• Med eller uden støttehjul

  De fleste børn tager turen omkring en cykel med støttehjul, enten hjemme eller i børnehaven. Ulempen er, at en cykel med støttehjul ikke stimulerer barnets balancefunktion – støttehjulene hindrer (i de fleste tilfælde) barnet i at vælte, men også i at træne balanceevnen. Det kan senere blive en stor udfordring for barnet at gå fra to støttehjul til ingen støtte. Og når barnet samtidig har hænderne på styret og fødderne på pedalerne, er det svært at tage fra, hvis man falder. Mange børn, som har brugt deres løbecykel flittigt, kan springe støttehjulene over. Er dit barn alligevel fan af cyklen med støttehjul, så hjælp ham/hende på vej ved at også at stille en løbecykel til rådighed. Everton Miniz Alder: Fra 3 år. Pris: 1.099 kr.
 • Løbecykel
  Luk

  Løbecykel

  Løbecyklen (eller balancecyklen) er den bedste træning frem mod en rigtig cykel uden støttehjul. Cyklen har ingen pedaler, så dit barn har benene fri til at skubbe sig af sted og kan træne balancen i sit eget tempo. Efterhånden lærer barnet at løfte benene, så cyklen kører uden støtte. Barnet kan nå jorden med begge ben, så det er nemt at tage fra, hvis cyklen vælter eller glider ud under barnet. Vælg en cykel, som kan vokse med barnet, for eksempel ved at sadelpinden kan justeres. Mange børn har glæde af deres løbecykel i flere år, og nogle er så fortrolige med cyklens balance, at de kan springe støttehjulene på den første børnecykel over. MaMaMeMo Mariehøne Alder: Fra 2½ år. Pris: 649 kr. inkl. cykeltaske.
 • Scooter
  Luk

  Scooter

  Scooteren er nem at komme af og på, og barnet sidder stabilt med begge ben på jorden. Scooteren manøvrerer kun fremad og bagud (ikke til siderne), så den stiller større krav til, at din lille racerkører kan bruge styret til at komme uden om forhindringer. Når barnet har lært teknikken med at skubbe sig fremad med benene, kan der virkelig komme fart på, hvilket er en evig kilde til fryd og fascination – selv for dit store børnehavebarn. Dantoy politiscooter Alder: Fra 1½ år Pris: 329 kr.
 • Wheely Bug
  Luk

  Wheely Bug

  Fordelen ved Wheely Bug er, at dit barn kan bevæge sig i alle retninger, ikke kun fremad. Det gør det nemmere for selv helt små børn at komme omkring og lære teknikken med at bruge benene til at skubbe med. Fordi barnet sidder lavt, og benene er langt fra hinanden, sidder dit barn stabilt, og der kommer sjældent for meget fart på. En Wheely Bug er god som begynderkøretøj, så lilleputten kan få en fornemmelse af, hvor sjovt og udfordrende det er at være på hjul. Alder: Fra dit barn sidder og går stabilt. Pris: Lille 799 kr. Stor 899 kr. Fås som mariehøne, mus, tiger, ko og bi.
 • Trehjulet
  Luk

  Trehjulet

  Den trehjulede cykel giver den første træning i at bruge et par pedaler. Det kræver lidt øvelse at knække koden, men når først dit barn har lært hvordan, er den trehjulede som regel et populært transportmiddel. Justér saddel og styr, så cyklen passer til barnets højde – de små vælter lettere, hvis cyklen er for stor. Winther trehjulet cykel Alder: Fra omkring 2½ år. Pris: 629 kr. Findes i mange forskellige farver.

Guide til små cyklister

Vejen til at blive fuldbåren cykelmyg er belagt med vigtige erfaringer om balance og bevægelse. Giv dit barn en god start på cykelkarrieren – fra scooter til den første rigtige tohjulede.

Malene Lunddahl, Vores Børn, April 2010. Foto: Michael Hammel, Dansk Cyklist Forbund
22. april 2010

Faktaboks

Cykelleg skal være sikker leg. En cykelhjelm er et must, både på løbecykler, trehjulede og tohjulede cykler. Undersøgelser viser, at en cykelhjelm nedsætter risikoen for hoved-skade med 60 procent og ansigtsskade med 40 procent. Kig efter en hjelm med CE-mærke og godkendelsesnummeret EN 1078. Pas på med snore i barnets tøj. Snore i buksebenene eller løse snørebånd kan sno sig rundt om pedalerne, så barnet falder. Undgå også lange halstørklæder og andet flagrende tøj, der kan flyve ind i hjulene.

