• Med eller uden støttehjul
  Klik her for at se galleriet

  Med eller uden støttehjul

  De fleste børn tager turen omkring en cykel med støttehjul, enten hjemme eller i børnehaven. Ulempen er, at en cykel med støttehjul ikke stimulerer barnets balancefunktion – støttehjulene hindrer (i de fleste tilfælde) barnet i at vælte, men også i at træne balanceevnen. Det kan senere blive en stor udfordring for barnet at gå fra to støttehjul til ingen støtte. Og når barnet samtidig har hænderne på styret og fødderne på pedalerne, er det svært at tage fra, hvis man falder. Mange børn, som har brugt deres løbecykel flittigt, kan springe støttehjulene over. Er dit barn alligevel fan af cyklen med støttehjul, så hjælp ham/hende på vej ved at også at stille en løbecykel til rådighed. Everton Miniz Alder: Fra 3 år. Pris: 1.099 kr.
  Luk
 • Løbecykel
  Klik her for at se galleriet

  Løbecykel

  Løbecyklen (eller balancecyklen) er den bedste træning frem mod en rigtig cykel uden støttehjul. Cyklen har ingen pedaler, så dit barn har benene fri til at skubbe sig af sted og kan træne balancen i sit eget tempo. Efterhånden lærer barnet at løfte benene, så cyklen kører uden støtte. Barnet kan nå jorden med begge ben, så det er nemt at tage fra, hvis cyklen vælter eller glider ud under barnet. Vælg en cykel, som kan vokse med barnet, for eksempel ved at sadelpinden kan justeres. Mange børn har glæde af deres løbecykel i flere år, og nogle er så fortrolige med cyklens balance, at de kan springe støttehjulene på den første børnecykel over. MaMaMeMo Mariehøne Alder: Fra 2½ år. Pris: 649 kr. inkl. cykeltaske.
  Luk
 • Scooter
  Klik her for at se galleriet

  Scooter

  Scooteren er nem at komme af og på, og barnet sidder stabilt med begge ben på jorden. Scooteren manøvrerer kun fremad og bagud (ikke til siderne), så den stiller større krav til, at din lille racerkører kan bruge styret til at komme uden om forhindringer. Når barnet har lært teknikken med at skubbe sig fremad med benene, kan der virkelig komme fart på, hvilket er en evig kilde til fryd og fascination – selv for dit store børnehavebarn. Dantoy politiscooter Alder: Fra 1½ år Pris: 329 kr.
  Luk
 • Wheely Bug
  Klik her for at se galleriet

  Wheely Bug

  Fordelen ved Wheely Bug er, at dit barn kan bevæge sig i alle retninger, ikke kun fremad. Det gør det nemmere for selv helt små børn at komme omkring og lære teknikken med at bruge benene til at skubbe med. Fordi barnet sidder lavt, og benene er langt fra hinanden, sidder dit barn stabilt, og der kommer sjældent for meget fart på. En Wheely Bug er god som begynderkøretøj, så lilleputten kan få en fornemmelse af, hvor sjovt og udfordrende det er at være på hjul. Alder: Fra dit barn sidder og går stabilt. Pris: Lille 799 kr. Stor 899 kr. Fås som mariehøne, mus, tiger, ko og bi.
  Luk
 • Trehjulet
  Klik her for at se galleriet

  Trehjulet

  Den trehjulede cykel giver den første træning i at bruge et par pedaler. Det kræver lidt øvelse at knække koden, men når først dit barn har lært hvordan, er den trehjulede som regel et populært transportmiddel. Justér saddel og styr, så cyklen passer til barnets højde – de små vælter lettere, hvis cyklen er for stor. Winther trehjulet cykel Alder: Fra omkring 2½ år. Pris: 629 kr. Findes i mange forskellige farver.
  Luk

Guide til små cyklister

Vejen til at blive fuldbåren cykelmyg er belagt med vigtige erfaringer om balance og bevægelse. Giv dit barn en god start på cykelkarrieren – fra scooter til den første rigtige tohjulede.

