• YOJO dig i fødeform

  Yoga og jordemor er mikset sammen hos Yojo, hvor du får undervisning i kropsbevidsthed, udstyres med redskaberne til at tage fødslen i dine egne hænder og lærer om hypnose.


  Hvad?


  Den ene del af undervisningen består af yoga, hvor du lærer at være til stede via åndedræt og mærker din indre styrke, så du til fødslen tør overgive dig til det, der sker, i stedet for at styre det hårdt med en vejrtrækning. I den anden del af undervisningen ruster en jordemor dig til at blive bevidst om, hvilke ønsker du har til fødslen, hvordan du kan sige til og fra til smertelindring, og hvordan du kan bruge hypnose.


  Hvornår?
  Du kan være med, helt indtil du føder. Undervisningen er for både førstegangsfødende og flergangsfødende, for kvinder der har mange års erfaring på yogamåtten og for nybegyndere. For at skabe et forum, hvor du kan stille private spørgsmål og opbygge et tæt kvindenetværk, er holdet kun for den gravide og ikke for partneren.


  Pris
  4 gange 995 kr., 8 gange 1.750 kr.

 • Bliv fødselsklar på nettet
  Luk

  Bliv fødselsklar på nettet

  Har du ikke tid til at deltage i holdundervisning, er pengepungen tom, eller har du brug for at få genopfrisket de mest basale ting, der sker før, under og efter fødslen? Kan du svare ja til det, så tænd computeren.


  Hvad?
  På DR’s sundhedsportal kan du se nogle korte film, blandt andet om hvad der sker, når du ankommer til fødestedet, hvordan man kan igangsætte en fødsel, og hvad der sker, når barnet kommer ud. Du kan videopodcaste filmene, så du kan se dem, når det passer dig. Hjemmesiden trygmedbarn.dk klæder dig også på til, hvad der skal ske til fødslen. Her findes der en masse film, som også er oversat til blandt andet engelsk, tyrkisk og arabisk. På nettet finder du desuden fødefilmen Casper og Sofie. Filmen er suppleret af små interview og faktabokse om undersøgelse, lindring, at presse og om at blive syet.


  Pris
  Gratis.

 • Skræddersyet
  Luk

  Skræddersyet

  Individuel fødselsforberedelse i Jordemoderhuset passer til dig, der ikke har lyst til at dele dine tanker om fødslen med et helt hold, som ikke har plads i kalenderen til holdundervisning, eller er på udkig efter fødselsforberedelse på engelsk.


  Hvad?
  Tidspunktet tilrettelægges efter, hvornår du og din kæreste har tid, og indholdet skræddersyes efter jeres behov. Jordemoren gennemgår blandt andet fødselsforløbet, smertehåndtering, vejrtræknings- øvelser og hensigtsmæssige måder at bevæge sig på gennem fødslen. Har du en ønskeseddel til, hvordan din fødsel skal forløbe, afstemmes den efter, hvad der kan lade sig gøre i virkeligheden. Tilbuddet egner sig også til flergangsfødende, der har behov for en efterfødselssamtale og for at få gennemgået, hvad der var uhensigtsmæssigt ved den tidligere fødsel, og få råd til, hvordan den kommende fødsel kan blive bedre.


  Hvornår?
  I kan selv vælge, hvornår modulerne skal ligge.


  Pris
  2 moduler á 2 x 3 timer 4.200 kr.

 • Få kontrol over din smerte
  Luk

  Få kontrol over din smerte

  Smertefri Fødsels mission er at lære dig, hvordan du trin for trin kan træne dig op til en aktiv fødsel, så du ikke bliver overrumplet af smerte og panik.


  Hvad?
  Tilgangen er lavpraktisk, og fokus er primært på, hvordan du undgår at reagere instinktivt på smerten. Du trænes i at tænde og slukke aktivt for kroppens muskler, hvordan du forhindrer, at smerterne overmander dig, og hvordan du aktiverer det vestimulerende hormon oxytocin. Du lærer fem grundlæggende redskaber: laborovejrtrækning, fikspunkter, pres-og-giv-slip-teknik for at modvirke bristninger, mentaltræning samt hormonlære.


  Hvornår?
  Du skal begynde på kurset senest en måned inden termin, så du har tid til at lave øvelserne og dermed opnå fuld effekt af træningen.


  Pris
  Grundkursus 4 x 2 timer, hvor din partner deltager på tredje modul, 2.295 kr. Intensiv dagsworkshop kun for mor 2.295 kr. Bootcamp for par 2.995 kr. Online hjemmestudie 995 kr. Bog om Smertefri Fødsel 249 kr.

