• Klik her for at se galleriet

  Krammedyr fra Donna Wilson, 329 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Babytæppe fra Donna Wilson, 480 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Tapet fra Famille Summerbelle, 10 m, 415 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Plakat fra Fine Little Day hos Mimi’s Circus, 239 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Uro fra Flensted, 499 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Stol af Furnid for Stouby, 11.947 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Blide babynuancer Bean Bag fra Ferm Living, 1.000 kr. Opbevaringskasser fra Hay, 59 kr. pr. stk. Gulvtæppe fra Hay, 120x170 cm, 5.999 kr. Børnestol fra We Do Wood, 980 kr. Vugge m. himmel fra Leander hos Engby Barnevogne, 1.898 kr. Spilledåse fra Ferm Living, 200 kr. Babytæppe fra Aiayu, 999 kr. Sengetøj fra Vivatex hos Pure Baby, 289 kr. Uro fra Apolline á Paris hos Mimi’s Circus, 610 kr. Svaler fra Liebe, 399 kr. for 4 stk. Sættekasse fra Ferm Living, 500 kr. Tøjdyr fra Lucky Boy Sunday, 149 kr. Spøgelser fra Gaarmann & Arhøj, pr. stk. 99 kr. pr. stk. Tapet fra Ferm Living, 10 m, 450 kr. Lammeskind fra Ikea, 179 kr. Pude fra Aiayu, 699 kr. Diamond Chair fra Harry Bertoia hos Relove, 4.200 kr. Tøjdyr fra Lucky Boy Sunday, 899 kr. Ammepude fra Mother Nature hos Engby Barnevogne, 500 kr. Lampe designet af Greta Grossman fra Gubi, 4.995 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Til dig der elsker farver Lampe fra Normann Copenhagen, 1.400 kr. Cirkus Hein-plakat fra ATWTP hos Stilleben, 990 kr. Acapulco-stol fra Oficina Kreativa hos Maur, 2.600 kr. Pude fra Fine Little Day hos Mimi’s Circus, 370 kr. Gulvtæppe fra Mescla hos Maur, 1.500 kr. Drengedukke fra Maileg, 149 kr. Gulvpude fra Mescla hos Maur, 350 kr. Elefant af Ray & Charles Eames hos Hay, 1.995 kr. Justérbar tremmeseng fra Noah Beds, 4.995 kr. Legetøjsbil fra Hay, 449 kr. Babytæppe fra Lucky Boy Sunday, 1.499 kr. Pude m. sejlbåde fra Donna Wilson hos Hay, 549 kr. Lille strikket bamse fra Bobo Choses, 215 kr. Blå krammebamse fra Lucky Boy Sunday, 699 kr. Pude m. hus fra Lucky Boy Sunday, 399 kr. Uro fra Flensted, 249 kr. Opbevaringskasser fra We DoWood, 2.499 kr. for 3 stk.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Stol fra Hay, 1.599 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Pude fra Hay, 699 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Gulvtæppe fra Ikea, 195x133 cm, 249 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Opbevaringskasser fra Ikea, 269 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Gulvtæppe fra Ilva, 90x160 cm, 349 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Lampe m. mange skærme fra Ilva, 999 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Sækkestol fra Little Red Stuga, 2.099 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Tumlemøbel fra Little Red Stuga, 1.129 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Krammedyr fra Maileg, 149 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Opbevaringskasser fra Nomess, 99-249 kr. pr. stk.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Babyseng fra Oeuf New York, 4.810 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Ammepude fra Roommate, 349 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Baby-sengetøj fra Rosenberg Cph, 399 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Plaid fra Rosenberg CPH, 799 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Babyseng fra Seimi, 3.595 kr.
  Luk
 • Klik her for at se galleriet

  Tumlemøbel fra Bobles, 1.299 kr
  Luk

Babyudstyr

Babys første værelse

… er ofte en krog i mors og fars soveværelse, hvor der skal være plads til både at sove, spise og hygge. Indret med bløde tekstiler, en smuk uro, de første stykker legetøj - og naturligvis en praktisk og behagelig ammestol til de natlige måltider.

Styling: Marie Graunbøl, Vores Børn Gravid, nummer 3 2012
10. september 2012

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG FIND LÆKRE TING TIL BABYS VÆRELSE >>

LÆS OGSÅ: Køb babyudstyr på luksus eller budget

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Test af 6 klapvogne

Test af de bedste klapvogne

Vi tester klapvogne

Vores mødregruppe har testet klapvogne. Find ud af, hvilken der er bedst for dig.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard
30. juni 2015

Det er tid til sol, sommer og gåture med den lille i klapvognen. Men hvilken klapvogn skal du vælge, og skal det koste hele opsparingen at blive godt kørende?