Malene Lunddahl, Vores Børn, April 2010. Foto: Michael Hammel, Dansk Cyklist Forbund
22. april 2010

Faktaboks

Cykelleg skal være sikker leg. En cykelhjelm er et must, både på løbecykler, trehjulede og tohjulede cykler. Undersøgelser viser, at en cykelhjelm nedsætter risikoen for hoved-skade med 60 procent og ansigtsskade med 40 procent. Kig efter en hjelm med CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078. Pas på med snore i barnets tøj. Snore i buksebenene eller løse snørebånd kan sno sig rundt om pedalerne, så barnet falder. Undgå også lange halstørklæder og andet flagrende tøj, der kan flyve ind i hjulene.

Hjelmen på hovedet, hænderne på styret, fødderne på pedalerne. Et lille skub, og så er der fart på. Når først Thilde på knap fem år er over de første svingende meter, kan hun selv – cykle altså! Og det er med tydelig stolthed, at cykelpigen suser af sted på sin miniracer og sikkert styrer uden om legepladsens klatrestativ og spredte legetøj.

At kunne cykle er så enkelt, når først man kan det – så gør kroppen det nærmest af sig selv. Men faktisk er det en ret kompliceret manøvre på samme tid at holde balancen, træde i pedalerne, orientere sig og oven i købet slippe styret med den ene hånd indimellem.

Vejen til at kunne cykle behøver ikke være brolagt med skrabede knæ, blå mærker og trillende tårer. Hvis du som forælder giver dit barn mulighed for kropslige udfordringer, der passer til alder og udvikling, kan det blive legende let at forvandle sig til en vaskeægte cykelmyg, mener børneergoterapeut Gudrun Gjesing.

“De fleste børn er vilde med at være ‘på hjul’. Din rolle er at hjælpe dit barn til at komme op og af sted, uden at barnet bliver udsat for farer eller får nederlag, fordi det motorisk ikke er modent til at takle udfordringen,” siger hun og tilføjer:

“Når du giver dit barn en trehjulet cykel i toårsfødselsdagsgave, følger der en forpligtelse med om at guide barnet i at håndtere den.”

Først bagud – så fremad
Ifølge Gudrun Gjesing er bevægelsesmønstre noget, vi lærer, når vi får lov til at eksperimentere. Allerede før fødslen er babys balancesans begyndt at udvikle sig, og sansen stimuleres, hver gang babys hoved bevæges. Når den lille er kommet op på to ben og både sidder og går rimeligt stabilt, er I klar til at introducere de første hjul for tumlingen.

“I begyndelsen skal den lille helt enkelt lære at komme sikkert op og ned på sit nye køretøj. I starten er det en triumf i sig selv at sidde på scooteren og trone, og hvis du eller far skubber, er det som regel mægtig sjovt,” siger Gudrun Gjesing.

Omkring halvandetårsalderen er dit barn ved at være parat til at lære selv at komme i bevægelse på scooteren, når ellers benene vil makke ret. De fleste børn starter med at skubbe sig bagud – til stor frustration for dem selv. Men det skal nok komme.

Genvej med løbecykel
Gudrun Gjesing anbefaler på det varmeste, at I introducerer jeres to-treårige for en løbecykel – en cykel uden pedaler, hvor barnet kommer fremad ved at ‘løbe’ med benene.

“Løbecyklen er utrolig nem at håndtere, og barnet sætter selv tempoet. Man kan køre om kap eller lege slalom mellem forhindringer og køre over små bump. Sjove lege, som træner balance og manøvredygtighed, og som tilmed giver glæden ved at lege på to hjul,” siger Gudrun Gjesing.

