• Smukt design - 3 ud af 6 stjerner

  Ammepude fra Camcam, 575 kr. på Camcam.dk


  Førstehåndsintryk
  Orv, den er pæn! Det fine, japansk inspirerede mønster ligner noget fra et boligmagasin – der er tænkt ‘design’ i stedet for ‘baby’. Tak for det, ammepuden får hermed ærespladsen i sofaen!


  Funktion
  Boomerangform – det er jo rimelig klassisk for en ammepude. Men den er faktisk stor nok til at nå hele vejen rundt om maven, og den fungerer derfor også som rygstøtte til mini, når hun skal lære at sidde. Fyldet af krøyerkugler indeholder hverken flammehæmmere eller giftstoffer, så øko-mor smiler!


  Amning
  Hmmm ... på den ene side er den let og dejlig at sidde med – på den anden side betyder den manglende tyngde, at den føles lidt for slatten. En mor oplever, at hun er nødt til at få en ekstra pude i spil for at få ordentlig støtte til amme-armen. Lidt irriterende.


  Pengene værd?
  Vi eeelsker designet. Men til prisen forventer vi, at puden giver støtte nok i sig selv.

 • Blød badering - 5 ud af 6 stjerner
  Luk

  Blød badering - 5 ud af 6 stjerner

  Ammepude fra Doomoo, str. medium, 498 kr. hos Mammashop.dk


  Førstehåndsindtryk
  Mmm, den er dejlig blød. Smart, at den kan vendes, alt efter om humøret er til print i stærke farver på den ene side eller afdæmpet ensfarvethed på den anden. Men hov ... snif, snif ... sporer vi en snert af syntetisk lugt?


  Funktion
  Den er jo nærmest baderingsformet. Dækker da også heeele vejen rundt om maven, til forskel fra den klassiske boomerang. Perfekt som rygstøtte til baby i barnevognen og på gulvet, fordi den omkranser den lille krop.


  Amning
  Den sætter sig nærmest i spænd om maven og bliver præcis, hvor den er lagt. Formen holder fint, baby ligger dejlig blødt, mor slapper af.


  Pengene værd?
  Vi er vilde med den! Det koster dog en stjerne, at den lugter syntetisk.

 • Tæt på perfekt - 6 ud af 6 stjerner. VORES BØRNS FAVORIT!
  Luk

  Tæt på perfekt - 6 ud af 6 stjerner. VORES BØRNS FAVORIT!

  Ammepude fra Fossflakes, 449 kr. hos Filabel.dk


  Førstehåndsindtryk
  Den er hvid! Nogle ville sige ‘kedelig’, andre ‘enkel’. Vi får følelsen af en lækker pude med nyvasket linned, og når den samtidig kommer i en fin og praktisk indpakning med hank, føler vi os forkælede!


  Funktion
  Boomerang-formen har vi set før – ikke så meget nyt der. Til gengæld adskiller fyldet sig fra de øvrige puder med kugler af forskellige arter. Der er brugt syntetisk dun, som skulle have samme kvalitet som naturdun, men som holder bedre på formen. Alt er økotex-godkendt, vaskbart og miljøvenligt. Win! Ammepuden er dog forholdsvis lille og derfor ikke helt optimal som rygstøtte til baby.


  Amning
  Ahhh – baby svæver som på en lille, blød sky ovenpå ammepuden. Dunene følger minis krop, og mor er dejlig befriet fra at rette til og stable sig op under amning. Den faste, bløde fornemmelse giver følelsen af, at den vil holde sin form længe.


  Pengene værd?
  Ja! Det er en ammepude und nicht weider, men til det formål er den fuldstændig perfekt!

 • Mange muligheder - 4 ud af 6 stjerner
  Luk

  Mange muligheder - 4 ud af 6 stjerner

  Multirelax 4-i-1 fra Candide, 648 kr. hos Babygear.dk


  Førstehåndsindtryk
  Meningerne er delte. En tænker ‘beigefarvet kæmpepølse’, en anden tænker ‘neutral og blød’. Stor er den i hvert fald! Ammepuden kommer i en lækker indpakning med praktisk håndtag, og den slags tæller skam også.


  Funktion
  Udover ammepude har den tre andre funktioner: 1: Støtte til maven under graviditeten (et sikkert hit!), 2: Støtte i ryggen, når baby skal lære at sidde (fungerer perfekt på grund af størrelsen) og 3: Skråstol, som kan bruges op til seks måneder (smart – men gider man have sin ammepude liggende på køkkengulvet, mens man laver mad?).


