• Olie overalt

  Fugt, fugt og atter fugt! Det er det, din hud behøver for at stå en graviditet igennem og finde tilbage til sin form og fasthed bagefter.

  Den mest effektive fugt får du med rene vegetabilske olier, som du smører med morgen og aften for at holde huden smidig.

  Undgå såkaldt mineralske olier, som forstyrrer hudens naturlige balance og ikke dækker behovet for sund fugt.

  Moroccan rose otto ultra-moisture body oil fra Ren, 100 ml, 450 kr.

 • Børst din hud
  Luk

  Børst din hud

  Såkaldt tørbørstning udråbes af alverdens skønhedsguruer som den nye mirakelkur. Start nedefra ved fødderne (hvis du kan nå!), og børst opad mod hjertet over lår, baller, mave og overarme.

  Det er ikke blot massage af væv, blodkar og nerver, men øger også blodcirkulationen og udskillelsen af affaldsstoffer.

  Effekten er glattere og blødere hud, der syner mere ‘levende’, både under og efter graviditeten. Fortsæt den gode vane, når din hud efter fødslen har brug for al den hjælp, den kan få, med at trække sig sammen.

  Kropsbørste fra The Body Shop, 115 kr.

 • Bevar barmen!
  Luk

  Bevar barmen!

  Det kommer næppe som en overraskelse, at din svulmende graviditetsbarm kun er til låns, og måske frygter du, at der kun er et par trætte sokker tilbage, når du er færdig med at amme.

  Fat mod! Selv om tiden, tyngdekraften og en sulten baby sætter deres spor, kan du gøre noget for at bevare brysternes fylde og hudens smidighed.

  Brug en brystcreme morgen og aften allerede nu – det kan ses senere!

  Boob Tube fra Mama-mio, 100 ml, 315 kr.

 • Nyd din nattesøvn
  Luk

  Nyd din nattesøvn

  Når baby kommer, bliver din skønhedssøvn forstyrret, så udnyt graviditeten, og brug produkter, som plejer og beskytter, når du sover.

  Husk at fjerne makeuppen (inden du går død på sofaen!), og forkæl din hud med et nærende serum under natcremen.

  Restorative treatment serum fra Jurlique, 30 ml, 450 kr.

 • Forkæl fødderne
  Luk

  Forkæl fødderne

  Du kan ikke nødvendigvis selv se dem lige nu, men skal det være et lykkeligt gensyn efter fødslen, skal dine fødder plejes.

  NU! De tager nemlig bogstaveligt talt slæbet, mens du er gravid, og det betyder ikke bare væskeophobninger, men også risiko for ligtorne og hård hud.

  Brug en pimpsten og en god fodcreme, og du bevarer dem lige så lækre som din kommende babys (næsten!).

  Fodcreme fra Lilla Bruket, 100 ml, 199 kr.

 • Sæt ind mod strækmærker
  Luk

  Sæt ind mod strækmærker

  Der er uenighed om, hvorvidt strækmærker kan undgås, men det er da et forsøg værd. De rød-lilla striber på mave, baller, bryster og lår skyldes bristninger i de dybe hudlag, og skønhedsindustrien har opfundet et hav af mere eller mindre effektive kure.

  Med en kombination af creme og olie, der fugter og øger smidigheden, har du gjort, hvad du kan – og i øvrigt øget dit velvære undervejs.

  Pomegranate & pumpkin seed stretch mark system fra Pai, creme 200 ml og olie 200 ml, 495 kr. pr. stk.

 • Skrub af!
  Luk

  Skrub af!

  En skrubbecreme er et must i dit bad. Cremens små korn fjerner døde hudceller, hjælper til at åbne blokerede porer, fremmer væksten af nye celler og gør huden modtagelig for den fugt, du plejer den med.

  Alt sammen er med til at holde den sund og smidig, så den senere har lettere ved at trække sig sammen.

  Moroccan rose otto sugar body polish fra Ren, 330 ml, 410 kr.

