• 1. vælg det rette tidspunkt

  Det bedste tidspunkt at rejse med fly under en graviditet er for det meste i andet trimester, når den værste kvalme er overstået og man endnu ikke er for besværet. Det er også det tidspunkt i graviditeten, at du orker mest. Hvis du er i tvivl om en flyrejse er en god idé, så tal med din læge omkring hvad du skal være opmærksom på. Under graviditeten øges belastningen af hjertet, så har du en hjerte- eller lungesygdom bør du ikke flyve. Føl også selv efter, hvordan du har det og hvor meget du har overskud til.

 • 2. Valg af rejse
  Luk

  2. Valg af rejse

  Jo kortere flyvetid, jo mindre belastes din krop under turen. Det er sværere at komme af med de hævede ben, når du er gravid. Det er også en god idé at tænke over, hvor du rejser hen. Varmen kan godt føles værre med en baby i maven. Det er måske heller ikke tidspunktet at tage ud på mindre øer, men sørg i stedet for at der ikke er for langt til en større by, hvis der skulle ske noget

 • 3. Undersøg reglerne
  Luk

  3. Undersøg reglerne

  Vær sikker på at du også kan komme med på hjemrejsen. De fleste flyselskaber tillader gravide at flyve til og med 36. uge, forudsat at graviditeten har været ukompliceret. Flyselskaber siger dog normalt nej til at flyve med gravide, der tidligere har født for tidligt (før termin) eller har haft blodpropper i venerne. Hvis man kan se at du er gravid, så medbring din vandrejournal, så man kan se hvor langt du er henne og at graviditeten er ukompliceret. Bilrejser fungerer fint gennem hele graviditeten, men det kan være svært at sidde længe i samme stilling hen mod slutningen af graviditeten.

 • 4. Kontakt dit forsikringsselskab
  Luk

  4. Kontakt dit forsikringsselskab

  Tjek din forsikring. Hvis du rejser efter uge 28 og føder for tidligt er det ikke alle forsikringsselskaber, der dækker udgifterne. Sæt dig også ind i hvilke regler der gælder ved afbestilling. Kan du for eksempel afbestille, hvis du får det for dårligt til at rejse eller hvis barnet kommer for tidligt.

 • 5. Sørg for at sidde bekvemt
  Luk

  5. Sørg for at sidde bekvemt

  Da du som gravid har øget risiko for betændelse og blodprop i benets vener bør du undgå at sidde stille for længe. Du bør derfor have et sæde ved gangen eller længst fremme i flyet, hvor der er mere plads. Derudover skal du bevæge dig omkring så meget som muligt, mindst 10 minutter per time. Du skal undgå at sidde med benene over kors, men prøv i stedet at få fødderne lidt opad. Lav også gerne venepumpeøvelser. Det samme gælder selvfølgelig for lange bil- eller busture.

 • 6. Undgå at dehydrere
  Luk

  6. Undgå at dehydrere

  De fleste måltider der serveres på fly indeholder meget salt, hvilket gør at du hæver endnu mere op. Tag derfor hellere lidt mad med selv til turen. Derudover er luftfugtigheden i passagerflys kabiner kun på otte procent, og du bør derfor drikke rigeligt, især på lange ture.

 • 7. Vær forsigtig
  Luk

  7. Vær forsigtig

  Er du gravid med mere end et barn? De fleste læger anbefaler ikke at kvinder, der bærer tvillinger rejser efter uge 32 – og uge 20, hvis du er gravid med trillinger. Tænk også på at flyselskaberne kan have andre regler, så tjek det før du booker billetter.

 • 8. Slap af og nyd turen
  Luk

  8. Slap af og nyd turen

  Graviditeten er en fantastisk tid og har din læge sagt god for at du rejser, så gælder det også bare om at læne sig tilbage og nyde at du er på vej.

Rejsetips til gravide der skal flyve

Otte rejsetips til gravide

I langt de fleste tilfælde kan man helt trygt flyve under sin graviditet, men det kan være en god idé lige at tage et par ekstra forholdsregler. Se hvad du skal være opmærksom på i guiden til højre.

Louise H. Rudolf, voresbørn.dk, 27-04-2010

Kilde: Alltombarn.se

FIND DIN TERMINSGRUPPE I VORES BØRNS FORÆLDRE FORUM HER!

LÆS OGSÅ: Er det farligt at flyve (langt), når man er gravid?

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...