• Kun til indebrug

  Tre ud af seks stjerner


  BEURER
  Beurer JBY 103, 1.499 kr. hos Wupti.com


  Førstehåndsindtryk
  Uh, spændende sag med video og det hele! Med sine stjerne- og frømotiver ligner alarmen dog mere et stykke legetøj end egentlig elektronik. En smule stor og klodset er den også.


  Funktion
  Alarmen har infrarødt nattelys, så du kan betragte sovende baby i mørkt værelse, den har talk-back funktion og eco-funktion, som begrænser strålingen. Smart! Men hov… kameradelen kan kun tændes, når strømforsyningen er sat til. Altså kan alarmen ikke bruges i barnevognen, hvor der ikke lige er en stikkontakt i nærheden. Øv!


  Signal og lyd
  Tja, vi kan af gode grunde ikke teste, om barnegråd nede fra gården når vores øregange. Men oppe i venindens lejlighed to etager oppe går både billede og lyd fra baby ganske fint igennem.


  Pengene værd?
  Udendørs lure dur alarmen ikke til, og det trækker ned – så skal vi jo have to alarmer! Men sover dit barn kun inde, og bor du i et stort hus, får du da tilfredsstillet behovet for at holde godt øje.

 • Ustabilt signal
  Luk

  Ustabilt signal

  To ud af seks stjerner


  NABBY
  Nabby Babyalarm, 1.199 kr. hos Nabby.dk


  Førstehåndsindtryk
  Cool design, som leder tankerne i retning af et Appel-produkt. Den lille, runde alarm kobles da også til din smartphone via en app. Tjekket! Producenten garanterer lav stråling, så vi er fri for onde drømme om selvlysende babyer.


  Funktion
  Du trykker på en knap på siden af alarmen, åbner app’en, og pling: Opkobling. Som udgangspunkt kan du i app’en kun se, om der er signal, men for kun syv kroner kan du købe ekstra funktioner som temperaturmåler og søvntæller.


  Signal og lyd
  Når app’en virker, går lyden klart igennem. Med understregning af NÅR! Indpakningen lover signal på op til 340 meter, men allerede ved 20-50 meter ryger forbindelsen. Mødrene fægter forgæves med smartphones i strakt arm ud af soveværelsesvindue, og flere gange crasher det hele, så app’en må genstartes eller ligefrem geninstalleres. 


  Pengene værd?
  Point for design og feeling. Men det er ikke meget bevendt, når signalet hele tiden ryger.

 • Fin som ekstra-alarm
  Luk

  Fin som ekstra-alarm

  Tre ud af seks stjerner


  STEVISON
  Walkie-Talkie 808EU-1 (kan bruges som babyalarm), 299 kr. hos Harald-nyborg.dk


  Førstehåndsindtryk
  Kalder-kalder, kom ind … ! Ligner mere en walkie-talkie end en babyalarm, men det er da en okay fiks, lille sag.


  Funktion
  Hjææælp! Brugervejledningen kaster om sig med uforståelige begreber som CTCSS og VOX sensitivity?! Heldigvis vedrører kun få sider selve babyalarmfunktionen (pyha), og til sidst forstår vi, at alarmen kun kan det allermest basale: Sende lyd mellem enhederne. Lavstråling er der ikke noget af – av i mor-hjertet!


  Signal og lyd
  Biiip, kraaash, skraaat…Walkie- talkie-lyden fornægter sig ikke! Skrig og skrål går dog fint igennem, og rækkevidden er hele seks kilometer. En fin sikkerhed, selv om de færreste nok bevæger sig så langt væk. Men vi får ingen advarsel, når forbindelsen til babyenheden ryger. Det føles utrygt.


  Pengene værd?
  Fin som back-up eller for dig, der kun sjældent har brug for en babyalarm. Men til daglig brug ville vi investere i noget med flere funktioner og bedre kvalitet.

 • Super til prisen
  Luk

  Super til prisen

  Fem ud af seks stjerner


  PHILIPS
  Philips Avent Babyalarm SCD505/00, 479 kr. hos Elgiganten.dk


  Førstehåndsindtryk
  High tech-elektronik er det ikke, men pyt. Den er jo pæn nok. Forældreenheden er lille og lige til at hænge om halsen. Babyenheden er lidt stor og klodset og uhandy i barnevognen.


