• Holder på formerne

  Abecita, Madonna sømløs amme-bh, str. S-L, 249 kr. hos Mammashop.


  Seks ud af seks stjerner


  FØRSTEHÅNDSINDTRYK: Sports-bh eller nattøj? Amme-bh er det sidste, vi tænker på, når vi ser denne her tolags-bh uden bøjler og med bryderryg. Den er supertynd i stoffet og skøn blød.


  PASFORM: Snydt! Den tynde, lette bh er stærkere, end den syner, og den holder fint på formerne, også de større af slagsen. Den er så blød og behagelig, at man næsten glemmer, at man har den på.


  AMNING: Vupti – så er bh’en åben, og babyen kan spise. Det går som en leg, og det er dejligt, at åbningen er lille og diskret, så hele brystet ikke vælter ud. Eneste minus er, at den ikke fungerer godt til ammeindlæg, da der er lavet et hul med kun et enkelt lag stof lige omkring brystvorten.


  PENGENE VÆRD: Det er den blødeste amme-bh med rigtig god støtte, og den egner sig perfekt til at sove og dyrke efterfødselstræning med.

 • Pæn, men upraktisk
  Luk

  Pæn, men upraktisk

  BILKA, Stinna amme-bh med blonde, i sort eller hvid, str. B80-E85, 130 kr. hos Bilka og Føtex.


  Tre ud af seks stjerner


  FØRSTEHÅNDSINDTRYK: Ih, hvor er den fin, og den minder på ingen måde om en amme-bh med de mange blonder, netstof og bøjle. Farvel til Nora Malkeko – det kan vi lide!


  PASFORM: Av, av, den bøjle er virkelig ikke behagelig! Bh’en sidder fint, former brystet pænt og løfter det en smule. Men når brysterne gradvist vokser og fyldes med mælk mellem amningerne, strammer og snerrer bøjlen ikke så lidt.


  AMNING: Det går supernemt at åbne bh’en, når den bette er sulten, men igen er bøjlen i vejen. Den klemmer og gør det svært at få blottet brystet nok.


  PENGENE VÆRD: Den er mere pæn, end den er praktisk. Den er fin til en aften i byen, og hvis man kan lide bh’er med bøjle og ikke render rundt med et spændt yver, så vil den være god – især til den pris.

 • Blød og behagelig
  Luk

  Blød og behagelig

  Cake, Vente- og amme-bh, op til str. G, 379 kr. hos Purløg & Persille./h2>

  Fire ud af seks stjerner


  FØRSTEHÅNDSINDTRYK: Øh ... sports-bh eller amme-bh? Med bryderryg og ingen syninger eller bøjle ligner denne bh det, vi plejer at tage på til en løbetur. Sexet er den i hvert fald ikke – men den ser ud til at kunne støtte ammebrystet perfekt, og så er den ultrablød.


  PASFORM: 1-2-3, så er bh’en på, den skal bare trækkes over hovedet. Smart! Der er ingenting, der gnaver, heller ikke når brysterne vokser mellem amningerne. Elastikken har tendens til at rulle sammen under brystet, så det ligner en pølse.


  AMNING: Det er nemt at åbne bh’en med den lille klips på stroppen, og selv under amningen støtter den godt på grund af den brede kant under brystet. Til gengæld kræver den to hænder at lukke.


  PENGENE VÆRD: Den er mere praktisk end pæn og får point for blødhed og støtte, men minus for sin klodsede fremtoning.

 • Hit til små bryster
  Luk

  Hit til små bryster

  Carriwell, Sømløs amme-bh med gelebøjle, str. S-XL, 299 kr. hos bl.a. Babysam og Ønskebørn.


  Fire ud af seks stjerner


  FØRSTEHÅNDSINDTRYK: Uh, den udstråler virkelig luksus. Ingen sømme, blødt mikrofiber og en speciel gelébøjle, der hverken føles eller ligner den stive bøjle i en almindelig bh.


  PASFORM: Åh, den er så rar at have på! Nej, den er ej! Vi er virkelig splittede. Bh’en passer perfekt til en lille barm, og gelebøjlerne giver brysterne en flot facon. Men den støtter ikke den store barm. Til gengæld ekstra point for, at man ikke ser hverken bh eller ammeindlæg gennem tøjet.


