• åben

  Unika hårspænder i japansk kimonostof fra Carmen, 145 kr.
  lukke
 • åben

  Små blomsterspænder fra Urban Living, 38 kr.
  lukke
 • åben

  Slim klipklappere fra Havaianas, 230 kr. Pynt: Buddha fra Anjuna, 69 kr. Solbriller fra Anjuna, 69 kr. Dødningehoved med simili fra Anjuna, 149 kr.
  lukke
 • åben

  Grønne stjerne-øreringe fra Pendulum, 225 kr.
  lukke
 • åben

  Pink øreringe fra Nyhauge, 250 kr.
  lukke
 • åben

  Stjerne-halskæde fra Pico, 300 kr.
  lukke
 • åben

  ANNA (tv.) Tynd tunika i strik fra Masai, 649 kr. Tynde bukser i strik fra Masai, 599 kr. Solbriller fra Bianco Gear, 99 kr. Taske fra Glitter, 179 kr. MIA Bluse fra Bon A’ Parte, 330 kr. Haremsbukser fra By Stroom, 259 kr. Halskæde med kvast lavet af materialer fra Panduro Hobby, ca. 15 kr. Taske fra Adax, 1.999 kr.
  lukke
 • åben

  ANNA Lilla kjole fra Rabens Saloner, 950 kr. Tørklæde fra Rabens Saloner, 400 kr. Sandaler fra Rabens Saloner, 900 kr. Hæklet clutch fra Rabens Saloner, 1.200 kr. Unika hårbøjle fra Carmen, 600 kr. MIA Lang blå kjole med print fra Vadum, 1.199 kr. Sandaler fra Ellos, 299 kr. Hårbøjle fra Pico, 200 kr.
  lukke
 • åben

  Bluse med stjerner fra Second Female, 400 kr. Tynde bukser med brokade-bort fra Avia of Scandinavia, 1.800 kr. Hårbøjle fra Pico, 200 kr. Kæde fra Sandwich, 199 kr. Ballerina fra Lise Lindvig, 699 kr.
  lukke
 • åben

  Blå graviditetskjole fra By Stroom, kan også bruges som ammekjole, 299 kr. Sandaler fra Ellos, 199 kr. Taske fra By Stroom, 899 kr. Øreringe fra Pico, 200 kr.
  lukke
 • åben

  Hårbøjle, 69 kr. Broche-blomster, der både kan sættes på hårbøjle og tøj, 29 kr. pr. stk. Begge dele fra E&L by Lundqvist. Unika pastelfarvet hårbøjle i læderflet fra Carmen, 450 kr.
  lukke
 • åben

  Pink tørklæde med stjerner fra Beck Söndergaard, 199 kr. Tørklæde med slangeprint fra Kudibal, 699 kr. Blåt tørklæde med stjerner fra Gustav, 399 kr.
  lukke

Mode gravid

Sommermode til gravide

Pift din sommergarderobe op med kjoler, behagelige bukser og skønne accessories som fine hårbøjler, farverige smykker og tasker.

Styling: Quinee Balsov, Vores Børn Gravid, nummer 2, 2012
21. maj 2012

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG FIND EN FIN KJOLE, DER KAN BRUGES I VARMEN>>

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

vikle

Eksperternes råd til at finde den bedste slynge

Sådan vælger du den rigtige slynge og vikle

Hold dig til strækvikler, fastvikler eller ringslynger, hvis du vil have frie hænder til at ordne praktiske ting i huset, samtidig med at du bærer dit barn.

Skrevet af Ditte-Marie Ascanius
12. maj 2015

Alle kan have gavn af at bære sit barn, og en slynge eller en vikle er især god til dig med en baby, der er født for tidligt, græder meget eller har et stort behov for nærkontakt.

I en slynge eller vikle kan du bære dit barn ubegrænset og alligevel have hænderne fri til praktiske ting. I hvert fald så længe du sørger for, at barnet er suget fast til kroppen og sidder i frøstilling, fortæller slyngevejleder fra SlyngeSkolen Line Damgaard Mikkelsen.

LÆS OGSÅ: Vi tester slynger og vikler

Det vil sige, at barnet skal have krum ryg og spredte ben, mens knæene er højere end numsen – ligesom en frø.

Hun foreslår, at du holder dig til strækvikler, fastvikler eller ringslynger, da de former sig 100 procent efter

barnet og forælderen, og derfor støtter ergonomisk bedst.