Hjelmen på hovedet, hænderne på styret, fødderne på pedalerne. Et lille skub, og så er der fart på. Når først Thilde på knap fem år er over de første svingende meter, kan hun selv – cykle altså! Og det er med tydelig stolthed, at cykelpigen suser af sted på sin miniracer og sikkert styrer uden om legepladsens klatrestativ og spredte legetøj.

At kunne cykle er så enkelt, når først man kan det – så gør kroppen det nærmest af sig selv. Men faktisk er det en ret kompliceret manøvre på samme tid at holde balancen, træde i pedalerne, orientere sig og oven i købet slippe styret med den ene hånd indimellem.

Vejen til at kunne cykle behøver ikke være brolagt med skrabede knæ, blå mærker og trillende tårer. Hvis du som forælder giver dit barn mulighed for kropslige udfordringer, der passer til alder og udvikling, kan det blive legende let at forvandle sig til en vaskeægte cykelmyg, mener børneergoterapeut Gudrun Gjesing.

“De fleste børn er vilde med at være ‘på hjul’. Din rolle er at hjælpe dit barn til at komme op og af sted, uden at barnet bliver udsat for farer eller får nederlag, fordi det motorisk ikke er modent til at takle udfordringen,” siger hun og tilføjer:

“Når du giver dit barn en trehjulet cykel i toårsfødselsdagsgave, følger der en forpligtelse med om at guide barnet i at håndtere den.”

Først bagud – så fremad
Ifølge Gudrun Gjesing er bevægelsesmønstre noget, vi lærer, når vi får lov til at eksperimentere. Allerede før fødslen er babys balancesans begyndt at udvikle sig, og sansen stimuleres, hver gang babys hoved bevæges. Når den lille er kommet op på to ben og både sidder og går rimeligt stabilt, er I klar til at introducere de første hjul for tumlingen.

“I begyndelsen skal den lille helt enkelt lære at komme sikkert op og ned på sit nye køretøj. I starten er det en triumf i sig selv at sidde på scooteren og trone, og hvis du eller far skubber, er det som regel mægtig sjovt,” siger Gudrun Gjesing.

Omkring halvandetårsalderen er dit barn ved at være parat til at lære selv at komme i bevægelse på scooteren, når ellers benene vil makke ret. De fleste børn starter med at skubbe sig bagud – til stor frustration for dem selv. Men det skal nok komme.

Genvej med løbecykel
Gudrun Gjesing anbefaler på det varmeste, at I introducerer jeres to-treårige for en løbecykel – en cykel uden pedaler, hvor barnet kommer fremad ved at ‘løbe’ med benene.

“Løbecyklen er utrolig nem at håndtere, og barnet sætter selv tempoet. Man kan køre om kap eller lege slalom mellem forhindringer og køre over små bump. Sjove lege, som træner balance og manøvredygtighed, og som tilmed giver glæden ved at lege på to hjul,” siger Gudrun Gjesing.

Løbecyklen træner balancen, og det er en kæmpe fordel, når dit barn på et tidspunkt skal videre til at køre på en rigtig cykel. Nogle børn springer helt støttehjulene over, hvis de har været flittige til at bruge løbecyklen. Men måske skal I en tur omkring støttehjulene, og hvornår dit barn er helt klar til en rigtig cykel, afhænger også af juniors lyst og gåpåmod.

“Omkring femårsalderen er de fleste klar,” siger Gudrun Gjesing.

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

 • Der er mange flotte nuancer fremme - og trøjerne er oveni købet til at betale. Foto. PR

 • PR
  Luk

  Mønstret cardigan med hætte fra H&M i størrelse 62-92. Den koster 149 kroner.

 • PR
  Luk

  Lyserød strik med hjerter og knapper fra Nameit. Den koster 160 kroner og fås i størrelse 56-74

 • PR
  Luk

  Råhvid striktrøje med fugleapplikation til 139 kroner fra Zara i størrelse 3 måneder til 3 år.

