• Æblegrød med lynmysli

    1 pers.

    Æblegrød (til små søde tænder)
    Det skal du bruge

    2 madæbler
    ½ lakridsrod
    5 spsk. sukkererstatning
    2 spsk. citronsaft
    Vand

    Sådan gør du
    Skræl æblerne, fjern kernehusene, og skær æblerne i tern. Kog dem forsigtigt helt ud med lakridsrod, sukkererstatning, citronsaft og lidt vand. Rør med et piskeris.

    Servér grøden lun eller helt kold.

    Lynmysli
    Det skal du bruge
    30 g grovvalsede havregryn
    10 g solsikkekerner
    10 g kokosmel
    10 g rosiner

    Sådan gør du
    Rist havregryn, solsikkekerner og kokosmel på en hed pande, og bland det herefter med rosiner. Drys myslien på æblegrøden.

    TIP!
    Giv grøden et tvist ved at hælde lidt mælk eller yoghurt over.

  • Æg stegt i brød - sjovt for børn!
    Luk

    Æg stegt i brød - sjovt for børn!

    1 pers.

    Det skal du bruge
    1 skive groft toastbrød
    5 g fedtstof
    1 æg
    40 g skinke
    30 g ketchup
    Basilikum

    Sådan gør du
    Udstik et hul i brødet med en kageform eller et glas. Varm fedtstoffet op, og steg brødet gyldent på den ene side. Vend det, og slå ægget ud i hullet. Steg videre, til ægget har en passende konsistens.

    De runde udstukne brødstykker steges og spises med skinke. Servér med ketchup og basilikum.

    TIP!
    Du kan lave alverdens former for udstikning med kageforme – for eksempel et hjerte til dine kære.

  • Ægge-lakseruller
    Luk

    Ægge-lakseruller

    1 pers.

    Det skal du bruge
    1 æg
    25 g drænet yoghurt
    1 tsk. sennep
    1 tsk. mel
    Salt
    Peber
    25 g smøreost
    40 g røget laks
    Dild
    30 g brød

    Sådan gør du
    Del ægget i blomme og hvide. Pisk blommen med yoghurt, sennep, mel, salt og peber. Pisk æggehviden stiv, og vend den i massen. Bred massen ud i et jævnt, tyndt lag på bagepapir på en plade.

    Bag ved 180 grader i ca. 8 min. Tag den ud, og køl af. Smør smøreost på, læg laks på, og klip masser af dild henover. Rul det sammen til en roulade, skær i skiver, og servér med brød til.

    TIP!
    Udskift laks med skinke, hvis I ikke er til fisk.

  • Grillet oste-skinkesandwich med spirer
    Luk

    Grillet oste-skinkesandwich med spirer

    1 pers.

    Det skal du bruge
    80 g parmaskinke
    25 g cheddarost
    2 skiver groft surdejsbrød
    ½ Granny Smith-æble
    50 g blandede spirer
    10 g fedtstof

    Sådan gør du
    Steg parmaskinken sprød på en tør pande. Læg halvdelen af osten på den ene skive brød og derpå skinken, tynde skiver af æble samt spirer.

    Kom resten af osten på og til sidst den anden skive brød, og pres godt sammen. Smør ydersiderne af sandwichen med fedtstof, og steg den på en hed, tør pande, til den er gylden og sprød og osten let smeltet.

  • Grove pandekager med æble
    Luk

    Grove pandekager med æble

    1 pers.

    Det skal du bruge
    1 æg
    1 dl kærnemælk
    ½ æble
    10 g groft speltmel
    10 g rugmel
    15 g fuldkornshvedemel
    1 tsk. bagepulver
    ½ tsk. stødt kanel
    1 lille nip salt
    Citronskal
    5 g fedtstof
    100 g blandet frugt eller bær

    Sådan gør du
    Pisk æg og kærnemælk, og tilsæt revet æble. Bland de tre slags mel med bagepulver, kanel og salt, og rør det i dejen. Tilsæt lidt reven citronskal.

    Steg dejen i klatter i fedtstof et par minutter på hver side, til pandekagerne er gyldne og gennembagte. Servér med frugt eller bær.

    TIP!
    Lav dejen om aftenen, og gem den på køl, så du hurtigt kan stege pandekager om morgenen.

  • Powersmoothie - Giver god energi!
    Luk

    Powersmoothie - Giver god energi!

    1 pers.

    Det skal du bruge
    1½ dl friskpresset juice
    1 dl skyr
    ½ banan
    100 g hindbær
    1 håndfuld vilde urter
    4 isterninger

    Sådan gør du
    Kom juicen i en blender med skyr, banan, hindbær, urter og isterninger. Kør det godt igennem. Drik smoothien i et stort glas med sugerør.

    TIP!
    Tænk supersundt, og brug vilde urter, for eksempel mælkebøtte og skvalderkål. Brug gerne andre surmælksprodukter end skyr.

  • Myslibar
    Luk

    Myslibar

    (6-8 stk.)

    Det skal du bruge
    15 g fedtstof
    10 g valset quinoa
    10 g valsede speltflager
    10 g havregryn
    10 g hasselnøddekerner
    10 g sesamfrø
    1 æggehvide
    20 g sukkererstatning
    10 g tørrede blåbær

    Sådan gør du
    Varm fedtstoffet på en pande, og steg de tre slags flager gyldne. Tag dem af panden, og rist hakkede hasselnøddekerner og sesamfrø. Bland det, og lad det køle af.

    Pisk æggehviden stiv, og vend flager, nødder, sukkererstatning og blåbær i. Læg massen på bagepapir, og rul det stramt sammen som en pølse. Tryk pølsen flad, og bag (med papir på!) ved 180 grader i 30 min.

    Køl den af, og fjern derefter papiret. Skær den ud i aflange stykker.

  • Øllebrød med skyr og bær - Lækkert for de mindste!
    Luk

    Øllebrød med skyr og bær - Lækkert for de mindste!

    1 pers.

    Det skal du bruge
    60 g rugbrød
    1½ dl vand
    Appelsinskal
    Kanel
    Evt. 2 spsk. sukkererstatning
    1 dl skyr
    100 g blåbær
    Citronmelisse

    Sådan gør du
    Riv rugbrødet i småstykker, og kom dem i en gryde med vand. Kog det til en lind, jævn øllebrød i cirka 30 min.

    Juster konsistensen med vand. Smag til med reven appelsinskal og kanel, og tilsæt evt. sukkererstatning. Servér øllebrøden med en klat skyr og friske blåbær, og pynt med citronmelisse.

    TIP!
    Læg rugbrødet i blød i vand natten over – så går det hurtigere at koge øllebrøden.

Opskrifter

Opskrifter: Stor familiebrunch

Spejlæg i toastbrød og grove pandekager med frugt. Lok børnene til familiebrunch-bordet med sunde og spændende småretter – helt fri for sukker.

Vores Børn

LÆS OGSÅ: Opskrifter: 5 børnefavoritter – på den sunde måde

LÆS OGSÅ: Opskrifter: Gammeldaws dessert

Opskrifter fra Bogen Spis dig sund – Morgenmad og brunch af Helle Kleist & Vægtkonsulenterne, Vores Børn Plus, nr. 4 2014.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...