LÆS OGSÅ: Vi tester paraplyklapvogn

Mødregruppen har gået parker og gader tynde og fundet favoritten.

Herunder kan du se vores test af seks forskellige klapvogne og finde den, der er bedst for dig, både i forhold til pris og behov.

LÆS OGSÅ: Hvilken barnevognstype er du?

1. Fin vogn til prisen

duonyBeemo – 4 ud af 6 stjerner

Duo Jogger-klapvogn i aluminium med svingbare lufthjul og sæde, der kan lægges helt ned. 1.599 kr. på jollyroom.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Det er ikke en vogn, man køber for at imponere de andre mødre på skovstien, men den ser ud til at kunne få babyen sikkert fra A til B, og det er det vigtigste. Faktisk er vi lidt imponerede over, hvor robust og pæn den er, når den samtidig er testens billigste. Men øv, at den kun findes i sort. Vi savner noget spræl!

BRUGBARHED

God plads til en baby i alle størrelser, og sædet kan lægges helt ned, så mini kan nappe en lang lur uden bekymringer om ondt i ryggen. Skønt er det også, at junior kan se hele verden fra sit sæde, men det måtte gerne kunne vendes, så udsigten var mor! Det kræver lidt for god tid at slå vognen sammen, for det er slet ikke let, og der skal bruges to hænder (mindst!). Minus: den fylder for meget til de små biler.

SIKKERHED

Vi ruller af sted i både by og skov, men hjulene trækker lidt til den ene side, og det kræver to hænder på styret, hvis man skal undgå sammenstød. Smart er det dog, at der både er sele i vognen og kroge til, at man kan montere en anden sele selv.

PENGENE VÆRD?

Det er value for money! Har du god plads i bilen, og skal du ikke bruge den på daglig basis, er det et super køb til prisen. Du får, hvad du betaler for – og så lidt til.

LÆS OGSÅ: Vi tester paraplyklapvogn

klapvogn2

2. Kører som en drøm

Babyjogger – 6 ud af 6 stjerner

City Elite Single-klapvogn med Quick-Fold-system, punkterfrie hjul og ekstra lang liggelængde. 4.800 kr. i Ønskebørn.

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Er det mærkeligt, hvis vi triller en tur uden
babyen? Klapvognen her er bare så pæn med sit rå denimlook, og der er i den grad tænkt over designet. Størrelsen er det eneste, der bekymrer os, for så rummelig en vogn må næsten fylde lidt for godt på fortovet og i bilen? Junior kommer til gengæld til at ligge godt!

BRUGBARHED

‘Den kører som en drøm’ er dommen, og én hånd på styret er også rigeligt til at sno sig selv de mest snørklede steder. Sædet kan lægges helt ned, og kombineret med langt liggemål er trætte børn intet problem. Ekstra point for Quick-Fold-systemet, så vi kan klappe vognen sammen med en sur baby på armen. Eneste anke: sædet kan ikke vendes mod mor.

SIKKERHED

Tre hjul står mindre sikkert end fire hjul, men det mærker testmødrene ikke. I skov, på vej og på shopping kører vognen upåklageligt. Trods navnet er det ikke en løbevogn – det er de små hjul ikke designet til. Ekstra point for den smarte håndbremse. 

PENGENE VÆRD?

Ja! Der er kælet for alle de smarte detaljer, der gør det nemmere at være en mor på farten. Og man kan få en masse smart tilbehør lige fra rejsetaske til spisebakke, så man kan customize den til sine egne behov. Åh …!

3. Miljøvenligt design

Bumbleride – 5 ud af 6 stjerner

Indie-klapvogn i bæredygtigt genbrugsmateriale med letvægtsaluminiumsstel og justerbart ryglæn. 4.500 kr. på babytrold.dk.

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Oh la la, en lækker klapvogn i sporty look og superlet design med letvægtsaluminiumsstel og flere farvemuligheder. Det er overhovedet ikke til at se, at denne klapvogn er lavet af genbrugsmaterialer som plastikflasker og bambuskul og dermed rigtig god for miljøet. ‘Den er bare så cool’ er reaktionen fra en mor.