 • PR
  Luk

  Lyserød cardigan med små lommer til 119. Den fås hos Zara i størrelse 3 måneder til 3 år.

 • PR
  Luk

  Kortærmet, grå cardigan fra Fixoni til 200 kroner i størrelse 50-2 år hos kids-world.dk

 • PR
  Luk

  Skriggul cardigan med sorte lommer og deltaljer fra Postyr til 50 kroner hos Dansk Outlet.

 • PR
  Luk

  Lyserød jakke fra H&M med hætte og knapper til 179 kroner. Fås også i blå i størrelse 56-70.

 • V
  Luk

  Grøn, mønstret cardigan med små fugle til 150 kroner hos Namit i størrelse 56-74.

 • PR
  Luk

  En enkelt, der springer 200-kroners-budgettet. Ferskenfarvet cardigan til 229 kroner fra Verbaudet hos Ellos i størrelse 54 til 81.

 • PR
  Luk

  Koksgrå cardigan i størrelse 80 til 104 fra Pomdeluxe til 200 kroner.

 • PR
  Luk

  Blå kjolecardigan fra Vertbaudet hos Ellos til 179 kroner fra størrelse 86.

 • PR
  Luk

  Ferskenfarvet cardigan fra Molo til 175 kroner i størrelse 62-74 hos kids-world.dk

 • PR
  Luk

  Glimtende, vinrød cardigan fra Hummel til 150 krone hos Stylepit i størrelse 62 til 98.

13 skønne striktrøjer til piger

Giv din pige en lun og dejlig striktrøje på, så hun er klar til efteråret. Vi har fundet 13 fine striktrøjer og cardigans til under 200 kroner.

Skrevet af Cecilie Møller Rasmussen
02. oktober 2015

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

 • Der findes masser af både billige og fede striktrøjer og også nogle på tilbud. Foto: PR

 • PR
  Luk

  Blå jakke fra H&M med hætte og knapper til 179 kroner. Fås også i lyserød i størrelse 56-70.

 • PR
  Luk

  Grå striktrøje med sjov, lilla dinosaur til 150 kroner i størrelse 80 til 104 fra Namit.

 • PR
  Luk

  Armygrøn, groftstrikket trøje med imiteret læderlomme i størrelse 3 måneder til 3 år. Den fås hos Zara til 139 kroner.

 • PR
  Luk

  Lyseblå cardigan med kabelstrik fra Nameit til 280 kroner i størrelse 80 til 104’

 • PR
  Luk

  Blå- og rødstribet slipover til 125 kroner fra Minymo i størresle 92-140 hos Dansk Outlet.

 • PR
  Luk

  Mørkegrå cardigan fra Wheat til 280 kroner hos Stylepit i størrelse 68 til 92.

 • PR
  Luk

  Gul striktrøje med lomme fra Zara i størrelse 3 måneder til 3 år til 112 kroner

 • PR
  Luk

  Mønstret vest fra Krymmel til 170 kroner i størrelse 62-98.

 • PR
  Luk

  Mørkeblå strik med knapper og 2-tal på brystte fra R Baby hos Ellos til 159 kroner fra størrelse 

 • PR
  Luk

  Blålilla cardigan med lynlås fra Smallstuff i størrelse 56 til 98. Fås hos Stylepit til 200 kroner.

 • PR
  Luk

  Stribet striktrøje med røde kanter fra Kids Up til 100 krone hos Dansk Outlet i størrelse 2-9 år

 • PR
  Luk

  Grå cardigan med store knapper til 180 kroner hos Krymmel i størrelse 92-158

 • PR
  Luk

  Råhvid, kabelstrikket trøje i størrelse 68 til 92 fra H&M TIL 129 kroner. 

13 lune – og billige – striktrøjer til drenge

Efteråret har sneget sig ind over os, og snart bliver vejret også koldere. Vi har derfor fundet 13 dejlige cardigans, veste og striktrøjer, som vil lune din dreng – og som du har råd til at købe.

Skrevet af Cecilie Møller Rasmussen
02. oktober 2015

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

pulsetaskermain

Vi tester pusletasker

Vi har testet 6 forskellige pusletasker fra dyr til billig og sporty til luksus.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard
14. september 2015

Den perfekte pusletaske skal rumme både bleer, skiftetøj og sager til mor. Den må også gerne være pæn – men ikke for feminin til far. Her er mødregruppens favoritter.

