Vintertøj

Annonce: Fjällräven – Etiske dun mod gåsehud

Fjällrävens Dunløfte garanterer, at man kan være 100 % sikker på, at dunene er fremstillet således, at der er taget størst muligt hensyn til gæssenes velfærd. Dunene er fremstillet gennem processer, der tager størst mulig hensyn til gæssenes velfærd. Fjällräven har fuld kontrol over alle led i forsyningskæden, fra opfodring til det færdige dunprodukt.

Vores Børn

Takket være 40 års omfattende erfaring fra arbejdet med kvalitetsgåsedun har Fjällräven skabt en enestående, bæredygtig produktionskæde med løbende, streng kontrol af alle leverandører og underleverandører. Det betyder, at når du køber et dunprodukt hos Fjällräven, garanteres det, at produktet kun indeholder etisk produceret dun af den højeste kvalitet.

LÆS OGSÅ: Klar, parat, vinter: Uldundertøj

“Fjällräven har brugt mange ressourcer på at sikre en god og kontrolleret håndtering af hele processen fra gåsefarmen, til slagteriget og dunbearbejdning og videre til fabrikken, der syr de færdige produkter,” fortæller Aiko Bode, CSR-ansvarlig hos Fjällräven og Fenix Outdoor AB. Se videoen om Fjällrävens bæredygtige dunproduktion – fra gæssenes velfærd til topkvalitets-produkter i butikkerne.

Det populære dun sikres
Gåsedun har en uovertruffen evne til at isolere mod kulde, mens det er meget let og komprimérbart. Det har gjort gåsedun populært i udendørstilbehør og overtøj.

LÆS OGSÅ: 7 veje til sunde vinterbørn

Den globale dunproduktion har derfor været en stor og vigtig del af tekstilindustrien, hvilket har betydet at dyrevelfærdsorganisationer har udfordret tekstilindustriens behandling af fugle i dunproduktionen, og efter massiv kritik i 2009 mødtes tekstilindustrien for at finde en løsning på problemet.

I 2009 blev det klart at også Fjällräven kunne gøre deres produktion af dun endnu mere bæredygtig. Der blev derfor indledt et intensivt arbejde, hvor de bedste eksperter på området blev rådført. Dette resulterede i, at Fjällräven allerede i 2010 fik mange positive anprisninger for deres bæredygtige dunproduktion, og nu kan love den bedst mulige.

LÆS OGSÅ: Klar, parat, vinter: Sweatre

Vi er kommet langt, og vi er stolte over, hvad vi har opnået indtil nu, men vi er ikke færdige. Det er en løbende proces, hvor vi hele tiden skal bestræbes os på at blive bedre ved at lære og lytte til eksperter og gøre vores egne medarbejdere endnu dygtigere. Målet er at opretholde højest mulige standarder i hele vores forsyningskæde, og vi er godt på vej, fortæller Aiko Bode.

Alt monitoreres
Det anvendte gåsedun i Fjällrävens dunprodukter er et højkvalitets-biprodukt fra fødevareindustrien. Hos Fjällräven sikres det, at gæssene lever optimalt, så de ikke bliver udsat for unødigt stress. Fjällräven sikrer derfor at forhold og procedurer, hos de strengt udvalgte leverandører, lever op til de høje krav som er fastlagt af Fjällräven.

LÆS OGSÅ: Mode: vild med dyr

Gåsedun brugt i produktionen af Fjällrävens produkter undersøges grundigt, kvalitetstestes og derefter forsegles dunet i specielle sække, så det ikke blandes med andet dun. Denne proces sikrer en høj kvalitet, høj sporbarhed og høj ensartethed i alle Fjällrävens dunprodukter.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...