Vent, til du har født

– Vi anbefaler for eksempel ikke en lommeslynge, fordi den ikke kan indstilles. Det gør det svært at sætte dit barn korrekt. Den kan være god i nogle måneder, men den vokser jo ikke med barnet. En ringslynge er derimod rigtig god, fordi den kan indstilles, siger Line Damgaard Mikkelsen, der især anbefaler en strækvikle til begyndere.

Hvis du gerne vil bære dit barn meget, mener sundhedsplejerske Anette Birkenfeldt også, at en slynge eller vikle kan være en fin løsning.

– Vi anbefaler, at barnet er en måned, før man bruger almindelige bæreseler, og at de ikke sidder i den så længe ad gangen, fordi den oprette stilling belaster bækkenet og ryggen. Den bekymring har man ikke med slynger og vikler, som man kan bruge ubegrænset lige efter fødslen, siger Anette Birkenfeldt.

LÆS OGSÅ: Slyngen – trygt for baby, nemt for dig

Er du i tvivl om, en slynge eller vikle er nødvendig, anbefaler hun, at du venter med at købe en til efter fødslen, hvor du kender dit og dit barns behov bedre.

Skal være vævet

Prisen på især fastvikler varierer, alt efter hvilket materiale den er lavet af, men ifølge Line Damgaard Mikkelsen er bomuld et godt udgangspunkt. Det vigtigste er, at fastviklen er vævet.

Du kan også købe din slynge eller vikle brugt, men vær opmærksom på, at strækvikler mister strækket med
tiden og derfor kan være sværere at finde i god, brugt stand.

– Nogle fastvikler kan godt være lidt stive som ubrugte, mens en vikle, der er ‘gået til’, er mere blød, forklarer hun.

Tre der duer

1. Strækviklen er et langt stykke stof med stræk, der giver dig en følelse af, at barnet bliver holdt fast. Den kan bindes på forhånd og egner sig godt til begyndere. Den kan bruges, indtil barnet vejer 8-10 kilo.

2. Fastviklen fås i forskellige størrelser. Den kan bruges fra fødslen, og til du ikke vil bære mere. Den er egnet til et utal af bærestillinger, men kræver lidt mere øvelse, da du i mange stillinger skal holde dit barn, mens du binder viklen.

3. Ringslynge har to ringe i den ene ende, der gør slyngen nem at få af og på. Den er særligt god til amning, kortere ture og varme sommerdage. Den egner sig til godt til, når barnet bliver større og ofte vil op og ned.

Kilde: Slyngeskolen.dk

LÆS OGSÅ: Vi tester bæreseler

LÆS OGSÅ: Vi tester højstole

LÆS OGSÅ: Vi tester paraplyklapvogn

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

 • Bedst til de større
  åben

  Bedst til de større

  Fem ud af seks stjerner Skildpadden, Mei Tai bæresele i økologisk bomuld, til alle aldre, 499 kr. hos Slynger.dk Førstehåndsindtryk Begynderne jubler! Ét stort stykke stof og fire bindestropper. Hvor svært kan det være? Stoffet er kraftigt, og der er ikke tvivl om, det kan holde til små tyksakker. Men det trækker lidt ned, at det også virker stift – er det mon rart for mor og mini? Funktion Wow, hvor er det bare nemt at få den på! Ja, det giver jo næsten sig selv, hvordan den skal bindes, men det kræver altså lidt snilde at få selerne bundet stramt nok. Ulempe: Det er svært at finde en bærestilling, der passer til de fire-fem måneder gamle babyer. Men et par større søskende prøver også – og hov, de sidder faktisk bedre end de små! Komfort Ahhh, det er rart. Babyen hygger sig mave mod mave med mor, og man kan stramme stoffet lidt ved hovedet, så de små får støtte og kan snuppe en lur. Der er ingen ømme skuldre hos mor, og det er ingen sag at have bettetøsen siddende et par timer eller tre. Ekstra point for de brede skulderstropper! Pengene værd Den er perfekt til dig, der er ny i bære-universet, og vi er forelskede i den smarte lomme til nøgler og andet godt. Men den passer nok bedst til de lidt større børn.
  Pr
  lukke
 • Kompliceret og dyr
  åben