Løbecyklen træner balancen, og det er en kæmpe fordel, når dit barn på et tidspunkt skal videre til at køre på en rigtig cykel. Nogle børn springer helt støttehjulene over, hvis de har været flittige til at bruge løbecyklen. Men måske skal I en tur omkring støttehjulene, og hvornår dit barn er helt klar til en rigtig cykel, afhænger også af juniors lyst og gåpåmod.

“Omkring femårsalderen er de fleste klar,” siger Gudrun Gjesing.

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Test af 6 klapvogne

Test af de bedste klapvogne

Vi tester klapvogne

Vores mødregruppe har testet klapvogne. Find ud af, hvilken der er bedst for dig.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard
30. juni 2015

Det er tid til sol, sommer og gåture med den lille i klapvognen. Men hvilken klapvogn skal du vælge, og skal det koste hele opsparingen at blive godt kørende?

LÆS OGSÅ: Vi tester paraplyklapvogn

Mødregruppen har gået parker og gader tynde og fundet favoritten.

Herunder kan du se vores test af seks forskellige klapvogne og finde den, der er bedst for dig, både i forhold til pris og behov.

LÆS OGSÅ: Hvilken barnevognstype er du?

1. Fin vogn til prisen

duonyBeemo – 4 ud af 6 stjerner

Duo Jogger-klapvogn i aluminium med svingbare lufthjul og sæde, der kan lægges helt ned. 1.599 kr. på jollyroom.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Det er ikke en vogn, man køber for at imponere de andre mødre på skovstien, men den ser ud til at kunne få babyen sikkert fra A til B, og det er det vigtigste. Faktisk er vi lidt imponerede over, hvor robust og pæn den er, når den samtidig er testens billigste. Men øv, at den kun findes i sort. Vi savner noget spræl!

BRUGBARHED

God plads til en baby i alle størrelser, og sædet kan lægges helt ned, så mini kan nappe en lang lur uden bekymringer om ondt i ryggen. Skønt er det også, at junior kan se hele verden fra sit sæde, men det måtte gerne kunne vendes, så udsigten var mor! Det kræver lidt for god tid at slå vognen sammen, for det er slet ikke let, og der skal bruges to hænder (mindst!). Minus: den fylder for meget til de små biler.

SIKKERHED

Vi ruller af sted i både by og skov, men hjulene trækker lidt til den ene side, og det kræver to hænder på styret, hvis man skal undgå sammenstød. Smart er det dog, at der både er sele i vognen og kroge til, at man kan montere en anden sele selv.

PENGENE VÆRD?

Det er value for money! Har du god plads i bilen, og skal du ikke bruge den på daglig basis, er det et super køb til prisen. Du får, hvad du betaler for – og så lidt til.

LÆS OGSÅ: Vi tester paraplyklapvogn

klapvogn2

2. Kører som en drøm

Babyjogger – 6 ud af 6 stjerner

City Elite Single-klapvogn med Quick-Fold-system, punkterfrie hjul og ekstra lang liggelængde. 4.800 kr. i Ønskebørn.

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Er det mærkeligt, hvis vi triller en tur uden
babyen? Klapvognen her er bare så pæn med sit rå denimlook, og der er i den grad tænkt over designet. Størrelsen er det eneste, der bekymrer os, for så rummelig en vogn må næsten fylde lidt for godt på fortovet og i bilen? Junior kommer til gengæld til at ligge godt!

BRUGBARHED

‘Den kører som en drøm’ er dommen, og én hånd på styret er også rigeligt til at sno sig selv de mest snørklede steder. Sædet kan lægges helt ned, og kombineret med langt liggemål er trætte børn intet problem. Ekstra point for Quick-Fold-systemet, så vi kan klappe vognen sammen med en sur baby på armen. Eneste anke: sædet kan ikke vendes mod mor.

SIKKERHED

Tre hjul står mindre sikkert end fire hjul, men det mærker testmødrene ikke. I skov, på vej og på shopping kører vognen upåklageligt. Trods navnet er det ikke en løbevogn – det er de små hjul ikke designet til. Ekstra point for den smarte håndbremse. 

