• Plads til det hele

  Karlas seng er bygget af to kommoder fra Ikea og den billigste seng fra samme sted. Benene er savet af sengen, og den er sat fast på væggen med en lægte og skruer, der kan holde kilo nok til, at mor eller far kan sidde i sengen og putte.

 • Det kreative hjørne
  Luk

  Det kreative hjørne

  Børnebøger er som regel i 117 forskellige størrelser, så de passer næsten aldrig til reoler eller bogkasser. Her står de store bøger øverst, mens Bertrams papbøger står nederst, hvor han kan nå dem.


  I boghjørnet står der også et legekøkken.

 • Opslagstavle over sengen
  Luk

  Opslagstavle over sengen

  Bag på reolen mellem Karlas og Bertrams hjørner er en masonitplade med hvidt stof og billeder af familien. 

 • Udklædningstøj på stang
  Luk

  Udklædningstøj på stang

  Før lå prinsessekjolerne i en kurv, men der samlede de ofte støv, og det var svært at komme ned til bunden. Karla leger mere med udklædningstøjet, når det hænger fremme på en stang. 

 • Blødt og eventyrligt
  Luk

  Blødt og eventyrligt

  Pomponer og vimpler har en eventyrlig effekt og sætter gang i drømme og tanker. 

 • Hulen foroven
  Luk

  Hulen foroven

  I mange halvhøje senge er der hule forneden, men familien har valgt opbevaringsplads under sengen. Derfor har Karla fået hule og seng foroven. Der sidder en gardinstang fast i loftet. 

 • Klodser og biler
  Luk

  Klodser og biler

  Biltæppet er fra Søstrene Grene, og farven på væggen markerer, at her er Bertrams hjørne. Han har boet på værelset med sin storesøster, siden han var syv måneder gammel. 

 • Få stilen fra Karla og Bertrams værelse
  Luk

  Få stilen fra Karla og Bertrams værelse

  Vimpel fra My Little Day, 70 kr. på fabel-a.dk.


  Bamse fra LuckyBoySunday, 65x20 cm, 649 kr. på lirumlarumleg.dk.


  Sengesæt fra Liewood, dyne 70x100 cm, pude 45x45 cm, 480 kr. på parcellet.dk.


  Kjole fra H&M, str. 92-140, 300 kr.


  Væglampe fra Ferm Living, 499 kr.


  Gulvtæppe fra Oyoy, 70x180 cm, 399 kr. på livingshop.dk.

 • Op i hulen
  Luk

  Op i hulen

  Karla sover i en hule, og Bertram kravler nogle gange op til hende og må hjælpes ned igen af mor eller far.

 • På hver sin side af reolen
  Luk

  På hver sin side af reolen

  Bertram og Karlas hjørner er adskilt af en Billy-reol fra Ikea. Farverne markerer, at børnene har hvert sit hjørne. Over Karlas seng hænger tegnede billeder af Elsa og Anna fra filmen Frost, fundet på Pinterest. 

 • Sammen og hver for sig
  Luk

  Sammen og hver for sig

  Heldigvis er Bertram og Karla gode til at lege sammen. Karla har et skrivebord i stuen, hvor hun kan sidde og tegne i fred, hvis de har brug for lidt tid hver for sig. 

 • Bertrams hjørne
  Luk

  Bertrams hjørne

  Pomponerne ligner skyer, og de små dyr stammer fra udklip lavet af Rie Elise Larsen. De er blevet sat fast i midten af pomponerne, så der er lidt sødt at kigge på. Lampen er købt hos Livingshop. 

Indretning af børneværelse

Indretning af børneværelse: Her bor Karla og Bertram

Nogle vælger at lade deres børn dele værelse, fordi de mangler plads – andre fordi børnene leger så godt sammen. Få tips og ideer fra indretningen af Karlas og Bertrams børneværelse.

Skrevet af Julie Trolle Boding

I det lille hjem i Værløse tilgodeser indretningen af børneværelset både Karla og Bertram. De blå bjælker på tværs markerer, hvilken del af børneværelset der er Bertrams. De rødlige søjler viser, hvor Karla sover.

Farverne bliver brugt til at vise, at både Karla på fire år og Bertram på et år bor på værelset. Familien bor i et hus på 99 kvadratmeter, og da det er nødvendigt med et kontor, hvor far kan arbejde, har børnene fået det store værelse, som de til gengæld deler.

Faktaboks

FAMILIEN

MOR Sine Grenaa, 30 år, dekoratør og indretningskonsulent, moredecor.dk

FAR Rasmus Kjær, 34 år, udviklingschef

BØRN Karla, 4 år, og Bertram, 1 år

BOR i Værløse

– Det vigtigste er, at der skal være plads til alt deres tøj og legetøj, så vi ikke skal rende fra rum til rum. Derfor har vi lavet en seng til Karla med masser af plads til opbevaring nedenunder. Visuelt vil vi gerne vise, at de har hver deres område, fortæller Karlas og Bertrams mor, Sine Grenaa, der arbejder som dekoratør og indretningskonsulent.

LÆS OGSÅ: Børneværelse: Pink pige-power

Og man kan sagtens blive boende i lejligheden eller rækkehuset, selvom der ikke lige er to børneværelser på plantegningen. Det kræver dog lidt hjælp fra forældrene, lyder det fra psykolog Sussi J. Neergaard:

– De fleste forældre forestiller sig ét stort værelse, hvor de små i kærlig samdrægtighed deler både værelse og legetøj. Men når børn selv får lov til at agere, ender det ofte med en linje, hvor det på denne side er mit, og det på den anden side er dit, siger hun.

Derfor er det en god ide, at forældrene hjælper med at dele værelset op, så det er ikke det stærkeste barn, der kommer til at bestemme.

Faktaboks

Gode råd fra familien

Sørg for, at børnene får lov til at have deres eget hjørne, hvor de har nogle kasser, der er forbudt for den anden.

Det er godt med legetøj, de begge kan lege med – fx en togbane eller et legekøkken.

Legetøj, der opfordrer til aktiv leg, fremmer leg på tværs af alder – det kan være trapez- ringe i loftet eller en madras på gulvet til kolbøtter.

Kilde: Sine Grenaa, mor, dekoratør og indretningskonsulent.

Faktaboks

Gode råd fra psykologen

De voksne skal hjælpe børnene med at dele væreslet op, så det er ikke det stærkeste af børnene, der afgør, hvem der må lege hvor.

Børnene skal ikke ‘finde ud af det sammen’. Forældrene laver reglerne, fx at lillesøster selvfølgelig ikke må ødelægge storebrors fort i legoklodser, og at storebror ikke må have monopol på alle klodser i al evighed.

Husk at lave regler, der passer til barnets alder. Selvom man deler værelse med lillesøster, kan det være svært, hvis man som storebror pludselig skal følge samme regler.

Man kan fx putte lillesøster kl. 19, lade storebror blive oppe til kl. 20, læse godnathistorie i stuen og så liste ind på værelset.

LÆS OGSÅ: Hjælp dine børn til at blive gode søskende

LÆS OGSÅ: Børneværelse: Her bor fars drenge

LÆS OGSÅ: 9 gode grunde til at give dit barn søskende

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...