BRUGBARHED

Lille og let er en stor fordel, når vi snor os rundt i indkøbscentre og på fyldte fortove med kun én hånd på styret, selvfølgelig, og når vognen skal bag i en lille Mazda2. Det store liggemål på 95 centimeter, når sædet – med lidt møje og besvær – slås ned, gør det lige så rart for babyen at slumre her som i barnevognen. Savnes dog: at sædet kan vendes, så vi kan se den lille.

SIKKERHED

Smart sele, der passer til forskellige køreposer, låsbare hjul, fodbremse – tjek! Og med sine kun ni kilo er den en ægte letvægter, men kører lige så stabilt som de tungere vogne. At den også er fri for giftige kemikalier og god for miljøet, varmer hjertet hos en mor, der putter sit guld i den.

PENGENE VÆRD?

Kvalitet koster, men hvis du vil have en handy øko-klapvogn i fedt design, der passer ind i de fleste mikrobiler, så er det et rigtig godt køb.

LÆS OGSÅ: 6 cool gadgets til din barnevogn

klapvogn4

4. Anderledes design

Orbitbaby – 4 ud af 6 stjerner

Miljøvenlig G3-klapvogn med sæde, der kan roteres, og ventilationssystem. Fås i mange farver. Fra 5.998 kr. på babyshower.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

‘Forvokset paraplyklapvogn’ beskriver en mor klapvognen og er ikke umiddelbart begejstret. Den ellers miljøvenlige og anderledes vogn oser ikke af luksus, men til gengæld er der tænkt over detaljerne. Sædet kan rotere 360 grader, så det også kan bruges som højstol ved cafebordet, og du bygger selv klapvognen op af moduler – med alt fra autostol til barnevogn og søskendesæder, hvis der bliver behov for det. Tjekket!

BRUGBARHED

Grus eller græsplæne, vi kommer uden problemer frem, og vi er vilde med, at sædet kan vendes 360 grader i en glidende bevægelse, så babyen får panoramaudsigt. Genialt tænkt! Men det er ærgerligt, at sædet ikke kan lægges vandret, så vi med lidt mere ro i sindet kan lade babyen snuppe en laaang lur.

SIKKERHED

Det noget anderledes styr kræver to hænder, og det gør det temmelig uhandy at tale i mobil, samle sutter op og styre ligeud samtidig! Til gengæld sidder babyen godt, og foruden at leve op til alle sikkerhedskrav, er klapvognen Øko-Tex-certificeret.

PENGENE VÆRD?

Det kommer an på, om du er til klassisk design eller tør hoppe ud i noget lidt anderledes – det er nemlig også testens dyreste vogn.

LÆS OGSÅ: Hvilken barnevognstype er du?

klapvogn5

5. God til bykørsel

Hauck – 4 ud af 6 stjerner

Lift Up 4-klapvogn med aluminiumsstel, one-hand-fold-mekanisme og drejelige forhjul. 2.400 kr. på coop.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Robust lille sag med fire hjul, hvoraf de to forreste er drejelige. Så lille, at den kun vejer 10.1 kilo! Den oser hverken af luksus eller discount, men noget lige midt imellem. Sædet kan lægges ned, og så kan den prale af sin one-hand-fold-mekanisme, der gør, at man kan klappe vognen sammen med en baby, taske og andet habengut i armene. Smart!

BRUGBARHED

Der er god plads i sædet til både små og store babyer, og det kan lægges helt ned, mens fodstøtten kan hæves, så klapvognen på nul-komma-fem trylles om til en behagelig seng. Skønt! Vi savner dog en kaleche, der skærmer bedre af for babyen, også når sædet er slået ned. Kuk kuk, ‘vinduet’ i kalechen er ikke så smart, når man prøver at få en overtræt baby til at lukke øjnene.

SIKKERHED

5-punkts-sele, sikkerhedsbøjle, låsbare hjul – tjek, tjek og tjek. Men det er ikke en vogn til skov og bumpet terræn. Hjulene er små, og selvom de kan låses, gør de sig bedst på en lige vej.

PENGENE VÆRD?

Hvis du er bymenneske, vil du elske denne lille vogn, der fylder meget lidt bag i mikrobilen og kører godt på vejen. Er du friluftsmenneske, vil du nok ærgre dig over de små hjul.

klapvogn6

6. Rummelig luksus

Phil & Teds – 5 ud af 6 stjerner

VIBE V3 single-klapvogn til et eller to børn med aluminiumsstel,  justerbart ryglæn og liggemål på 100 cm. 5.399 kr. på danbaby.dk

FØRSTEHÅNDSINDTRYK

Lækkerier til både mor og babyen! En rigtig pæn klapvogn, der oser langt væk af kvalitet – og med et liggemål på hele 100 centimeter. Nøj, hvor skal babyen ligge godt og sove længe! Den fås i flere friske farver, og det trækker op, at vognen kan bruges af to børn, hvis man tilkøber et søskendesæde til den. Godt tænkt.