PENGENE VÆRD?

Ja! Der er kælet for alle de smarte detaljer, der gør det nemmere at være en mor på farten. Og man kan få en masse smart tilbehør lige fra rejsetaske til spisebakke, så man kan customize den til sine egne behov. Åh …!

3. Miljøvenligt design

Bumbleride – 5 ud af 6 stjerner

Indie-klapvogn i bæredygtigt genbrugsmateriale med letvægtsaluminiumsstel og justerbart ryglæn. 4.500 kr. på babytrold.dk.

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Oh la la, en lækker klapvogn i sporty look og superlet design med letvægtsaluminiumsstel og flere farvemuligheder. Det er overhovedet ikke til at se, at denne klapvogn er lavet af genbrugsmaterialer som plastikflasker og bambuskul og dermed rigtig god for miljøet. ‘Den er bare så cool’ er reaktionen fra en mor.

BRUGBARHED

Lille og let er en stor fordel, når vi snor os rundt i indkøbscentre og på fyldte fortove med kun én hånd på styret, selvfølgelig, og når vognen skal bag i en lille Mazda2. Det store liggemål på 95 centimeter, når sædet – med lidt møje og besvær – slås ned, gør det lige så rart for babyen at slumre her som i barnevognen. Savnes dog: at sædet kan vendes, så vi kan se den lille.

SIKKERHED

Smart sele, der passer til forskellige køreposer, låsbare hjul, fodbremse – tjek! Og med sine kun ni kilo er den en ægte letvægter, men kører lige så stabilt som de tungere vogne. At den også er fri for giftige kemikalier og god for miljøet, varmer hjertet hos en mor, der putter sit guld i den.

PENGENE VÆRD?

Kvalitet koster, men hvis du vil have en handy øko-klapvogn i fedt design, der passer ind i de fleste mikrobiler, så er det et rigtig godt køb.

LÆS OGSÅ: 6 cool gadgets til din barnevogn

klapvogn4

4. Anderledes design

Orbitbaby – 4 ud af 6 stjerner

Miljøvenlig G3-klapvogn med sæde, der kan roteres, og ventilationssystem. Fås i mange farver. Fra 5.998 kr. på babyshower.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

‘Forvokset paraplyklapvogn’ beskriver en mor klapvognen og er ikke umiddelbart begejstret. Den ellers miljøvenlige og anderledes vogn oser ikke af luksus, men til gengæld er der tænkt over detaljerne. Sædet kan rotere 360 grader, så det også kan bruges som højstol ved cafebordet, og du bygger selv klapvognen op af moduler – med alt fra autostol til barnevogn og søskendesæder, hvis der bliver behov for det. Tjekket!

BRUGBARHED

Grus eller græsplæne, vi kommer uden problemer frem, og vi er vilde med, at sædet kan vendes 360 grader i en glidende bevægelse, så babyen får panoramaudsigt. Genialt tænkt! Men det er ærgerligt, at sædet ikke kan lægges vandret, så vi med lidt mere ro i sindet kan lade babyen snuppe en laaang lur.

SIKKERHED

Det noget anderledes styr kræver to hænder, og det gør det temmelig uhandy at tale i mobil, samle sutter op og styre ligeud samtidig! Til gengæld sidder babyen godt, og foruden at leve op til alle sikkerhedskrav, er klapvognen Øko-Tex-certificeret.

PENGENE VÆRD?

Det kommer an på, om du er til klassisk design eller tør hoppe ud i noget lidt anderledes – det er nemlig også testens dyreste vogn.

LÆS OGSÅ: Hvilken barnevognstype er du?

klapvogn5

5. God til bykørsel

Hauck – 4 ud af 6 stjerner

Lift Up 4-klapvogn med aluminiumsstel, one-hand-fold-mekanisme og drejelige forhjul. 2.400 kr. på coop.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Robust lille sag med fire hjul, hvoraf de to forreste er drejelige. Så lille, at den kun vejer 10.1 kilo! Den oser hverken af luksus eller discount, men noget lige midt imellem. Sædet kan lægges ned, og så kan den prale af sin one-hand-fold-mekanisme, der gør, at man kan klappe vognen sammen med en baby, taske og andet habengut i armene. Smart!