 • Førstehjælp til følsom hud
  Luk

  Førstehjælp til følsom hud

  Teenagefedtet eller tør som pergament?

  Måske oplever du, at din hud ændrer sig markant, og selv om den gradvist bliver normal efter fødslen, er det en god ide at sætte ind, når problemet opstår, så du undgår ar efter urenheder eller irritation.

  Er din hud følsom og mere irriteret, kan løsningen være ekstra fugt og næring i form af en koncentreret olie, som du bruger under din dagcreme.

  Skin rescue oil fra The Organic Pharmacy, 30 ml, 355 kr.

 • Ekstra kærlighed til maven
  Luk

  Ekstra kærlighed til maven

  Dit maveskind er under maksimalt pres og fortjener ekstra kærlig pleje. Giv maven et skud koncentreret fugt i form af en fed body balm, som du smører med efter badet, hvor huden er fugtig og tager bedre imod.

  Rudolph Cares klassiske version er populær blandt gravide på grund af det høje indhold af sheasmør, som beskytter, heler og plejer i dybden og øger hudens elasticitet.

  Body balm fra Rudolph Care, 75 ml, 395 kr.

 • Slip for karsprængninger
  Luk

  Slip for karsprængninger

  Din hud er påvirket af den ændrede hormonbalance, og du får lettere karsprængninger. De viser sig som rødlige områder på huden med form som edderkoppespind, og de ikke er ikke farlige, men sjældent pæne.

  Forebyg ved at undgå meget høje og meget lave temperaturer, som får dine blodkar til at udvide sig. Drop også solbadning, og husk at smøre med en ekstra fed creme med en beskyttende barriere, når du går ud i frost- eller blæsevejr.

  Arctic hydrating balm fra Skyn Iceland, 50 ml, 265 kr.

 • Undgå åreknuder
  Luk

  Undgå åreknuder

  Du har større risiko for åreknuder på benene, fordi din livmor øger trykket på de store vener i bughulen. Du kan mindske risikoen ved at gå med støttestrømper.

  Strømpen giver et let, men konstant tryk, der presser muskler og veneklapper sammen og forbedrer blodets løb tilbage til hjertet. Er skaden sket, kan åreknuderne fjernes hos lægen, når du har født.

  Støttestrømper fra Venosan Legline, str. xs-xl, 269 kr. hos Sahva.dk

 • Massage for hud og kredsløb
  Luk

  Massage for hud og kredsløb

  Massage lindrer gener som hævede ben og fingre, lægkramper, samt smerter i bækken og lænd.

  Men det er ikke kun godt for dit velvære her og nu, hvis du masserer dine lår, lægge og arme eller lægger dig på briksen og lader andre om arbejdet.

  Massage styrker også blodcirkulationen og øger forbrændingen – begge dele godt, hvis du for eksempel har fået mere appelsinhud, end du bryder sig om.

  Massage balm fra Unmei, 150 g, 199 kr.

 • Intim forebyggelse
  Luk

  Intim forebyggelse

  Ingen ved, hvordan din fødsel kommer til at forløbe, men det er besværet værd at forberede huden omkring skedeåbningen på det pres, der venter.

  Denne olie er udviklet til formålet. Brug den dagligt fra uge 34, mens du masserer mellemkødet ind- og udvendigt i cirka ti minutter.

  Perineumolie fra Weleda, 50 ml, 105 kr.

Skønhed

Gravidforkælelse: Skøn før – og efter!

Det er ikke forbudt at være ængstelig ved det, graviditeten gør ved din krop. Meget kan du forebygge allerede nu - og få lidt gravidforkælelse med oven i hatten.

Vores Børn

Se 13 gravid-forskønnende produkter, hér!

LÆS OGSÅ: Forkæl din krop, mor!

LÆS OGSÅ: Vi tester: Forkæl din gravide krop

Skrevet og stylet af Marie Graunbøl, Vores Børn Gravid, nr. 1 2014.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...