  Kompliceret og dyr

  Tre ud af seks stjerner Dolcino, Luxus fastvikle i økologisk bomuld, 0-5 år, fra 750 kr. hos Mamaslife.dk Førstehåndsindtryk Tykt, vævet stof, der føles blødt, og vi er allerede helt trygge ved at skulle bære baby i det. Eller er vi? En begynder kan da kun blive lidt modløs over de mange meter stof og den enorme instruktionsbog med forskellige bærestillinger. Vuggestilling, mave-mod-mave, rygsæk. Hvor skal vi dog starte? Funktion Puha, vi får sved på panden, og der skal mange forsøg til, før babyen sidder der. Og hvordan holder man en urolig baby, strammer stoffet til, binder og slår de rigtige knuder på samme tid? Det her er vist ikke for vikle-jomfruer, men ekstra point for de mange måder at bære babyen på. Komfort Babyen hygger sig og nyder nærkontakten – og det gør vi også! Når først mini sidder rigtigt, er det nemlig super-behageligt for begge, og der er ingen ømme muskler. Men temperaturen stiger altså, og efter noget tid bliver det lige lovligt varmt at være så tæt. Måske er stoffet for tykt? Pengene værd Hvis du er begynder, er det nok ikke her, du skal starte. Det kræver altså vikleerfaring at blive fortrolig med denne lidt komplicerede fætter. Og hold da op, den er dyr!
  Pr
  lukke
 • Alle pengene værd
  åben

  Alle pengene værd

  Seks ud af seks stjerner Ergobaby, 4D-hybridvikle, 0-3 år, 649 kr. hos Koalabarn.dk Førstehåndsindtryk Hybridviklen er lavet i 4D stretch-stof, der kan strækkes på både den korte og den lange led, men som stadig støtter godt om babyen. Den bliver kaldt ‘strækviklernes Rolls Royce’ – og no wonder! Den er så dejligt blød, og vi er helt trygge ved at placere babyen i den. Funktion Pyha, vi er tæt på at fare vild i stoffet, men den fikse, lille lomme guider os til at finde midten. Og når man først har fundet den rigtige teknik (med hjælp fra Youtube), er det ikke så svært. Bonus for den smarte lomme! Den fungerer perfekt som pose til viklen, når den skal med på farten. Savnes: Mere end én bærestilling i manualen. Vi har for travlt til at google! Komfort Hoppetihop! Stoffet er så fleksibelt, at babyen nærmest vugges i søvn ved den mindste bevægelse. To hænder frie til mor, en rolig baby og ingen ømme skuldre. Vi er glade! Det er endda supernemt lige at flytte rundt på babyen nede i viklen, fordi stoffet bare giver efter – uden at give slip. Pengene værd Av, den er dyr, men den er det værd. Den er så nem at få på og behagelig, at du næsten glemmer baby på maven. Og så er vi helt solgt til den smarte lomme!
  Pr
  lukke
 • Praktisk men trist
  åben

  Praktisk men trist

  Fire ud af seks stjerner Mama’s life, Babyslynge i ubleget bomuld, 0-18 mdr., 268 kr. hosBabyshower.dk Førstehåndsindtryk Det er Danmarks billigste slynge. Og det ses! Stoffet er stift, tyndt og lidt kedeligt, og vi bliver bekymrede for, om det virkelig kan holde til en baby? Men slyngen er sikkerhedstestet op til 15 kilo, så det går nok. En fin manual på dansk og en overskuelig mængde stof med to ringe virker også beroligende. Funktion 1-2-3, så sidder babyen der. Når først slyngen er samlet med ringene, er den lige til at kaste over hovedet uden at skulle vikle, binde og opfinde den dybe tallerken hver gang. Og det er sagen, når man har en skrigende baby. Det er endda nemt at justere på både stof og den lille, mens babyen sidder i slyngen. Komfort Babyen kan bæres i flere stillinger, og du kan bare skubbe mini lidt til den ene eller anden side, hvis du har brug for at flytte lidt på vægten. En vigtig detalje, hvis babyen er faldet i søvn i slyngen! Men får babyens ryg nok støtte af det ultratynde stof? Helt overbeviste er vi ikke. Plus: Slyngen fylder ingenting, og vi får ikke hedeslag af den. Pengene værd Ja! Det er nemt at få den på – også når det skal gå stærkt – og pengepungen jubler over den lave pris. Det ville være rart at give det triste stof en makeover.
  pr
  lukke
 • Handy og behagelig
  åben

