• Stine er i 24. uge “Jeg har taget rigtig meget på”

  Kommende mor Stine Kvejborg Krogh, 28 år. Kæreste med Dan. Gravid med deres første barn, en lille dreng.  HVORDAN HAR GRAVIDITETEN FORANDRET DIN KROP?

  “Jeg har taget meget på. Jeg har i mange år kæmpet med min vægt og var ellers lige landet på min ønskevægt før graviditeten. Jeg har taget ti kilo på og har accepteret, at jeg nok ender med at tage 20 kilo på – de skal nok ryge af igen.”  HVORDAN HAR DU DET MED FØDSLEN?

  “Det er min største rædsel i livet! Jeg har været igennem flere operationer, så jeg vidste ikke, om jeg ville få lov til at føde selv, og jeg håbede faktisk på et kejsersnit. Lægen sagde dog nej. Men nu er jeg så nået frem til, at når andre kan, så kan jeg også!”  HVAD NYDER DU MEST VED AT VÆRE GRAVID?
  “Jeg synes, det er opreklameret at være gravid. Det er så lang tid, man sætter hele sit liv på standby. Men det er nu også ret hyggeligt, når jeg kan mærke ham sparke. Jeg glæder mig til baby, men graviditeten kunne jeg godt undvære.”  LEVER DIN GRAVIDITET OP TIL DE FORESTILLINGER, DU HAVDE OM DEN?

  “Jeg troede, at jeg ville synes, det var hyggeligt at være gravid. Det tog os otte måneder at blive gravide, hvor jeg bare glædede mig til at få mave på, men nu hvor jeg er her, synes jeg ikke, det er så fantastisk, og jeg savner et godt glas rødvin.”

 • Charlotte er i 30. uge
“Jeg nyder at mærke de små spark”
  Luk

  Charlotte er i 30. uge “Jeg nyder at mærke de små spark”

  Kommende mor Charlotte Ingvartsen, 36 år. Gift med Thomas. Gravid med deres andet barn, en lillebror til Tore, 3 år.  HVORDAN HAR DIN KROP FORANDRET SIG?

  “Jeg har fået rundere lår, større bryster og den store mave. Jeg er ikke så høj, så jeg føler mig meget rund. Men det føles ikke så voldsomt som første gang. Jeg ved jo, at min krop nok skal blive normal igen.”  HVAD NYDER DU MEST VED AT VÆRE GRAVID?

  “Jeg nyder at mærke de små spark. En graviditet er meget abstrakt, men sparkene gør det mere konkret. Det er nok sidste gang, jeg skal være gravid, så jeg nyder det ekstra meget.”  HVAD ER DET SVÆRESTE VED GRAVIDITETEN?
  “Jeg er så træt. Første gang kunne jeg smide mig på sofaen, men nu har jeg en lille spilopmager på tre år, som jeg også skal løbe rundt og lege med. Jeg er træt på en helt anden måde den her gang.”  HVORDAN FORBEREDER DU DIG PÅ, AT I SNART BLIVER FIRE?

  “Det var svært at forestille sig at gå fra to til tre, men i dag er det helt naturligt, og det bliver det nok også at gå fra tre til fire. Jeg er selvfølgelig spændt på, hvordan Tore vil reagere, men jeg tror da, det bliver dejligt for ham at få en lillebror.”

 • Jane er i 38. uge
“Jeg tænker over, hvordan jeg bliver som mor“
  Luk

  Jane er i 38. uge “Jeg tænker over, hvordan jeg bliver som mor“

  Kommende mor Jane Sejrup Pouls en, 27 år. Forlovet med Martin. Gravid med Deres første barn, vil ikke vide kønnet.  HAR DU NOGEN SKAVANKER I DIN GRAVIDITET?

  “Jeg har slet ingen gener haft i min graviditet. Jeg kan selvfølgelig ikke gå så langt, som jeg plejer, og jeg har da også lidt halsbrand, men det er jo ingenting. Jeg synes, det er fantastisk at være gravid!”  LEVER DIN GRAVIDITET OP TIL DINE FORESTILLINGER?

  “Jeg synes faktisk, det er nemmere at være gravid, end jeg havde forestillet mig. Man hører jo så mange skrækhistorier om kvalme, bækkenløsning og blødninger. Men jeg kunne gå

  på arbejde helt frem til min barsel, selv om jeg er i en vuggestue med 13 små børn på stuen. Jeg har haft en nem graviditet.”  HVORDAN HAR DU DET MED DEN FORESTÅENDE FØDSEL?

  “Jeg har det fint med at skulle føde. Jeg ved, at det kommer til at gøre ondt, men jeg er ikke bange. Min krop er jo bygget til at føde, og smerterne forsvinder igen, så jeg tænker, at det nok skal gå.”  HVORDAN FORESTILLER DU DIG, AT DU VIL VÆRE SOM MOR?

  “Jeg tænker meget over, hvordan jeg bliver som mor. Jeg er selv pædagog, men det er jo ikke det samme som at have sit eget barn. Jeg har ret svært ved at forestille mig, hvordan det egentlig bliver, men jeg glæder mig rigtigt meget til at finde ud af det om lidt.”

 • Mette er i 17. uge
“Jeg mærker ikke meget til graviditeten endnu”
  Luk

  Mette er i 17. uge “Jeg mærker ikke meget til graviditeten endnu”

  Kommende mor Mette Svendsson, 27 år. Kæreste med Troels. Gravid med deres første barn, kender ikke kønnet.  HVORDAN HAR GRAVIDITETEN FORANDRET DIN KROP?

  “Jeg mærker ikke noget særligt til graviditeten endnu. Jeg har ikke taget på, jeg har stadig min talje, og jeg ser ikke anderledes ud bortset fra den voksende bule. Men jeg har fået uren hud i ansigtet.”  HVAD BEKYMRER DU DIG OM I GRAVIDITETEN?

  “Jeg bekymrer mig for, om den stadig er i live. Jeg har jo ikke mærket den endnu. Det er stadig meget uvirkeligt, at der faktisk er noget derinde i min mave.”  LEVER DIN GRAVIDITET OP TIL DE FORESTILLINGER, DU HAVDE OM DEN?

  “Den ene dag glæder jeg mig, den næste dag er jeg bange for det store ansvar, der følger med det lille væsen. Jeg havde ikke forestillet mig, at jeg ville bekymre mig så meget, men det er også ret hyggeligt at være gravid.”  HVORDAN FORBEREDER DU DIG PÅ, AT I SNART BLIVER TRE?
  “Det er ikke noget, vi har talt så meget om, for vi vil stadig gerne have lov til at gøre det, vi hver især har lyst til, selv om vi sikkert hellere vil være sammen med baby. Men vi vil gøre meget ud af også at passe os selv og hinanden engang imellem.”

Graviditet

Gæt en mave – hvem er hvem?

Gæt, hvem der er hvor langt henne, og hør fire medsøstres tanker om følelserne, maven og det lille liv derinde.

Sofie Winther Askgaard, Vores Børn Gravid og Baby, efterår 2011

Hvem er i 17. uge? Hvem er snart 24 uger henne? Hvem har kun ti uger tilbage, og hvem skal føde om godt 14 dage? Gæt, hvem der er hvor langt henne, og hør fire medsøstres tanker om følelserne, maven og det lille liv derinde.

Klik her, og se, om du har gættet rigtigt

LÆS OGSÅ: Gravid: 13 mærkelige mavebilleder

LÆS OGSÅ: Se min smukke mave

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...