BRUGBARHED

Der er god plads i sædet til både små og store babyer, og det kan lægges helt ned, mens fodstøtten kan hæves, så klapvognen på nul-komma-fem trylles om til en behagelig seng. Skønt! Vi savner dog en kaleche, der skærmer bedre af for babyen, også når sædet er slået ned. Kuk kuk, ‘vinduet’ i kalechen er ikke så smart, når man prøver at få en overtræt baby til at lukke øjnene.

SIKKERHED

5-punkts-sele, sikkerhedsbøjle, låsbare hjul – tjek, tjek og tjek. Men det er ikke en vogn til skov og bumpet terræn. Hjulene er små, og selvom de kan låses, gør de sig bedst på en lige vej.

PENGENE VÆRD?

Hvis du er bymenneske, vil du elske denne lille vogn, der fylder meget lidt bag i mikrobilen og kører godt på vejen. Er du friluftsmenneske, vil du nok ærgre dig over de små hjul.

klapvogn6

6. Rummelig luksus

Phil & Teds – 5 ud af 6 stjerner

VIBE V3 single-klapvogn til et eller to børn med aluminiumsstel,  justerbart ryglæn og liggemål på 100 cm. 5.399 kr. på danbaby.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Lækkerier til både mor og babyen! En rigtig pæn klapvogn, der oser langt væk af kvalitet – og med et liggemål på hele 100 centimeter. Nøj, hvor skal babyen ligge godt og sove længe! Den fås i flere friske farver, og det trækker op, at vognen kan bruges af to børn, hvis man tilkøber et søskendesæde til den. Godt tænkt.

BRUGBARHED

Hold nu op, hvor er der god plads, også til alle mors sager! Søskendesædet skal monteres under vognen, men når det ikke er på, er der ekstra god plads til indkøb. De tre hjul triller over asfalt, grus og græs uden at brokke sig, men vi kunne godt tænke os, at sædet kunne vendes, så vi kan se junior. Det kan dog lade sig gøre med søskendesædet! En lille anke: Kalechen er en anelse kort til at give ordentlig læ.

SIKKERHED

Den newzealandske klapvogn lever op til alle sikkerhedskrav, og vognene på det danske marked er endda specielt fremstillet uden giftig kemi – der er ikke noget at være nervøs for her, selv ikke for en pylret mor!

PENGENE VÆRD?

Av, den er pebret, men hvis du skal bruge en vogn til mere end et barn, så kan det godt betale sig. En langtidsholdbar investering, for vognen er så rummelig, at den kan bruges i maaange år.

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

LÆS OGSÅ: Sådan handler du babyudstyr på nettet

LÆS OGSÅ: Guide: Dit første babyudstyr

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Test af 6 forskellige vådservietter

Vi tester vådservietter

Vi tester vådservietter

6 forskellige vådservietter er blevet testet, og de bedste er fundet.

Vores Børn
29. juni 2015

Vådservietter er uundværlige, når du er på farten med dit barn. Men hvilken vådserviet er mest skånsom mod numsen? Og hvilken er bedst, når der er lort overalt, og bleskiftet skal klares med én hånd?

Vådservietter er nemlig ikke bare vådservietter, for der er for eksempel forskel på tykkelse og fugtighed. Derfor har vi lavet en test af 6 forskellige. 

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

To af redaktionens mødre og sundhedsplejerske Anette Theil har testet vådservietterne i praksis.