  Handy og behagelig

  Fem ud af seks stjerner Mama’s life, Flexi Wrap strækvikle i økologisk bomuld, 2-10 kg, 400 kr. hos Ønskebørn. Førstehåndsindtryk Tørklæde til mor eller bæredims til babyen? Stoffet er så blødt og lækkert, at vi kommer i tvivl. Men det er også så langt, at det virker helt uoverskueligt, at det kan blive til noget som helst, der kan bære en baby. De laveste mødre forsvinder næsten i alt det stof! Funktion Fortsætter det stof for evigt? Første, anden og tredje gang er det atomfysik at få en grædende baby ned i de mange kilometer stof. Men når først man har fanget fidusen, går det (næsten) som en leg. Pluspoint for stoffets stræk: Vi kan faktisk hoppe lidt med babyen i viklen, så den bette vugges i søvn – uden at viklen flytter på sig. Komfort Selv om vi er viklet ind i fem meter stof, er det overraskende behageligt, og vi går ikke til af hede. Babyen virker tilfreds med at sidde der, og selv efter en times tid er der intet, der strammer eller giver skæve skuldre på mor. Hvilken befrielse at have to ledige hænder uden at få ondt i ryggen! Pengene værd Når først du tålmodigt har fanget teknikken, er viklen med de mange meter stof tusind gange mere behagelig og handy end enhver bæresele!
  pr
  lukke
 • Supernem at få på
  åben

  Supernem at få på

  Fire ud af seks stjerner Babylonia, BB Sling ringslynge i fairtrade bomuld, 2-20 kilo, 475 kr. hos Mamaslife.dk Førstehåndsindtryk Halløj 1970’ere; der er godt knald på farverne, måske lidt for meget. Men hvor føles stoffet lækkert, blødt og dyrt. Vi er ikke i tvivl om, at det kan holde til både den lille baby og den tunge tumling. Det ser også ret overskueligt ud, for der følger en tyk manual med mange billeder med. Funktion Det er ikke så nemt, som det ser ud til, og vi får røde kinder og paniksved af al den kæmpen rundt med en sur baby og stof, der folder, så slyngen ikke sidder ordentligt. Men når man først fanger fidusen, er det faktisk ret simpelt, og vi elsker, at man kan tage babyen ind og ud af slyngen uden at binde og vikle hver gang. Det kan travle mødre lide! Komfort Det er bare hyggeligt at være så tæt. Og der er ikke noget, der gnaver eller strammer. Ellers flytter vi bare på baby nede i slyngen. No problemos! Det trækker dog ned, at babyens vægt ikke bliver jævnt fordelt. Det gør lidt avs i den skulder, der trækker hele læsset. Pengene værd Du får en god og hurtig løsning til at få hænderne frie, for efter lidt øvelse ryger slyngen af og på i et snuptag. Men du skal regne med at få ømme muskler efter noget tid.
  pr
  lukke

Find den bedste slynge og vikle

Vi tester slynger og vikler

Vi har testet seks forskellige slynger og vikler.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard
12. maj 2015

Det er trygt, beroligende og bare så hyggeligt at bære mini helt tæt på kroppen. Men udvalget af bæredimser er enormt, og hvilken kan du overhovedet finde ud af at få på i kampens hede?

Vi har ladet vores mødregruppe teste seks forskellige slynger og vikler.

LÆS OGSÅ: Slyngen – trygt for baby, nemt for dig

LÆS OGSÅ: Find den slynge der passer dig og baby

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rigtige slynge og vikle

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Overskuddet fra Røde Kors’ genbrugsbutikker går ubeskåret til humanitært og socialt arbejde i Danmark og resten af verden. Foto: Trine Bukh

Køb brugt børnetøj billigt

Så meget genbrugt børnetøj kan du få for 500 kroner

Tag med på shopping efter brugt babytøj hos Røde Kors.

Skrevet af Ida Fabricius Bruun
30. april 2015

Det er fredag middag, og det vrimler med mennesker i Røde Kors’ store genbrugsbutik i Hørsholm. De mange damer bag disken langer ivrigt poser med tøj, møbler og køkkengrej ud til kunderne. Lokalet er stort og lyst, tøjet hænger sirligt på stativerne, og her er ikke så meget som en snert af gammel kælderlugt. Noget, jeg ellers forbinder med genbrugsbutikker.

