• Anne-Grethe Bjarup Riis

  Jeg får da pip. Kom ud af klappen og rejs, kone. Du kan faktisk vende det til noget positivt. Her kan du give din mand en mulighed for at komme tættere på jeres børn. Og familien er ikke dem, som bestemmer. Og så har jeg et rigtig godt tip, som er perfekt at bruge, når forældre er hjemmefra i længere tid – nemlig i-chatte eller Skype. Men gør det på den uforpligtende måde: Hav computeren tændt, og lad så børnene selv gå til og fra, når de har lyst til at snakke med mor eller far. Min mindste på tre år kan sagtens finde ud af det. Så af sted med dig.

  Anne-Grethe Bjarup Riis er skuespiller og rapkæftet jyde. Mor til Osvald på 13 år fra tidligere ægteskab. Med sin nuværende mand, Bo, har hun Yrsa på seks år og lille Gilbert på tre år, så der er nok at se til …
 • Anne-Mette Rasmussen
  Luk

  Anne-Mette Rasmussen

  Man skal aldrig lytte til sin familie eller andre. Lyt til dig selv! – og din mand – som selvfølgelig har ansvaret for børnene, mens du skal være væk. Hvis du kan overskue ikke at se dine børn i seks uger, så synes jeg absolut, du skal tage imod tilbuddet. Sommetider kommer udfordringer i livet, når man ikke venter det. Men grib dem!

  Anne-Mette Rasmussen er mor til tre voksne børn – Henrik, Maria og Christina. Hun er gift med Anders Fogh Rasmussen og var statsministerfrue fra 2001 til 2009. Hun er i dag førstedame i Nato. Derudover har hun i en årrække været pædagog i Børnehuset i Holte og på den måde været med til at præge en ny generation.
 • Brian Mikkelsen
  Luk

  Brian Mikkelsen

  Jeg ved alt for godt, hvor hårdt det kan være at skulle rejse fra sine børn i enten kortere eller længere tid. Men jeg synes ikke, at du skal tage dig af jeres familiers forargelse. Du skal lytte til din egen mavefornemmelse og din mands holdning. Naturligvis bliver det hårdt, men dine børn vil også sætte pris på at have en mor, som er glad for sit job, fordi hun tager imod de udfordringer og oplevelser, der følger med. Som du selv nævner, er det en enestående chance, så jeg synes, du skal tage imod den.

  Brian Mikkelsen er økonomi- og erhvervsminister, gift med Eliane og far til Claire på otte år, Kezia på 11 år og papfar til Tobias på 16 år og Silke på 18 år. Han har en travl arbejdsuge, og hver fredag planlægger han og hustruen den fælles familietid ud fra ministerkalenderen. Som barn ville han være fodboldspiller, men i dag nøjes han med at være en meget stor fodboldfan.
 • Emilia van Hauen
  Luk

  Emilia van Hauen

  Hvad vil du selv helst? Lad din familie være forarget – det er altså ikke dit problem! Og husk: Der
  er altid en tredje mulighed: Du behøver ikke rejse i alle seks uger, de kan komme ud og besøge dig.
  Noget af tiden kan du rejse med dine piger (ja, også uden din mand) osv. God fornøjelse!

  Emilia van Hauen er sociolog og forfatter og har specialiseret sig i moderne livsformer. Hun er gift med James og mor til to drenge, William på ni år og Silas på syv år og ekstramor til Victor på 14 år, som hun har kendt næsten hele hans liv.
 • Karen-Marie Lillelund
  Luk

  Karen-Marie Lillelund

  Jeg ville rejse. Uden tvivl. Det er en beslutning, du skal træffe sammen med din mand, og det ser
  ud til, at I har gjort det. Så skal jeres respektive familier simpelthen bare holde bøtte og blande sig
  udenom. Seks uger er lang tid, men hvis mor kommer inspireret, glad og overskudsagtig hjem, så er de givet godt ud. Rigtig god tur!

  Karen-Marie Lillelund er kommunikationskonsulent, bakkesangerinde og medejer af firmaet Potentiale. Hun bor sammen med kæresten Elo og er ekstramor til hans tre drenge på henholdsvis 11, 14 og 16 år. Derudover rummer familien en top-forkælet gravhund og en plejedatter på 26, som dog ikke bor hjemme.

 • Natasja Crone
  Luk

  Natasja Crone

  Uuuuuuh – enhver mors dilemma. Først: Godt, din mand er sådan. Hold fast i ham! Og så beslutningen: Den er helt din egen. Forargede familier må være forargede for sig selv. Spørgsmålet er så, om du kan holde ud at være væk fra dem så længe, og om de kan undvære dig. Det kan kun du afgøre – men træf beslutningen selv (og sammen med din mand), og lad ikke andres forventninger og forargelse styre.

  Natasja Crone er uddannet journalist. Hun har været kendt og elsket af danskere i mange år og arbejder nu som nyhedsvært på TV 2. Og så er Natasja Crone mor til Samuel på 12 år og Noah på otte år.
 • Peter Aalbæk Jensen
  Luk

  Peter Aalbæk Jensen

  Op i røven med jeres familier, hvis ikke de under dig turen. Børn og fædre hører sammen. Kvinder skal gøre karriere.

  Peter Aalbæk Jensen er kendt for ikke at være imponeret over noget som helst. Han er gift med Lise, som han har døtrene Hedvig på 12 år og Sigrid på 23 år med. Derudover er han stedfar til Lises søn,
  Jasper, 30 år. Og med til familien hører Jaspers halvsøskende Simon på 28 år og Rosemarie, som er
  22 år.
 • Troels Mylenberg
  Luk

  Troels Mylenberg

  Rejs. Men kun, hvis du kan gøre det ordentligt. Bliv hjemme, hvis du på forhånd ved, at du får dårlig samvittighed. Hvis du rejser, skal du kunne nyde det og tage det ind fuldt ud. Hvis du kan det, er jeg sikker på, at du vender hjem som en endnu bedre og endnu mere glad mor. Tænk ikke på, hvad familierne siger, men lyt til din mand. Beslutningen skal I vel træffe sammen – ikke ved svigermors intervention.

  Troels Mylenberg er chefredaktør på Fyns Amts Avis. Han bor på Thurø med Lis, der er styrmand, og deres fire børn – Ellen på 11, Holger på ni, Laura på seks og Katinka på to år. De tre år, han var forstander på Vallekilde Højskole i Vestsjælland, har trænet familiens sociale gen og åbent hus-politik, så der altid er flere børn i huset end dem, der bor der.

Dilemma: Kan jeg tillade mig at rejse fra børnene?

Hverdagen er fyldt med små og store dilemmaer i en familie. Vores Børn Junior har samlet et panel af kendte danskere med stærke meninger, som er klar til at give deres syn på din families dilemma.

Anna Rossman Thejsen, Vores Børn Junior, marts 2011

KLIK I BOKSEN TIL HØJRE OG SE PANELETS SVAR>>

[Dilemma]

Jeg har fået en helt fantastisk mulighed for at rejse med mit job i seks uger. Det er en chance, jeg ikke får igen. Men jeg er helt vildt i tvivl, om jeg bør gøre det. Jeg er mor til to piger på to og tre år. Min mand synes, det er o.k. (selv om han også mener, det bliver lidt hårdt), men begge vores familier er virkelig forargede over, at jeg overhovedet overvejer at rejse. Hvad ville I gøre, hvis I var mig?

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...