Herunder kan du se, hvordan de har klaret sig, efter vi har følt, duftet og prøvet vådservietterne.

babywipes

Änglamark Baby wipes

72 stk. 13 kr. i Irma

5 ud af 6 stjerner

Klappen gør pakken nem at åbne og lukke – også med en hånd. Servietterne er lidt tykkere end flere af de andre. De hænger ikke sammen, når man hiver dem op. Der er minimal duft, så det generer ikke. Desværre er der lige lidt nok fugt på, så man skal bruge flere servietter hver gang.

xtra

 

X-tra Vådservietter

72 stk. 8 kr. i SuperBrugsen

2 ud af 6 stjerner

Det trækker lidt ned, at de ikke er miljømærkede. Til gengæld er pakken ret neutral at se på. Det er nemt at åbne pakken – desværre har servietterne det med at hænge sammen, så man ender med en større bunke i hånden. Svag duft af kemi. Vådservietterne er næsten for tynde. De føles som om, de hurtigt tørrer ud. Plastiskstykket dækker kun lige hullet, så får man ikke lukket helt, tørrer ser-
vietterne ud – eller der bliver vådt i hele pusletasken.

LÆS OGSÅ: Vi tester babyalarmer

vibelle

 

Vibelle Vådservietterne

72 stk. 20 kr. i Aldi

3 ud af 6 stjerner

En skrigende pink pakke – ikke så sundhedsagtigt. Det er en tyk serviet, der næsten er lidt vattet i det. Det er nemt at åbne pakken, men når servietterne skal op, hænger de enten sammen eller trevler. Ikke så smart. De er tilpas våde og vasker godt. Desværre har de en stærkt parfumeret duft. Pakken holder fint tæt efter brug.

derma

 

Derma Vådservietter
64 stk. 35 kr. i Føtex

4 ud af 6 stjerner

Lækker pakke – den vil man gerne have liggende fremme. Servietterne har en sødlig lugt af citron eller parfume. Ikke så rart. Det er lidt svært at åbne pakken, når man står med den ene hånd fuld af babyfødder – og desværre går åbningen let i stykker. Men tykkelsen er god, og de føles ok i fugtighed og størrelse.

rema1000

 

Rema 1000 Vådservietter

100 stk. 10 kr. i Rema 1000

5 ud af 6 stjerner

Pakken er neutral at se på. Det er nemt at hive servietterne op – men de har nogle gange tendens til at klistre sammen, så man får flere op ad gangen. Dejlig let duft og kun meget svag duft af alkohol. De er lidt tynde i stoffet, men ikke så nemme at rive i stykker. Lukningen holder tæt, og den er nem at åbne og lukke.

huggies

 

Huggies Baby Wipes Pure

64 stk. 16 kr. i SuperBrugsen

3 ud af 6 stjerner

Det trækker ned, at de ikke er miljømærkede, og farverne signalerer ikke ligefrem sundhed. Servietterne er meget våde – måske for våde. De drypper, når man krammer dem. De har en svag duft af kemi eller blomster. Det er ikke så rart. Til gengæld er lukkemekanismen god – også fordi den sidder i modsatte side end på mange af de andre. Det giver mening, når man kun har en hånd fri. Omvendt holder klisterstykket ikke for evigt.  

LÆS OGSÅ: Vi tester hagesmækker

LÆS OGSÅ: 39 lifesaving babytips

LÆS OGSÅ: Vi tester amme-bh´er

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

klapvogn

Det skal du gå efter, når du vælger klapvogn

Få eksperternes bedste råd til valg af klapvogn.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard
19. juni 2015

Faktaboks

Hold øje med

Har vognen en bremse og en justerbar sele?

Hvordan og hvor meget kan vognen klappes sammen?

Er der skarpe kanter eller åbninger, hvor dit barn kan få fingrene i klemme?

Er der snore eller løse skruer, som dit barn kan få i halsen?

Kan ryg- og fodstøtte justeres, så dit barn kan ligge vandret?

Kan styret justeres, så det passer til forskellige højder?