  AMNING: Det er piece of cake at finde brystet frem med en enkelt hånd – endda uden at blotte hele barmen. Men der mangler støtte og plads til den store barm.


  PENGENE VÆRD: Hvis du har små bryster, der ikke kræver ret meget støtte, så finder du ikke en meget mere perfekt amme-bh.

 • Dårlig pasform
  Luk

  Dårlig pasform

  H&M, Mama amme-bh, op til, str. E, 2 stk. for 129 kr.


  Tre ud af seks stjerner


  FØRSTEHÅNDSINDTRYK: Den ligner en ganske almindelig bh med fine blonder, søde detaljer og et blødt materiale. Det tegner godt! Stropperne er dog lidt klodsede, fordi de er så brede.


  PASFORM: Wow, der er dømt Dolly Parton! De forede skåle efterlader ingen plads til ekstra ammeindlæg, og de er så tykke, at de kommer til at lugte af både sved og sur mælk! De skaber også en push-up-effekt, som ikke ligefrem er nødvendig. Det gør faktisk ondt at have bh’en på, fordi den strammer de forkerte steder.


  AMNING: Pyh, det er svært at jonglere babyen og forede skåle på afveje! De tykke skåle bliver ved med at hoppe op, så babyen ikke kan komme til. Til gengæld supernem at åbne og lukke – også med en hånd.


  PENGENE VÆRD: Til den pris, så ja! Den er jo fin og feminin, men de forede skåle kan vi bestemt godt undvære, især under amningen.

 • Sexede blonder
  Luk

  Sexede blonder

  Triumph, Mamabel Romance,  str. B-G 75-90, 349 kr.


  Fem ud af seks stjerner


  FØRSTEHÅNDSINDTRYK: Hey there, sexy mama! Der er ikke meget ammemor over denne fine cremefarvede bh med blonder, og det er dejligt ikke at føle sig som en malkeko.


  PASFORM: Det må vist være synsbedrag, for skålene svøber sig fantastisk om brystet. Der er fint plads til ammeindlæg, og ingen kan se, at vi går rundt med amme-bh eller indlæg. Eneste minus er, at bh’en egner sig bedst til en mindre og mere spids barm.


  AMNING: Sesam, luk dig op! Bh’en består med bravour enhåndstesten med sultent barn på den anden arm. Og selv med brystet blottet føler vi os godt tilpas.


  PENGENE VÆRD: En fantastisk amme-bh til de mødre, der har en mindre og lidt spids barm, der ikke har brug for så meget løft. Der er kræset for den ammende mors selvtillid her – og det kan vi lide!

Amning

Vi tester amme-bh´er

Mødregruppen har testet seks forskellige amme-bh'er. Læs dommene, og find den amme-bh, der passer bedst til dig.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard, Vores Børn, marts 2015

Mælken løber, brysterne bliver skiftevis spændte og slappe, og du skal åbne for sagerne adskillige gange i løbet af dagen og natten. En god bh er nødvendig, når du ammer. Men hvilken amme-bh er praktisk under amning og pæn under en kjole, og holder på det hele uden at stramme?

Det har vi sat mødregruppen til at teste ved at lade den prøve seks forskellige amme-bh’er. De ligger i forskellige prislejer og selvfølgelig også udseende, for selvom brysterne er ømme kan det indimellem være rart at føle sig bare lidt fiks inderst inde.

Herunder kan du se en del af konklusionen af testen, og i vores galleri kan du læse den fulde beskrivelse.

LÆS OGSÅ: Ammetop frem for amme-bh

LÆS OGSÅ: Tidligere test af amme-bh’er

LÆS OGSÅ: Vi tester ammeindlæg

Triumph – Mamabel Romance

En fantastisk amme-bh til de mødre, der har en mindre og lidt spids barm.

Cake – Vente- og amme-bh

Den er mere praktisk end pæn og får point for blødhed og støtte.

H&M – Mama amme-bh

Den er jo fin og feminin, men de forede skåle kan vi bestemt godt undvære.

Abecita – Madonna sømløs amme-bh

Det er den blødeste amme-bh med rigtig god støtte.

Carriwell – Sømløs amme-bh med gelebøjle

Hvis du har små bryster, der ikke kræver ret meget støtte, så finder du ikke en meget mere perfekt amme-bh.

BILKA – Stinna amme-bh med blonde

Den er fin til en aften i byen, og hvis man kan lide bh’er med bøjle.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...