BRUGBARHED

Hold nu op, hvor er der god plads, også til alle mors sager! Søskendesædet skal monteres under vognen, men når det ikke er på, er der ekstra god plads til indkøb. De tre hjul triller over asfalt, grus og græs uden at brokke sig, men vi kunne godt tænke os, at sædet kunne vendes, så vi kan se junior. Det kan dog lade sig gøre med søskendesædet! En lille anke: Kalechen er en anelse kort til at give ordentlig læ.

SIKKERHED

Den newzealandske klapvogn lever op til alle sikkerhedskrav, og vognene på det danske marked er endda specielt fremstillet uden giftig kemi – der er ikke noget at være nervøs for her, selv ikke for en pylret mor!

PENGENE VÆRD?

Av, den er pebret, men hvis du skal bruge en vogn til mere end et barn, så kan det godt betale sig. En langtidsholdbar investering, for vognen er så rummelig, at den kan bruges i maaange år.

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

LÆS OGSÅ: Sådan handler du babyudstyr på nettet

LÆS OGSÅ: Guide: Dit første babyudstyr

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Test af 6 forskellige vådservietter

Vi tester vådservietter

Vi tester vådservietter

6 forskellige vådservietter er blevet testet, og de bedste er fundet.

Vores Børn
29. juni 2015

Vådservietter er uundværlige, når du er på farten med dit barn. Men hvilken vådserviet er mest skånsom mod numsen? Og hvilken er bedst, når der er lort overalt, og bleskiftet skal klares med én hånd?

Vådservietter er nemlig ikke bare vådservietter, for der er for eksempel forskel på tykkelse og fugtighed. Derfor har vi lavet en test af 6 forskellige. 

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

To af redaktionens mødre og sundhedsplejerske Anette Theil har testet vådservietterne i praksis.

Herunder kan du se, hvordan de har klaret sig, efter vi har følt, duftet og prøvet vådservietterne.

babywipes

Änglamark Baby wipes

72 stk. 13 kr. i Irma

5 ud af 6 stjerner

Klappen gør pakken nem at åbne og lukke – også med en hånd. Servietterne er lidt tykkere end flere af de andre. De hænger ikke sammen, når man hiver dem op. Der er minimal duft, så det generer ikke. Desværre er der lige lidt nok fugt på, så man skal bruge flere servietter hver gang.

xtra

 

X-tra Vådservietter

72 stk. 8 kr. i SuperBrugsen

2 ud af 6 stjerner

Det trækker lidt ned, at de ikke er miljømærkede. Til gengæld er pakken ret neutral at se på. Det er nemt at åbne pakken – desværre har servietterne det med at hænge sammen, så man ender med en større bunke i hånden. Svag duft af kemi. Vådservietterne er næsten for tynde. De føles som om, de hurtigt tørrer ud. Plastiskstykket dækker kun lige hullet, så får man ikke lukket helt, tørrer ser-
vietterne ud – eller der bliver vådt i hele pusletasken.

LÆS OGSÅ: Vi tester babyalarmer

vibelle

 

Vibelle Vådservietterne

72 stk. 20 kr. i Aldi

3 ud af 6 stjerner

En skrigende pink pakke – ikke så sundhedsagtigt. Det er en tyk serviet, der næsten er lidt vattet i det. Det er nemt at åbne pakken, men når servietterne skal op, hænger de enten sammen eller trevler. Ikke så smart. De er tilpas våde og vasker godt. Desværre har de en stærkt parfumeret duft. Pakken holder fint tæt efter brug.

derma

 

Derma Vådservietter
64 stk. 35 kr. i Føtex

4 ud af 6 stjerner

Lækker pakke – den vil man gerne have liggende fremme. Servietterne har en sødlig lugt af citron eller parfume. Ikke så rart. Det er lidt svært at åbne pakken, når man står med den ene hånd fuld af babyfødder – og desværre går åbningen let i stykker. Men tykkelsen er god, og de føles ok i fugtighed og størrelse.

rema1000

 