Kilder: Lone Hansen, Sikkerhedsstyrelsen, Stine Müller, Tænk og mama.dk

Først og fremmest skal du overveje, hvordan du vil bruge klapvognen, råder Stine Müller fra Forbrugerrådet Tænk. 

– Skal dit barn sove i klapvognen? Så skal sædet kunne lægges helt ned og fodstøtten kunne justeres op, så den lille ligger fladt. Nogle vogne har sæder, der kan tippes, men det er ikke optimalt, da vinklen mellem ryg og ben ikke ændrer sig, siger Stine Müller. 

Mange små klapvogne har typisk også små sæder, men hvis dit barn skal sove i klapvognen, til det er to-tre år gammelt, skal liggemålet være mindst 90 centimeter, råder hun. 

Så er der hjulene. Klapvogne med tre hjul er ofte lettere og fylder mindre i bussen og bilen. De firehjulede er dog ofte mere stabile og større, så dit barn kan bruge den længere – men er tungere at køre med. Små svingbare hjul gør det lettere at dreje, men hvis du skal forcere grus og græs, er det en fordel med større hjul, der kan låses fast. 

Du kan desuden holde øje med, om klapvognen lever op til de europæiske sikkerhedsstandarder, siger Lone Hansen fra Sikkerhedsstyrelsen.

Test den i butikken

– Se efter en CE-mærkning eller erklæring om, at vognen lever op til standarden, som hedder DS/EN 1888:2012 lige nu. Det betyder kun, at producenten selv lover, at vognen lever op til kravene – ikke at den er testet af en myndighed – men det er et godt fingerpeg, siger Lone Hansen. 

Der er flere ting, du kan teste i forretningen. Klapvognen skal have en bremse, og der må ikke være skarpe kanter, hvor barnet kan skære sig. Der må heller ikke være løse dele, som barnet kan putte i munden. Klapsammen-mekanismen skal være i to trin, som udløses uafhængigt af hinanden, så dit barn ikke selv kan udløse mekanismen, forklarer hun. 

– Det er også vigtigt, at dit barn kan spændes fast i klapvognen, og selen kan justeres til dit barn, så han ikke kan vikle sig fri eller komme op på knæ og tippe vognen, understreger Lone  Hansen. 

Dyrt er ikke (altid) bedst

Faktaboks

Uden kemi

Er din klapvogn fuld af giftige stoffer? Spørg forhandleren! De har pligt til at finde ud af det inden for 45 dage. TÆNKs nye test af klapvogne har også fokus på skadelig kemi.

Kilde: Stine Müller, Forbrugerrådet TÆNK

Der kan være flere tusinde kroners forskel på klapvogne, men ifølge Stine Müller følger pris ikke altid kvalitet. Både billige og dyre klapvogne har vundet Tænks tests, og ofte er det kun de lækre detaljer, der ‘mangler’ ved billige klapvogne. 

– Vi opfordrer også til at købe brugt. Du skal bare være særligt opmærksom på sikkerheden, da ældre vogne måske ikke overholder de nye sikkerhedskrav fra 2012, råder Stine Müller. 

Ny eller brugt – prøv klapvognen, inden du køber. Kør to eller tre ture, afprøv alle funktioner, og klap den sammen for at se, om den passer i jeres bil. 

LÆS OGSÅ: Stor guide til transport: Klapvogne, ladcykler, løbecykler …

LÆS OGSÅ: Vi tester klapvogne

LÆS OGSÅ: Guide: Dit første babyudstyr

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

 • Børste
  Klik her for at se galleriet

  Børste

  Start med at tørbørste din hud. Det er en effektiv måde til at fjerne døde hudceller og sætte gang i blodcirkulationen i din trætte krop. Tørbørsten her koster 199 kroner hos Karmameju.
  Foto: PR
  Luk
 • Kimono
  Klik her for at se galleriet

  Kimono

  Kort, sort kimono i silke fra H&M. Den koster 179 kroner. Lige til at svøbe sig i efter et varmt bad.
  Foto: PR
  Luk
 • Badesalt
  Klik her for at se galleriet