LÆS OGSÅ: Vi tester klapvogne

FOR PUSSENUSSET

2 uf af 6 stjerner

PINK LINING

CbonRed-pusletaske i 100 % bomuldskanvas med lamineret overflade, flere mønstre, 799 kr. hos myfirstshop.dk

taske1

 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Min treårige datter vil elske den, lyder det fra en af mødrene. Tasken ligner også en sød skoletaske. Men cupcakes og sløjfer er yt – vi vil se cool ud, når vi slæber rundt på baby og habengut. Dog ekstra point for slidstærkt materiale, som klarer enhver plet.

INDRETNING

Fire bleer og en pakke vådservietter, så er tasken næsten fuld – men hvad med mad til babyen og mors grej? Vi savner mere plads og nogle flere store lommer, både indvendigt og udvendigt. Bonus: Vi er vilde med den store lynlåslukning, så intet falder ud af tasken.

PUSLEKIT

En pose til tissetøj og et polstret pusleunderlag beklædt med plast, så uheld nemt kan tørres væk. To isolerede termoholdere holder sutteflasker varme eller kolde og på plads – det er smart. Især hvis der var mere plads i tasken, så man kunne have pulver og mos med. Hvad mon man skal bruge det indbyggede spejl til?

PENGENE VÆRD?

Vi giver et ekstra point for et modigt design, der tør skille sig ud. Men det er også bare for meget og for barnligt. Og så er tasken for lille.

FOR LIDT PLADS

3 ud af 6 stjerner

ODDER

Klassisk pusletaske fra Odder, seks farver, 549 kr. hos Babysam.

taske2

 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Hey far, her er noget for dig! Tasken har et ret maskulint – ja, vi fristes til at sige lidt kedeligt – udtryk. Den skriger samtidig pusletaske, så den skal ikke luftes uden baby, det er helt sikkert. Savnes: Lidt mere luksus og en enkelt feminin detalje.

INDRETNING

Pusleunderlaget optager stort set al plads i tasken – hvor skal bleerne, vådservietterne og skiftetøjet være? Vi har brug for mere plads. De mange indvendige lommer og lynlåslommen udenpå er til gengæld et hit.

PUSLEKIT

Wow, et tykt og blødt pusleunderlag. Baby siger tak og ligger godt under bleskift. Men det kan altså dårligt foldes sammen, når det skal retur i tasken. Vi mangler stadig plads. Og en termobeholder til sutteflasken, så baby ikke skal drikke kold mælk.

PENGENE VÆRD?

Havde den været dobbelt så stor, ville farmand juble, for så kunne vi nøjes med en enkelt pusletaske til deling. Men den er ganske enkelt for lille.

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

GOD TIL PRISEN

4 ud af 6 stjerner

SKIP HOP

Duo Signature-pusletaske i vaskbar polyesterkanvas, fri for BPA og ftalater, flere mønstre, 699 kr. blandt andet hos mammashop.dk.

taske3

 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Arbejdstaske eller pusletaske? Ja, vi spørger bare. Den høje form passer til en bærbar computer, så det er helt legitimt at komme i tvivl. Vi tilgiver dog den sjove form, fordi tasken virker så rummelig – og så er den fri for kemiske stoffer.

INDRETNING

Jamen, hvad er der ikke plads til i den taske? Fire lommer indvendigt og endnu flere udvendigt, så det er ingen sag at få plads til både bleer, skiftetøj og snacks til mor. Denne model er særligt kendt for spændet, der er taget patent på. Man kan justere hankene perfekt på barnevognsstyret – og det virker. Men hvorfor den høje form – hvor mange nybagte mødre slæber rundt på både baby og bærbar?

PUSLEKIT

Et blødt pusleunderlag og to små lommer til sutteflasker indvendigt i tasken er lækkert. Men hvad med en lomme eller pose til tissetøjet og en termoholder til den varme mælk?

PENGENE VÆRD?

Hvis du alligevel skal bruge tasken senere som computertaske, så ja. Der er i hvert fald plads til det hele, men til den pris kunne vi godt savne lidt mere luksus.

LUKSUSTASKE

6 ud af 6 stjerner

STORKSAK

Olivia Tweed (Herringbone) pusletaske i uld og viskose, flere farver, 1.149 kr. hos Illum m.fl.

taske4

 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Sådan! Sikken en luksustaske! Der er ikke noget at sige til, at den hitter hos de kendte i Hollywood, for man behøver jo slet ikke have en baby for at flashe denne lækre taske. Eneste bekymring: Kan det fine uldstof mon holde til både gylp og regnvejr, og er der plads nok?

INDRETNING

Drop bare bekymringerne! Tasken har et væld af rum, både indvendigt og udvendigt, og de fleste kan lukkes med trykknapper eller lynlås, så alt bliver på plads. Smart. Størrelsen snyder virkelig, for her er plads til det hele, både babys gear og mors lir. Og trods det danske vejr, så er tasken stadig pæn efter en tur i det fri og en fugtig klud med sæbe.

PUSLEKIT

Lækkert, tykt pusleunderlag og isoleret termobeholder til sutteflaske – selvfølgelig i afstemte farver, der matcher tasken. Pssst! Der følger en lille fin pung med i tasken til enten termometer og medicin – eller læbestift og pudder. Luksus til både mor og baby.

PENGENE VÆRD?

Av, den er dyr – men ja! Den er så gennemført lækker og praktisk, og vi vil bruge den længe efter, den sidste ble er skiftet.

LÆS OGSÅ: Din pusletaske afslører dig

SPORTY LOOK

4 ud af 6 stjerner

BABYMEL

Big Slouchy-pusletaske i lamineret kanvas, flere mønstre, 499 kr. hos lillebi.dk.

taske5

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Praktisk og pæn pusletaske, der snildt kan bruges senere som sportstaske takket være det vandafvisende materiale. Cool til sporty mama. Ved første øjekast ser den dog noget lille ud – men mon ikke de mange indvendige og udvendige rum hjælper?

INDRETNING

De store, udvendige lommer er et hit til nøgler, pung og mobil, så man ikke skal rode i bleer, sutter og beskidt tøj, når telefonen ringer. Bare de indvendige lommer var lige så store, men her må vi mase det ned i én pærevælling – og så kan det alligevel ikke være der. Øv. Den har dog smarte hanke, der kan hægtes på barnevognen.

PUSLEKIT

Pusleunderlag og beholder til sutteflaske med termoindlæg, der holder flasken varm ret længe, bemærker en glad mor. Pusleunderlaget er lækkert tykt, men kan også pakkes sammen til at fylde stort set ingenting.

PENGENE VÆRD?

Havde den været en anelse større, så ja. Den er pæn, praktisk og kan bruges længe efter bletiden, så man får virkelig meget for pengene her.

LÆKKER OG RUMMELIG

5 ud af 6 stjerner

BYSTROOM

BEA-pusletaske i kunstskind, ni forskellige farver, 799 kr. hos bystroom.dk.

taske6

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Piiift! Lækker taske til mor. Den er i kunstskind, så den kan holde til både tis og gylp, og den er så fin, at den slet ikke ligner en pusletaske. Den er dog også voldsomt stor, men det tilgiver vi for de feminint flettede hanke – og tanken om, at der med garanti må være plads til det hele.

INDRETNING

Bring it on – bleer, skiftetøj, legetøj, mos, mors sager og større søskendes sager. Der er plads nok. Det store rum er endda opdelt i midten, så der er styr på sagerne. Men de mange små rum forstår vi ikke, vi vil hellere have flere større rum. Smart detalje: Dobbelt lynlåslukning, som er nem at lyne op og i med baby på armen.

PUSLEKIT

Termobeholder til sutteflasken, pusleunderlag og en lille toilettaske – we love it! Pusleunderlaget er dog tyndt og nok ikke det mest rare for baby at ligge på, og så er det kun vandtæt på den ene side, så pas på med uheld på den forkerte side.

PENGENE VÆRD?

Hvis du vil have en taske, som kan bruges både med og uden baby, så er du på rette spor. Havde der bare været lidt flere store rum, var den helt klart favoritten.

LÆS OGSÅ: Babyudstyr: Den store huskeliste

LÆS OGSÅ: Forstå din babys faser på puslebordet

LÆS OGSÅ: Overlevelsesguide til nybagte mødre

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

babyskeer

Vi tester babyskeer

Mødregruppen tester 6 forskellige babyskeer og finder en vinder.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard
12. august 2015

Det er et stort skridt i din babys udvikling, når mælk bliver erstattet af mos. Det gælder om at finde en ske, der ligger godt i hånden og munden – og ikke spilder.

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

Vi har lavet en test af 6 forskellige babyskeer og giver fra 2 til 6 stjerner.

Bedst til tyk grød – 4 ud af 6 stjerner

ske1PHILIPS

Non-slip babyske, +6 mdr. Med blød spids. Fri for melamin og bpa. 2 stk., 65 kr. på bornebiksen.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

En kær, lille ske med nuttet kaninmotiv, men umiddelbart ser hovedet lidt lille og ikke særlig dybt ud – mon det kan holde på en tynd begyndergrød? Håndtaget er til gengæld tykt, og det er smart, når den lille selv skal lære at holde på skeen.

SPISETID 

Grønsagshapsere og tyk grød og mos ligger perfekt på den lille ske, der passer godt ind i munden på de otte måneder gamle babyer. Men den er bedst til mad med fast konsistens – begyndergrøden falder af, før den rammer munden. Vi savner: Mere vinkel på skeen, så det er nemmere at få maden ind i munden.

RENGØRING 

Superglat materiale, der er nem at gøre rent – både i hånden og opvaskemaskinen. Selv efter mange vaske er den stadig pæn og glat.

PENGENE VÆRD? 

Hvis din baby er klar til mere fast grød og mos, er det en super investering. Men vent lidt, hvis menuen stadig står på halvflydende risgrød.

Smart på farten – 6 ud af 6 stjerner

BOON

Squirt doseringsske, +4 mdr. Fri for bpa, pvc og ftalater. 100 kr. på sundleg.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Skeen er virkelig speciel at se på – den er  torpedoformet med doseringsbeholder. Beholderen gør det nemt at dosere maden; du trykker blot lidt ad gangen ud på skeen. Det er smart! Skeens hoved er dog temmelig dybt, mon det dur til en lillebitte babys mund?

LÆS OGSÅ: “Crazy” fødsel: Det tog tre dage og 36 sygeplejersker

SPISESTID 

Smart i en fart, må man sige, for det er supernemt at have lidt mad med på farten og bare trykke det ud på skeen, når junior bliver sulten. Det dybe hoved passer godt ind i babyens mund og mindsker spild. Eneste ulempe er, at skeen kun duer til meget findelt mad som frugtmos, og de mest sultne af babyerne kan snildt spise mere, end doseringsbeholderen kan rumme.

ske2RENGØRING 

1-2-3, så er skeen skilt ad. Ind i opvaskemaskinen med den, så bliver den ren. Det kan næsten ikke blive nemmere, og skeen er fin og pæn efter brug, også når menuen har været broccoli, gulerod og sveske.

PENGENE VÆRD? 

Hvis du er meget på farten, er denne ske en ren vinder! Den er dyr – men pengene værd, og far synes, den er mindst lige så sjov, som babyen gør.

God ske til en femmer – 5 ud af 6 stjerner

ske3HOLLE
Babyske, +4 mdr. Fri for bpa og pvc. 5 stk., 25 kr. på helsebarn.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Halløj, her er hele fem skeer, og de er i flere fine farver. Farven er det eneste lir ved skeen, der også ser lidt billig ud: tynd og hård i materialet – kan den mon knække? Men den er behagelig at holde på, og det runde hoved ser ud til at passe perfekt i en lille barnemund. 

SPISETID

Den kan, hvad den skal, men er bedst til mad, der klistrer lidt og hænger fast på den glatte overflade. Vi ønsker: Højere kanter på siden af skeen, så æblemosen ikke skøjter af. Den hårde plast generer ikke babyerne, men når den lille skal lære at spise selv, vil det ikke være det sikreste greb for en barnehånd.

RENGØRING

Vupti, skeen passer perfekt ned i bestikbakken på en opvaskemaskine, så du slipper for at vaske op i hånden. Smart. Der er ingen misfarvninger at spore efter intens brug og vask.

PENGENE VÆRD?
 

Ih, ja, for du får fem skeer for 25 kroner, og de virker endda ganske fint, indtil babyen skal lære at spise selv.