Rema 1000 Vådservietter

100 stk. 10 kr. i Rema 1000

5 ud af 6 stjerner

Pakken er neutral at se på. Det er nemt at hive servietterne op – men de har nogle gange tendens til at klistre sammen, så man får flere op ad gangen. Dejlig let duft og kun meget svag duft af alkohol. De er lidt tynde i stoffet, men ikke så nemme at rive i stykker. Lukningen holder tæt, og den er nem at åbne og lukke.

huggies

 

Huggies Baby Wipes Pure

64 stk. 16 kr. i SuperBrugsen

3 ud af 6 stjerner

Det trækker ned, at de ikke er miljømærkede, og farverne signalerer ikke ligefrem sundhed. Servietterne er meget våde – måske for våde. De drypper, når man krammer dem. De har en svag duft af kemi eller blomster. Det er ikke så rart. Til gengæld er lukkemekanismen god – også fordi den sidder i modsatte side end på mange af de andre. Det giver mening, når man kun har en hånd fri. Omvendt holder klisterstykket ikke for evigt.  

LÆS OGSÅ: Vi tester hagesmækker

LÆS OGSÅ: 39 lifesaving babytips

LÆS OGSÅ: Vi tester amme-bh´er

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

 • Børste
  Klik her for at se galleriet

  Børste

  Start med at tørbørste din hud. Det er en effektiv måde til at fjerne døde hudceller og sætte gang i blodcirkulationen i din trætte krop. Tørbørsten her koster 199 kroner hos Karmameju.
  Foto: PR
  Luk
 • Kimono
  Klik her for at se galleriet

  Kimono

  Kort, sort kimono i silke fra H&M. Den koster 179 kroner. Lige til at svøbe sig i efter et varmt bad.
  Foto: PR
  Luk
 • Badesalt
  Klik her for at se galleriet

  Badesalt

  Lad dig synke ned i et afslappende karbad tilsat badesalt, eller giv dine fødder et dejligt fodbad. Badesalt fra Badeanstalten koster 79 kroner hos Magasin.
  Foto: PR
  Luk
 • Duftpinde
  Klik her for at se galleriet

  Duftpinde

  Mens du nyder dit kvarter i badet, kan du pleje lugtesansen ved hjælpe af disse duftpinde fra Savon de Marseille med en duft af oliven og lavendel. Koster 199 kroner hos cahetu.dk.
  Foto: PR
  Luk
 • Olie til håret
  Klik her for at se galleriet

  Olie til håret

  Arganolien fra OGX giver dit skadede hår kraft – perfekt efter en gravidtet. Den koster 99 kroner hos nelly.dk
  Foto: PR
  Luk
 • Neglefile
  Klik her for at se galleriet

  Neglefile

  Mens du slapper af i vandet, kan du passende give dine negle et hurtigt skrub med filen. Sæt med to file fra Nomess koster 29 kroner hos Magasin
  Foto: PR
  Luk
 • Ansigtscrub
  Klik her for at se galleriet

  Ansigtscrub

  Huden i dit ansigt trænger måske til at blive ekstra blød og renset, så du kan give den en omgang med denne gelescrub til sart og tør hu. Den koster 150 kroner på apoteket.
  Foto: PR
  Luk
 • Balsam
  Klik her for at se galleriet

  Balsam

  Gør dit hår blødt og velduftende med en balsam fra L:A Bruket med duft af citrongræs. Pris 219 hos luxoliving.dk
  Foto: PR
  Luk
 • Læbebalsam
  Klik her for at se galleriet

  Læbebalsam

  Du kan både pleje dine læber, neglebånd og hud med denne læbebalsam med tre slags olier fra Nyx Cosmetics. Køb den hos nelly.com til 79 kroner.
  Foto: PR
  Luk
 • ANNONCE: Serum
  Klik her for at se galleriet

  ANNONCE: Serum

  Din hud er sikkert træt efter alt for mange nætter uden søvn, så giv den lidt serum før din ansigtscreme, der giver dig en sund og velplejet hud med en flot udstråling. Denne serum hedder Advanced Génifique fra Lancôme og koster 555 kroner for 30 ml hos Matas. www.matas.dk. Læs mere på mylancome.dk
  Foto: PR
  Luk
 • Badelagen
  Klik her for at se galleriet

  Badelagen

  Bliv tør og varm med dette prikkede badelagen i sort og hvidt til 129 hos H&M.
  Foto: PR
  Luk
 • Bodylotion
  Klik her for at se galleriet

  Bodylotion

  Slut af med en lækker creme på hele kroppen, der dufter mildt af citrus. Den fra Biotherm hedder Eau Vitaminée Lait og koster 199 kroner hos Matas.
  Foto: PR
  Luk

Lav dit eget hjemmespa

Bliv mor-lækker under middagsluren

Få plejet dig selv, og få en smule ro og nydelse, mens din baby sover.