  Badesalt

  Lad dig synke ned i et afslappende karbad tilsat badesalt, eller giv dine fødder et dejligt fodbad. Badesalt fra Badeanstalten koster 79 kroner hos Magasin.
  Foto: PR
  Luk
 • Duftpinde
  Klik her for at se galleriet

  Duftpinde

  Mens du nyder dit kvarter i badet, kan du pleje lugtesansen ved hjælpe af disse duftpinde fra Savon de Marseille med en duft af oliven og lavendel. Koster 199 kroner hos cahetu.dk.
  Foto: PR
  Luk
 • Olie til håret
  Klik her for at se galleriet

  Olie til håret

  Arganolien fra OGX giver dit skadede hår kraft – perfekt efter en gravidtet. Den koster 99 kroner hos nelly.dk
  Foto: PR
  Luk
 • Neglefile
  Klik her for at se galleriet

  Neglefile

  Mens du slapper af i vandet, kan du passende give dine negle et hurtigt skrub med filen. Sæt med to file fra Nomess koster 29 kroner hos Magasin
  Foto: PR
  Luk
 • Ansigtscrub
  Klik her for at se galleriet

  Ansigtscrub

  Huden i dit ansigt trænger måske til at blive ekstra blød og renset, så du kan give den en omgang med denne gelescrub til sart og tør hu. Den koster 150 kroner på apoteket.
  Foto: PR
  Luk
 • Balsam
  Klik her for at se galleriet

  Balsam

  Gør dit hår blødt og velduftende med en balsam fra L:A Bruket med duft af citrongræs. Pris 219 hos luxoliving.dk
  Foto: PR
  Luk
 • Læbebalsam
  Klik her for at se galleriet

  Læbebalsam

  Du kan både pleje dine læber, neglebånd og hud med denne læbebalsam med tre slags olier fra Nyx Cosmetics. Køb den hos nelly.com til 79 kroner.
  Foto: PR
  Luk
 • ANNONCE: Serum
  Klik her for at se galleriet

  ANNONCE: Serum

  Din hud er sikkert træt efter alt for mange nætter uden søvn, så giv den lidt serum før din ansigtscreme, der giver dig en sund og velplejet hud med en flot udstråling. Denne serum hedder Advanced Génifique fra Lancôme og koster 555 kroner for 30 ml hos Matas. www.matas.dk. Læs mere på mylancome.dk
  Foto: PR
  Luk
 • Badelagen
  Klik her for at se galleriet

  Badelagen

  Bliv tør og varm med dette prikkede badelagen i sort og hvidt til 129 hos H&M.
  Foto: PR
  Luk
 • Bodylotion
  Klik her for at se galleriet

  Bodylotion

  Slut af med en lækker creme på hele kroppen, der dufter mildt af citrus. Den fra Biotherm hedder Eau Vitaminée Lait og koster 199 kroner hos Matas.
  Foto: PR
  Luk

Lav dit eget hjemmespa

Bliv mor-lækker under middagsluren

Få plejet dig selv, og få en smule ro og nydelse, mens din baby sover.

Vores Børn
16. juni 2015

Skønhedssøvn får en ny betydning. Nu handler det om, at du udnytter og bruger tiden på dig selv, når dit barn får en lur.

Det behøver nemlig ikke tage mere end et kvarter at få hud med mere glød og en rolig velvære i kroppen.

Lad opvask, oprydning og andre praktiske gøremål ligge, og giv dig selv lov til at mærke roen sænke sig.

Klik på pilene på billedet og få inspiration til 12 ting, der kan gør dig mor-lækker på 15 minutter.

LÆS OGSÅ: 10 veje til at skabe din egen hjemmespa

LÆS OGSÅ: Skønhedsprodukter: Bliv sommerklar, mor!

LÆS OGSÅ: Forkæl dit barn med wellness

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer