hakket svine- og kalvekød eller lammeog
    kalvekød
    ½ spsk. groft salt
    3 spsk. hvedemel
    2 æg
    ca. 2 dl mælk
    1 spsk. smør og 2 spsk. olivenolie
    ½ spsk. groft salt og friskkværnet peber
    1 agurk
    10 cherrytomater

    Sådan gør du
    Pil og riv løget fint. Rør kødet med salt, til det er sejt. Tilsæt mel og æg, og rør godt. Rør gradvis mælk i, til farsen er smidig. Rør derefter fintrevet løg i, og krydr med peber. Lad farsen trække i køleskab en halv til en hel time.

    Tilsæt lidt mere mælk, hvis farsen er for fast. Varm en pande med smør og olie. Form minifrikadellerne, sæt dem på panden en ad gangen, og steg dem på begge sider ved jævn varme i ca. 7 min., til de er gyldne.

    Sæt de lune frikadeller på tandstikkere med en skive agurk eller en tomat.

  • Hytteost med frugt
    Luk

    Hytteost med frugt

    2-3 personer

    Det skal du bruge
    250 g hytteost naturel
    300 g frisk frugt, fx 1 æble, 1 tyk skive ananas og 1 appelsin

    Sådan gør du
    Bland hytteost med stykker af vasket og skrællet frugt.

  • Sprød myslibar
    Luk

    Sprød myslibar

    ca. 15 stk.

    Det skal du bruge
    175 g tørrede abrikoser
    50 g mandler
    1 spsk. muscovadosukker eller brun farin
    ¼ l kondenseret sødmælk på dåse, ca. 350 g
    (fås i velassorterede supermarkeder)
    150 g grovvalsede havregryn
    50 g græskarkerner
    2 riskiks

    Sådan gør du
    Hak abrikoser og mandler. Rør muscovadosukkeret ud i mælken sammen med abrikoser, havregryn, græskarkerner og mandler. Smuldr riskiksene i blandingen, og hæld den i et ovnfast fad på 20 x 30 cm med bagepapir i.

    Forvarm ovnen til 175 grader, og bag i ca. 30 min. Når den er afkølet, skæres den ud i 15 aflange stykker.

  • Salatblade med jordbær, basilikum og gedeost
    Luk

    Salatblade med jordbær, basilikum og gedeost

    10 snackportioner

    Det skal du bruge
    500 g friske jordbær
    1 grønt salathoved
    1 potte frisk basilikum
    ca. 150 g frisk gedeost, evt. i olie
    2 spsk. frisk limesaft
    salt og friskkværnet peber eller knust sort peber
    1 dl ekstra jomfruolivenolie

    Sådan gør du
    Skyl bærrene, og lad dem dryppe godt af. Nip blomsten af, og skær store bær i mindre stykker. Skyl salat og basilikum, og anret små salatblade med jordbær, basilikumblade og et stykke gedeost.

    Rør lime, salt og peber sammen med olivenolie, og dryp dressingen over lige før servering.

  • Hvid og mørk chokoladekage
    Luk

    Hvid og mørk chokoladekage

    20 snackportioner

    Det skal du bruge
    1 stang vanilje
    100 g usaltet smør
    8 store æg
    250 g rørsukker
    125 g hvedemel
    60 g kakaopulver

    Hvid chokolademousse
    2½ dl piskefløde
    200 g hvid chokolade

    Sådan gør du
    Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Smelt smør med vaniljekorn i en gryde. Pisk æg og sukker over vandbad, til blandingen er lunken. Pisk konstant, så massen ikke stivner. Kom æggemassen i røremaskinen, og pisk 5-7 min. ved høj hastighed, til massen er tre gange så stor.

    Sigt mel og kakao sammen, og sigt en tredjedel i æggemassen. Vend det forsigtigt med en dejskraber. Gentag med halvdelen af resten og bagefter den sidste tredjedel. Varm ovnen op til 190 garder.

    Bland 2 dl af dejen med det smeltede smør, og vend det med sammen resten. Pas på ikke at slå luften ud af dejen. Hæld den i en bradepande (30 x 20 cm) med bagepapir, og bag den i 20-25 min. Afkøl kagen.

    Hvid chokolademousse
    Pisk fløden til let flødeskum, hak chokoladen fint. Kog vand i en gryde, tag den af varmen, og stil en skål med chokoladen over gryden, så chokoladen smelter. Vend chokoladen i flødeskummet, og fordel på den bagte génoisebund. Lad den hvide mousse størkne, og skær kagen ud i små firkanter.

Opskrifter mod kvalme

Opskrifter: Nippemad til sarte gravide

Er du konstant sulten – men kan ikke få ret meget ned, når det kommer til stykket? Her får du lækre opskrifter på nem nippemad, du ikke får kvalme af!

Opskrifter fra bogen Måltider - 500 opskrifter fra Katrine Klinkens køkken af Katrine Klinken

Fortvivl ej, stakkels gravide kvinde med sarte smagsløg og tendes til kvalme. Vi har samlet en bunke sunde og lækre opskrifter på mad, der glider nemt ned.

LÆS OGSÅ: Kost: Spis dig til verdens sundeste baby

LÆS OGSÅ: Motion du må dyrke som gravid

LÆS OGSÅ: 5 snacks: Gå væk, kvalme!

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...