LÆS OGSÅ: Vi tester hagesmækker

Fin og billig løsning – 3 ud af 6 stjerner

ske4IKEA
Börja madeske og babyske, +0 mdr. Fri for bpa. 2 stk., 9 kr. på ikea.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Her får du to forskellige skeer. Skeerne er af hård plastik med et grønt gribestykke på bagsiden, og de er, nå ja, ret kedelige, men ser ud til at kunne det, en ske skal kunne. Vi savner information på emballagen om, hvad skeerne er lavet af.

LÆS OGSÅ: Fantastiske fotos: En smuk hyldest ammende kvinder

SPISESTID 

De to skeer supplerer hinanden fint. Den lange ske er god i starten og passer fint i mors hånd og babyens mund, mens den korte og mere buttede ske kan tage over, når junior selv skal sidde med maden. Godt tænkt! Den hårde plast er dog ikke specielt tillokkende, og nogle af skeerne kradser lidt i samlingerne, av!

RENGØRING
 

Den lange, smalle ske passer lige ind i opvaskemaskinens bestikbakke, men den lille, buttede er for tyk. Til gengæld er de stadig fint hvide efter mange gange mos og vask.

PENGENE VÆRD? 

Pris og kvalitet går hånd i hånd her, men skeerne fungerer fint i praksis, så alt i alt et rigtigt godt budgetkøb. 

Ikke store nok – 2 ud af 6 stjerner

ske5PIGEON
Bløde madeskeer til hhv. fast og flydende mad ,+6 mdr. Fri for bpa. 2 stk., 48 kr. på babyshower.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Er det almindelige skeer? spørger en mor. Og ja, det er det. De er udstyret med en positionsstopper, der skal forhindre dem i at komme for langt ind i babyens mund. Det lyder smart, og emballagen er proppet med informationer og illustrationer – vi er, so far, overbeviste.

SPISETID

Uh! Skeerne er lavet i et lækkert blødt materiale, men passer altså ikke ind i munden på alle babyerne. Skeen til fast føde gør en baby arrig, for der kan slet ikke være nok mad på, mens skeen til flydende føde passer dårligt i en anden babys mund. Skeerne er beregnet til babyer fra seks måneder, men størrelsen passer nok bedre til mindre babyer.

RENGØRING 

Det er ingen sag at gøre skeerne rene, de kan endda steriliseres i mikrobølgeovn og tåler op til 120 grader. Buen på skeerne reagerer dog på farverne fra mad og bliver mindre kønne med tiden.

PENGENE VÆRD? 

Du får skeer i en dejlig blød kvalitet, og der er tænkt over udformningen, men de passer bare ikke til alle babyer, og har du en sulten en af slagsen, bliver skeerne hurtigt for små.

Genial varmesensor – 5 ud af 6 stjerner

ske6NUBY
Varmesensitiv ske, +4 mdr. Fri for bpa. 2 stk., 34 kr. på babadut.dk 

FØRSTEHÅNDSINDTRYK 

Ih, en fin lille babyske, hvor der er plads til en god portion grød eller mos. Materialet er blødt, og det let buede skaft falder godt i en voksen hånd. Skeen har en sensor, der skifter farve, hvis maden er for varm – det er smart; så skal vi ikke bekymre os om brændte tunger.

SPISETID 

De små spiser løs! Skeen er nemlig god til både tynd grød og mere fast mos, og den er stor nok til at give de mest sultne babyer nogle gode mundfulde. Varmesensoren virker perfekt og skifter lynhurtigt til hvid, når maden er for hed. Skønt at slippe for at stikke fingeren i maden og gætte på, om den er tilpas.

RENGØRING 

Ingen sag at få skeen ren i opvaskemaskinen, og selv efter mange ture virker varmesensoren stadig upåklageligt. Den hvide del af skeen bliver lidt mindre hvid efter flere gange gulerodsmos.

PENGENE VÆRD? 

Absolut. En supergod og billig ske, der kan rumme velvoksne mundfulde og dæmper nervøsiteten for at servere for varm mad.

LÆS OGSÅ: Vi tester klapvogne

LÆS OGSÅ: Sådan vælger du den rette babyalarm

LÆS OGSÅ: 7 ting du kan gå til med din baby

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.