LÆS OGSÅ: Cool genbrug: Køb legetøjet brugt

I min lomme ligger en strøget 500-kroneseddel, der skal sikre forårsgarderoben til en pige i størrelse 74. Jeg snupper en indkøbskurv ved kassen, og hjulpet på vej af ekspedienten, Edel Valling, finder jeg hen til det store hjørne af butikken, der er helliget børnetøj og -udstyr. Her hænger tøjet efter størrelser, i kasser ligger huer, strømper og halstørklæder, og på reolerne kæmper puslespil, trælegetøj, lego, bamser, dukker og bøger om pladsen.

Aldrig brugt

Med nysgerrige fingre bladrer jeg bøjlerne igennem. Og inden længe er kurven halvt fyldt med et par bodyer, nogle sparkedragter, en natdragt, en hættetrøje og den yndigste lille, hvide hjemmestrikkede dragt med små lyseblå blomster på. Måske ikke så praktisk, men kært. Meget af tøjet ser ud, som om det aldrig er brugt – et par ting har endda stadig de oprindelige prisskilte på.

LÆS OGSÅ: Børnetøj: Nordmænd er vilde med dine aflagte klude

– Førstegangsforældre i dag har flere penge, end vi havde, da vi var unge. Der kommer meget tøj ind, som har været dyrt, men som aldrig eller næsten aldrig er blevet brugt, fortæller Edel Valling, der blev frivillig i Røde Kors’ genbrugsbutik for fire år siden. På det tidspunkt havde hun været pensioneret i ni år, men tænkte, at hun stadig kunne bruges til noget. Siden har hun brugt mindst otte timer om ugen på at ekspedere og sortere tøj.

Kun det pæneste

Alt i butikken er doneret af mennesker, der ikke har brug for det længere. De frivillige sorterer tingene grundigt, så kun det pæneste kommer ud i butikken. Resten bliver sendt videre til forarbejdning, hvor tøjet for eksempel bliver omdannet til klude eller isolering.

– Det er alle typer, der kommer her. Både for at købe og donere tøj. Men vi ligger helt sikkert godt, fordi vi er i et område, hvor folk generelt har ret mange penge og derfor oftere skifter deres tøj og ting ud, siger Edel Valling.

I butikken kommer tøjet ud med farvekoder på, så de frivillige har styr på, hvor længe, det har hængt der. Efter tre uger bliver det byttet ud med nyt, så de faste kunder altid kan finde nyt i butikken.

Med min snart godt fyldte indkøbskurv i hånden er jeg nået til kurvene med huer og strømper. Der er virkelig mange fine huer at vælge imellem – tynde, tykke, hjemmestrikkede og i farver, der passer til enhver garderobe. Jeg vælger en stribet bomuldshue fra Katvig. Pris: 15 kroner. Og jeg kan ikke stå for et par blå, hjemmefiltede sutsko, der ligner mus, og som nok skal holde små fødder varme på kølige forårsdage.

– Vi kan godt mærke, at vi er i en tid, hvor genbrug er in. Folk er nok blevet lidt mere bevidste om ikke bare at købe nyt hele tiden. Der kommer mange unge, kommende forældre, som for få penge kan få en stor del af det udstyr, de skal bruge til den lille ny. Og så tror jeg godt, at kunderne kan lide tanken om, at deres køb gavner andre, siger Edel Valling.

Nostalgi i kurven

Med tøj til en stor del af den kommende sæson, rykker jeg

– nu udrustet med endnu en indkøbskurv – videre til hylderne med legetøj. Jeg falder straks over en stor pose fuld af farverige træbiler og klodser, som helt sikkert vil bringe lykke hos lillepigen. Den koster 65 kroner, og jeg ærgrer mig over at have betalt over 200 kroner for noget lignende i en legetøjsbutik til jul. I den store kasse med træpuslespil til de mindste finder jeg et med masser af figurer, som små fingre kan få til at passe i hullerne. Og en stor æske med otte forskellige træpuslespil skal nok blive et hit om nogle måneder. På næstnederste hylde bliver jeg trukket tilbage til min egen barndom. Her ligger to Bøllebamser med mundene klar til at sutte på tommelfinger. Nostalgien er til at tage at føle på, da jeg lægger dem i kurven. To af mine andre barndomshelte ryger samme vej, da jeg tager en dyb tallerken med Pippi og en flad tallerken med Kaj og Andrea i håb om, at de får ærtemos og rugbrødshapsere til at glide lidt lettere ned.

Mine genbrugskup fylder det meste af disken, mens de frivillige ekspedienter smilende slår hele herligheden ind. De 500 kroner får plads i kasseapparatet, og jeg går ud af butikken med tøj og legetøj i seks fyldte poser – og en lidt renere samvittighed end shopping normalt giver mig.