 • Gå i trance til din fødsel
  Luk

  Gå i trance til din fødsel

  Hypnose kan bruges til andet end at få folk til at gale som haner. Målet hos Touching Childbirth er at lære dig selvhypnose, så du under fødslen kan opnå en tilstand, hvor du bruger din energi til at mærke din egen krop og dit barn og ikke lægger mærke til alt andet, der sker på fødestuen.


  Hvad?
  Undervisningen udføres af en jordemor, der giver dig redskaber til, hvordan du via vejrtrækning kan gå i trance og komme ud af den. Trancen fjerner ikke smerten, men får dig til at slappe af i kroppen, så du kan tolke de signaler, smerten er et tegn på, og kan mærke, hvordan du kan hjælpe dit barn på vej. Berøring spiller en afgørende rolle for, at du kan bevare trancetilstanden, derfor går en stor del af undervingen ud på, at din kæreste lærer, hvordan berøring kan støtte dig i dit arbejde.


  Hvornår?
  Det er ideelt, at du og din kæreste starter på kurset omkring 18.-20. graviditetsuge og senest seks uger før termin. I deltager med maks. syv andre par, og I får udleveret to cd’er. Den ene kan du bruge, når du skal øve derhjemme, og den anden kan du lytte til under selve fødslen. Der undervises også via Skype.


  Pris
  5 x 2 timer 3.600 kr.

 • Bliv et godt team
  Luk

  Bliv et godt team

  Chancen for en god fødsel er størst, når den fødende støttes af sin partner. Det mener en gruppe jordemødre, der har skabt Mammaprofylax, hvor fokus netop er på samarbejdet under fødslen.


  Hvad?
  I undervisningen får I en masse redskaber, som alt efter behov kan hives op af hatten under fødslen. I træner både afspændingsteknikker og vejrtrækning, arbejder med mentaltræning og afprøver forskellige strategier. Dit fokus under fødslen er at trække vejret og være afspændt. Resten lærer din partner at tage sig af, sammen med jordemoren. På den måde bliver I klædt på til at være det bedste team til fødslen.


  Hvornår?
  Det anbefales at starte efter uge 28 og afslutte inden uge 37. Udover at skulle afsætte 3 x 3 timer til selve holdundervisningen, hvor I deltager sammen med ca. syv andre par, skal du en gang dagligt træne de teknikker, du har lært. Som hjælp til det findes der kursusmateriale på nettet.


  Pris
  3 x 3 timer 1.995 kr.

 • Gisp og gruppedynamik
  Luk

  Gisp og gruppedynamik

  Hos Aftenskolen for psykomotorik og afspændingspædagogik (APA) kan du blive klædt på til at gøre din krop til en medspiller under fødslen og dele dine tanker om at skulle være forældre med andre.


  Hvad?


  I undervisningen laver du let træning og får tillid til at mærke efter, hvad din krop kan, når du er gravid, hvordan du bruger den under fødslen, og hvordan åndedrættet kan støtte dig. Men det er ikke kun kroppen, der kommer på arbejde i undervisningen, det gør snakketøjet også. Du kan både få råd om, hvordan du kommer af med de værste graviditetsgener og spejle dig i andres oplevelser. Udover at gøre dig kampklar til fødslen er målet også at få skabt en gruppe, der mødes, når kroppen skal trænes igennem til efterfødselsundervisning.


  Hvornår? Det anbefales at starte omkring uge 26. Undervisningen består af 9 x 2,5 time, og to af gangene deltager din kæreste, eller den der skal med til fødslen. Her gennemgår I forskellige fødestillinger, amning og hvordan I stimulerer jeres barn.


  Pris


  9 x 2,5 time 1.470 kr.

Fødselsforberedelse

Fødselsforberedelse: Hvad passer bedst til dig?

Yoga, hypnose eller et onlinekursus? Læs om syv former for fødselsforberedelse, der på forskellig vis hjælper dig til at blive klar til fødslen.

Skrevet af Maren Swart

I dag tilbydes alle, der er gravide første gang, fødselsforberedelse betalt af det offentlige. Men er det nok til at blive klædt rigtigt på til en fødsel? Måske har du nogle andre behov?

Der findes både tilbud, hvor der er fokus på dit og din partners samarbejde og tilbud, hvor der er ekstra meget fokus på at undgå smerte og panik. Læs vores guide og bliv klogere på, om de er noget for dig.

LÆS OGSÅ: Min fødsel: “Det er sgu sådan, man føder et barn!”

LÆS OGSÅ: Tænker du stadig på din fødsel?

SE OGSÅ: VIDEO: 9 måneder – “Jeg er usikker på ALT”

TILMELD DIG VORES BØRNS NYHEDSBREV

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...