  Brugervenlighed
  Put batterier i, oplad, tryk på ‘on’. Så er du kørende. Alarmen har talkback-funktion, og så kan den klimpre vuggemelodier og lyse som en måneformet natlampe. Musikken bliver både mor og baby trætte af, men natlampen er smart, når man lige skal finde en sut om natten, eller et større barn har brug for lidt lys i mørket. Et minus er, at babyenheden kører på batterier, som desværre ikke kan oplades, så du skal sørge for at have et lager liggende.


  Signal og lyd
  Ah. Den lovede rækkevidde på 330 meter holder fint. Signalet går glasklart igennem og bliver ikke generet af vægge.


  Pengene værd?
  Virkelig god alarm til en fornem pris! Den lidt klodsede babyenhed tæller ned – og vi var helst fri for at hamstre batterier.

 • Perfekt design og lyd
  Luk

  Perfekt design og lyd

  Seks ud af seks stjerner - Vores Børns favorit!


  NEONATE
  Neonate BC6500D, 1.499 kr. hos Onskeborn.dk


  Førstehåndsindtryk
  En super fiks sag: Lille, sort og lækker i designet. Smart detalje med snoren til at hænge alarmen om halsen, da ledige hænder er lidt af en mangelvare.


  Brugervenlighed
  De digitale enheder finder selv hinanden – så man er helt fri for at rode rundt mellem kanalerne! Smarte funktioner: Temperaturmåler, vibrator og mulighed for at koble flere babyenheder til samme forældreenhed (så du kan lytte til flere børn ad gangen). Og en standby-funktion, som betyder, at alarmen kun udsender signal og stråling, når der kommer lyd fra baby. Det holder!


  Signal og lyd
  ‘Vræææl’ lyder det klart og tydeligt oppe på 4., selv om baby ligger nede i gården. Genialt. En gåtur et stykke væk fra gården er ligeledes no problemo – alle klynk går igennem!


  Pengene værd?
  Det er kvali-vare. Klart signal, klar lyd og en størrelse, der gør den nem at putte i lommen. Det vil vi gerne betale for!

 • GLASKLAR LYD
  Luk

  GLASKLAR LYD

  Fem ud af seks stjerner


  NOVA BABYCALL
  Smart Nova, 1.299 kr. hos Babysam.dk


  Førstehåndindtryk
  Fancy iPhone look-alike! Den ser jo dejlig velkendt ud med sine få knapper og det lette design, lige til at putte i lommen. Føles dog en smule plastikagtig og skrøbelig i sit højglans-design.


  Brugervenlighed
  Meganem. Alarmen er digital og vælger selv kanal. Plus! Udover det basale har den talk-back funktion, vågelys i babyenheden, vibrator i forældreenheden og temperaturmåler (praktisk på dage med omskifteligt vejr). Og så det bedste: Batterilevetiden. Efter brug hver dag i 14 dage er der stadig godt med strøm på! Ønske: En strop eller klap til at sætte babyenheden fast i barnevognen.


  Signal og lyd
  Eminent lyd. En mor glemmer at slukke alarmen, da far går af sted med grædende baby i vognen – og tror faktisk, at baby stadig er i huset! Rækkevidden er upåklagelig.


  Pengene værd?
  Vi er på! Lang batterilevetid og klart signal er guld værd, men til prisen ville vi gerne være sluppet for den lidt plastikagtige følelse.

Test

Vi tester babyalarmer

Kan du virkelig lade baby snorke i gården, mens du befinder dig på anden sal? Ja – med den rigtige babyalarm! Vi tjekker, hvilke babyalarmer der er de bedste.

Skrevet af Eline Holm, Vores Børn, august 2014

 

Se, hvilken af de seks babyalarmer der løb af med sejren hér!

LÆS OGSÅ: Vi tester bæreseler

LÆS OGSÅ: Vi tester kombiposer

LÆS OGSÅ: Forældre tester babyalarmer: Find de billigste og bedste her

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...