LÆS OGSÅ: Trine valgte et hulter til bultyer-liv fem for facade

LÆS OGSÅ: Babyudstyr: Køb second hand og spare penge

LÆS OGSÅ: “Mine børn går rundt med tre-fire navne i nakken”

Faktaboks

Tjekliste når du køber brugt

Tøj til babyer og børn under et år er oftest bedst egnet til genbrug, fordi de mindste slider tøjet mindre. Kig tøjet godt efter.

Undersøg det for pletter, og tjek, at lynlåse og knapper virker.

Undgå at købe blødt plastlegetøj, da det kan indeholde ftalater.

Vask tøj, tekstiler og bamser ved 60 grader.Vask legetøj grundigt i sæbevand.

Ved brugt babyudstyr bør du være obs på, at alle dele og eventuelt brugsvejledningen er med. Tjek, at intet er ødelagt.

Køb nye madrasser til senge og barnevogne. Brugte madrasser kan indeholde støvmider, bakterier og svamp.

Ved brugte sko skal du sikre dig, at hverken den indvendige eller udvendige sål er trådt skæv, og at der ikke er en synlig, fast fold på skoen, hvor den bøjer.

Kilder: Sundhedsstyrelsen, Edel Valling, Forbrugerrådet Tænk og sundhedsplejersken.dk

 

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Lige når du har født, er brysterne spændte og fyldte, og derfor er en ammetop med ekstra støtte en god idé. Foto: Nimastock

Amning

Ammetop er bedre end amme-bh til nybagte mødre

Det er en god ide at købe et par ammetoppe i god tid inden fødslen, og de behøver ikke være af den dyreste slags.

Skrevet af Katrine Bøg, Vores Børn, marts 2015
01. april 2015

Faktaboks

2 ammetoppe, inden du føder, ca. en størrelse større end du plejer.

1-2 gode amme-bh’er med god støtte efter fødslen.

Kilder: Birgit Thalwitzer og Pernille Johansen.

To ammetoppe er alt, hvad du behøver investere i, inden du rammer fødegangen. Og de behøver ikke koste en formue.

Så kan du nemlig altid supplere med et par dyrere amme- bh’er, når de værste brystspændinger har lagt sig efter en måneds tid.

Det fortæller jordemor Birgit Thalwitzer og ammerådgiver Pernille Johansen, der begge dagligt rådgiver kommende og nybagte mødre om amning, ømme bryster, der er vokset til dobbelt størrelse, og mælk, der løber i tide og utide.

Skal vokse med brysterne

Ifølge de to rådgivere bør du af praktiske årsager købe to ammetoppe inden fødslen, så du kan vaske dem på skift.

– Når du først har født, er der så meget andet at tænke på, så det vil være en hjælp for dig at have det på plads, inden du lander på fødegangen, siger ammerådgiver Pernille Johansen.

Den ene af ammetoppene skal helst være en med masser af elastan, der er blød og behagelig at have på, og som kan vokse med brysterne i den første tid, hvor de kan blive spændte og ømme.

– Ammetoppene må gerne være i den billige ende, for efter en måneds tid falder der ro over brysterne, og så får du sikkert lyst til at købe en rigtig bh med god støtte, siger Pernille Johansen.

Bøjler og bambus

Bh’er med bambusindlæg, gelebøjler og bh-forlængere er helt fint, når du har født, men du behøver ikke ofre ekstra penge på det.

Det vigtigste er, at du prøver din amme-bh på, så du kan vurdere pasformen, inden du køber den, forklarer Birgit Thalwitzer:

– Det kan godt svare sig at gå uden om de billigste mærker, fordi de simpelthen ikke kan holde formen.

Til gengæld må din amme-bh gerne have bøjle – det er en myte, at det påvirker mælkeproduktionen, fastslår Pernille Johansen.

– Du bør være mere opmærksom på, at der ikke er noget, der klemmer oven på dit bryst, hvor mælkekamrene sidder. En stram top, som du hiver op på brystet, når du ammer, er altså ikke en god ide. Dit bryst skal være frit. Så kan du altid dække dig til med en løs stofble eller andet imens.

LÆS OGSÅ: Vi tester amme-bh’er

LÆS OGSÅ: Den store huskeliste inden fødslen

LÆS OGSÅ: Hulubulu – bryster hvor er I henne?

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer