• Det er både udviklende og hyggeligt at læse sammnen. Foto. Nimastock

 • ET ORD OM DAGEN
  Luk

  ET ORD OM DAGEN

  Fra 2 år Gynge, is og tandbørste – og 362 andre brugbare ord. Ideen med denne smukt illustrerede ordbog er, at dit barn kan lære et ord om dagen. 365 ord af Sabine Lemire, 80 s., Lindhardt og Ringhof, 270 kr.

 • LÆR ORD MED BILLEDER
  Luk

  LÆR ORD MED BILLEDER

  Fra 2 år Find Marie og hendes venner?i børnehaven, på legepladsen og i huset – og lær samtidig alle de ord og ting, man kan finde de steder. God billedordbog til det store vuggestuebarn. Børnenes billedordbog af Stefanie Scharnberg, Nyt Nordisk Forlag, 14 s., 150 kr.

 • ABC-RIM
  Luk

  ABC-RIM

  Fra 3 år ‘Larven ligger tit og lurer på diverse myg og fluer. Håber, de vil lege skjul, når den bli’r en sommerfugl.’ Lær dit barn bogstaverne med rim og vrøvlede remser. Din ABeC af Tine Presterud og Sarah Egbert Eiersholt, Klematis, 32 s., 248 kr.

 • HATTEJAGT
  Luk

  HATTEJAGT

  Fra 2 år Hvem har taget bjørnens hat? Detektivarbejdet er i gang, og bjørnen spørger alle på sin vej. Tonen og tegningerne er underfundige, så både børn og voksne er godt underholdt. Har du set min hat af Jon Klassen, Alfa, 36 s., 198 kr.

 • HØNEN OG ÆGGET
  Luk

  HØNEN OG ÆGGET

  Fra 2 år Der er altid travlt i en hønsegård! Hønsene finder mad, pudser fjer og lægger æg. Og hvis æggene bliver ruget ud, kommer der kyllinger. Til dit videbegærlige barn. Hønen og ægget af Mette Jørgensen og Birde Poulsen, Klematis, 28 s., 250 kr.

 • BABYER ER DUMME!
  Luk

  BABYER ER DUMME!

  Fra 3 år Hvor kommer de der babyer egentlig fra, og SKAL de altid skrige? Bob er blevet storebror, og det er ikke altid lige sjovt! Lillesøster er et monster af Linda Pelenius, Klematis, 36 s., 250 kr.

 • LYDEN AF HVERDAG
  Luk

  LYDEN AF HVERDAG

  Fra 1 år Traktoren brummer, og katten miav’er. Tag med hunden Plet på lydsafari ud på bondegården og fire andre steder, som små børn kender. Perfekt til alderen, fordi det netop er lidt for tidligt at lære de rigtige ord, hvorimod lydene går rent ind. Lyt og lær med Plet af Eric Hill, Apostrof, 8 s., 199 kr.

 • SØDE OLIVIA
  Luk

  SØDE OLIVIA

  Fra 2 år Den lille pige er slet ikke til at stå for, når I følger hende fra morgenmaden til vuggestuen, hos lægen og til hyggestunden i sofaen. Her er meget at tale om. Olivia fra morgen til aften af Katerina Janouch og Mervi Lindman, Klematis, 16 s.,? 250 kr.

 • PEGE OG TÆLLE
  Luk

  PEGE OG TÆLLE

  Fra 1 år Det skal være sjovt at lære at tælle! Her er fokus på tallene et til fem, så tumling ikke står af. De helt små kan pege på velkendte ting – og bide i de tykke papsider! Skub og find tal, Carlsen, 10 s., 70 kr.

 • SYNG MED
  Luk

  SYNG MED

  Fra 0 år Går du i stå i anden linje, når du synger for afkommet? Så er denne sangbog et godt bud på, hvordan du får genopfrisket nye og gamle børnesange. Der er 85 styk i alt med noder og becifringer til. Gyldendals store sangbog for de små, illustreret af Birgitte Ahlmann, Gyldendal, 160 s., 200 kr.

 • SE, EN TRAKTOR
  Luk

  SE, EN TRAKTOR

  Fra 2 år Viggo er vild med traktorer. En dag glemmer han sin legetøjstraktor derhjemme. Heldigvis er der andre at se ude på vejen. Viggos traktor af Eva Vidén og Jens Ahlbom, Klematis, 32 s., 230 kr.

Bøger

Højtlæsning: 11 bøger til små læseheste

Find din favorit til en hyggelig stund med dit barn.

Skrevet af Karen Vedel

Hurra for bøger! De er et af de bedste våben under aftenputningen eller til at skabe en rolig stund i løbet af en hektisk – og så gavner de tilmed dit barns udvikling.

LÆS OGSÅ: Sebastians bedste tips til højtlæsning

Derfor er det nærmest uundværligt at have et velassorteret lager af bøger med dyr, hverdagsituationer og lyde, der passer til dit barns alder (og nej, Nynnes Dagbog eller Shopaholic tæller desværre ikke), så du er bevæbnet til mange timers højtlæsning for afkommet.

LÆS OGSÅ: 10 bøger du skal læse højt for dit barn

Men hvad hitter allermest hos de små læseglade størrelser? Her giver vi dig masser af inspiration til, hvad du kan tanke bogreolen op med af gode og aktuelle bøger.

Vi har håndplukket en portion lærerige bøger til højtlæsning for de mindste. For det er ikke lige meget, hvad du har stående i bogreolen på børneværelset.

Læs med, og gå på opdagelse i 11 gode børnebøger – der er med garanti mindst én, der fanger lige netop dit barn.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...