Hovedet den forkerte vej

Vores Børn

97 ud af 100 børn ligger med hovedet nedad ved fødselstidspunktet. De sidste tre procent har enten numsen eller benene først og ligger altså enten i sædestilling eller i underkropsstilling. Jordemoderen kan med hænderne på maven føle, hvordan barnet ligger. Ved tvivlstilfælde kan hun som regel finde ud af det ved en indvendig undersøgelse, hvor man mærker gennem skeden, hvad der ligger forrest. Hvis det heller ikke har bragt fuld klarhed, kan en skanning afgøre det.

Hvis fostret ikke har vendt sig af sig selv to-fire uger før termin, vil man forsøge at vende det. Vending af et barn i underkropsstilling foregår som regel på fødestedet, hvor en læge udfører vendingen ved hjælp af hænderne udvendigt på den gravides maveskind. Det er ikke altid, at en vending lader sig gøre. Så må man opgive og vurdere, om kvinden kan føde barnet normalt, som det nu ligger, eller om barnet skal fødes ved kejsersnit.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Lige nu kan du få 3 mdr. abonnement og F&F Herbert bamsen som særligt tilbud. Klik herunder, for at benytte tilbuddet.

loading...