  Amning
  Igen delte meninger: Én mor føler lidt, hun drukner i ammepuden. En anden synes, den støtter lige, hvor den skal. Smart, at der er trykknapper til at lukke den bag ryggen, så den bliver, hvor den skal.


  Pengene værd?
  Den er dyr – til gengæld kan du bruge den til rigtig meget! De delte meninger om komforten under amning trækker en lille smule ned.

 • Stor og god - 5 ud af 6 stjerner
  Luk

  Stor og god - 5 ud af 6 stjerner

  Ammepude fra Vivatex, 549 kr. hos Koogko.dk


  Førstehåndsindtryk
  Shit, den er gigastor! Men designet i blå og hvide bolsjestriber bringer hyggelig sommerhusstemning ind i barselshytten, og når puden ovenikøbet er i økobomuld og med fyld af øko-speltskaller, er den naturlige feeling fuldendt.


  Funktion
  Den bananformede sag breder sig over hele tre kilo og 130 centimeter! Størrelsen gør den perfekt til graviditet – hvor ville vi gerne have haft den, da vi baksede prustende rundt efter en behagelig liggestilling i sengen! Også god, når mini skal lære at sidde selv – den hverken rokker sig ud af stedet eller tillader lilleputten at falde ud til siderne.


  Amning
  Det kræver nærmest en topersoners sofa at rumme pude, mor og baby. Men når bananen først er bakset i position, er der en behagelig, afslappende amning i vente. Baby ligger godt, og mor er fri for at rette mere på puden.


  Pengene værd?
  Jeps – god til det hele. Eneste minus: Vi tager den ikke lige under armen hjem til svigerforældrene.

 • Lidt for lille - 2 ud af 6 stjerner
  Luk

  Lidt for lille - 2 ud af 6 stjerner

  Ammepude fra Bilka, 199 kr. hos Bilka.dk


  Førstehåndsindtryk
  Sødt og retro-agtigt design med de små, brune elefanter på hvid baggrund. Stoffet er dog meget stift – har det mon været vasket? Det er bomuld, hvilket er fint til prisen, men den stive fornemmelse trækker noget ned i helhedsindtrykket.


  Funktion
  Puden er formet som en halvmåne, men desværre en lidt lille én af slagsen. Til en nyfødt passer de klejne mål sikkert godt, men med en ottemåneders basse er der ikke nok at arbejde med. Som pude i barnevognen er den fin, men på gulvet er den for lille og let til at give baby skridsikker rygstøtte.


  Amning
  Det er en kunst at få bakset puden i position til at give amme-armen den tiltrængte støtte. Kuglerne (polystyrenperler) skøjter rundt, men når de endelig er på plads, funger det egentlig fint. Men øv, fyldet larmer!


  Pengene værd?
  Som testens absolut billigste er det en fin, men lidt ligegyldig, oplevelse. Vi vil hellere betale mere for et produkt, der giver lidt ekstra.

Test

Vi tester ammepuder

To ømme skuldre, et forkrampet ansigt og en arm, der sover. Sådan ender amningen let, hvis du ikke får den rette støtte. Heldigvis findes der ammepuder! Vores Børn har været i sofahjørnet for at finde den bedste ammepude i test.

Eline Holm, Vores Børn, maj 2014

 

Se hele testen i galleriet ovenfor. 

Ammepude fra Vivatex

God til det hele. Eneste minus: Vi tager den ikke lige under armen hjem til svigerforældrene.

Ammepude fra Bilka

Som testens absolut billigste er det en fin, men lidt ligegyldig, oplevelse. Vi vil hellere betale mere for et produkt, der giver lidt ekstra.

Ammepude på Camcam

Vi eeelsker designet. Men til prisen forventer vi, at puden giver støtte nok i sig selv.

Multirelax 4-i-1 fra Candide

Den er dyr – til gengæld kan du bruge den til rigtig meget! De delte meninger om komforten under amning trækker en lille smule ned.

Ammepude fra Fossflakes

Pengene værd? Ja! Det er en ammepude und nicht weider, men til det formål er den fuldstændig perfekt!

Ammepude fra Doomoo

Vi er vilde med den! Det koster dog en stjerne, at den lugter syntetisk.

Se hele testen i galleriet ovenfor

LÆS OGSÅ: Guide til babys udstyr

LÆS OGSÅ: Få en god start på amningen

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...