Vores Børn
16. juni 2015

Skønhedssøvn får en ny betydning. Nu handler det om, at du udnytter og bruger tiden på dig selv, når dit barn får en lur.

Det behøver nemlig ikke tage mere end et kvarter at få hud med mere glød og en rolig velvære i kroppen.

Lad opvask, oprydning og andre praktiske gøremål ligge, og giv dig selv lov til at mærke roen sænke sig.

Klik på pilene på billedet og få inspiration til 12 ting, der kan gør dig mor-lækker på 15 minutter.

LÆS OGSÅ: 10 veje til at skabe din egen hjemmespa

LÆS OGSÅ: Skønhedsprodukter: Bliv sommerklar, mor!

LÆS OGSÅ: Forkæl dit barn med wellness

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

ble

Miljømærket ble skåner din babys hud

Med en Svanemærket ble undgår du skadelige stoffer. Den billige er ligeså god som den dyre – så længe den sidder godt.

Skrevet af Ditte-Marie Ascanius
10. juni 2015

Faktaboks

Miljømærket Svanen garanterer, at de produkter, du køber til din baby, er af god kvalitet og tager hensyn til dit barns sundhed, samtidig med at de opfylder skrappe miljøkrav.

Bleer må for eksempel hverken indeholde parfume eller lotion, og Svanen stiller desuden krav om, at for eksempel bomuld skal være økologisk.

Kilde: Informationscenter for Miljø & Sundhed.

Du har sikkert oplevet, at det kan være en jungle at finde rundt i udvalget af bleer i supermarkedet. En ble er vel en ble, eller hvad?

Ikke helt. For med dette rette valg kan du skåne både miljøet og dit barns hud samt sikre, at bleens indhold bliver indenbords.

Begynd med at kigge efter miljømærket Svanen, når du skal vælge ble, foreslår Elsebeth Håkonssen, som er sundhedsplejerske i Vordingborg Kommune.

LÆS OGSÅ: Vi tester bleer

– Svanemærket garanterer, at produktet er miljøvenligt og fri for skadelige stoffer, som dit barns hud ikke har godt af, forklarer hun.

Hvis du ikke vælger en ble med Svanemærket, har Miljøstyrelsen nogle generelle råd om, hvad du skal forsøge at undgå.

– Vi anbefaler, at du går uden om bleer, der indeholder parfume og lotion, for det er unødvendigt for bleens funktion, siger kemiker Shima Dobel fra Miljøstyrelsen.

Prøv en billig ble

Når det gælder bleens pasform, er der ikke andet for, end at du prøver dig frem, for ligesom vi voksne varierer i kropstype, gør spædbørn det også.

– Selv om de er nyfødte, er der forskel på både børnenumser og lårstørrelse. Nogle børn er meget slanke, når de bliver født, mens andre er mere buttede. Du kan ikke vide, om bleen sidder godt og holder tæt, før du har prøvet den på den lille barnenumse, forklarer Elsebeth Håkonssen.

At prøve sig frem kan blive en dyr affære. Derfor anbefaler Elsebeth Håkonssen, at du holder øje med gratis prøver på bleer i forskellige babyklubber og butikker.

LÆS OGSÅ: Projekt blestop – er I klar?

– En ble sidder godt, når den ikke efterlader elastikmærker omkring lårene. Holder den ikke tæt, er det selvfølgelig også et tegn på, at den ikke sidder ordentligt, siger hun.

Elsebeth Håkonssen understreger, at den dyreste ble ikke nødvendigvis sikrer den bedste kvalitet. Flere tests viser, at de billige svanemærkede bleer ofte scorer højt på parametre som tæthed, sugeevne og åndbarhed.

Om en ble giver huden mulighed for at ånde, kan variere efter barnet, der bruger den, fordi nogle børn bliver hurtigere varme end andre.

– Hvis du åbner bleen, og huden er fugtig eller numsen rød, er det tegn på, at huden ikke kan ånde. Der er fugtigt konstant inde i sådan en ble, og især nyfødte tisser rigtig, rigtig mange gange i døgnet. Derfor er en god sugeevne vigtig, så den våde ble ikke irriterer huden.

LÆS OGSÅ: Vi tester buksebleer

LÆS OGSÅ: Bye bye ble

LÆS OGSÅ: Renlighed: Slip den lille numse løs i varmen

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer