Rede og børste hår

Gode råd: Sådan børster du dit barns filtrede hår uden tårer

Er det en kamp at børste hår hjemme hos jer? Se, hvordan du får styr på de uglede lokker uden skrig og skrål.

Katrine Kornerup

Artiklen indeholder sponsorerede links

Det er morgen, du tager en dyb indånding, foran dig venter en kamp. Nattens sammenfiltrede hår skal nu redes og sættes. Du kan ikke sende poden afsted med en stor sammefiltret fuglerede, så hvad gør du? Vi har samlet forskellige råd og gode produkter, der næsten kan gøre hårbørstningen af langt og kortere morgenhår til en leg.

Først og fremmest kan det filtrede hår afhjælpes ved at:

  • Børste eller rede håret grundigt om aftenen, mens barnet eksempelvis ser TV og er fokuseret på noget andet. Så vil håret ofte være mindre filtret om morgenen
  • Klippe spidserne oftere, da slidte spidser filtrer sammen meget hurtigere. 
  • Flette barnets hår om aftenen. Så er håret både lettere at rede ud om morgenen, og barnet kan vågne op med smukke krøller.
  • Hvis I har tid til det, så lad barnet prøve selv at rede håret ud. Måske føles det bedre, når barnet selv har fuld kontrol over hvad der sker.

Derudover er der hårprodukter specielt til børn, der letter hårbørstningen og sammenfiltninger.

Læs også: Så nemt laver du 9 fletninger, dit barn vil elske

Red håret med en god børste

En god hårbørste er vigtigere, end man tror, og den kan gøre det meget mere behageligt for barnet at få redt håret.

Hårbørster fra Tangle Teezer er formet som en blomst, og hvilket barn vil ikke elske det? Hårbørsten er formet, så den passer både til mors og fars hånd men også til barnets lille hånd.

Tangle Teezer Flower Pot er god at rede håret med
Brug en børste der ikke niver i håret, og som barnet selv kan lide at rede sig med.

 

(Sponsoreret) Magic Flowerpot Tangle Teezer – hårbørste koster fra kr. 79,-.

 

Gode elastikker der ikke niver

Brug gerne nogle gode elastikker til at sætte håret med. Der er ikke noget værre end elastikker, der hænger fast i håret, og gør det endnu mere filtret sammen.

Disse elastikker i silikone niver ikke i håret og er super nemme at sætte håret med og passer til alle hårtyper (også det tynde). De er produceret i elastiske plastfibre uden skadelige stoffer, børn og forældre er lykkelige for disse.

Silikoneelastikker fra Blax niver ikke i håret
Elastikker der ikke niver er et hit!

(Sponsoreret) Silikone hårelastikker der ikke niver i håret koster kr. 49,-.

 

Blødgør håret med en god shampoo

Med en god shampoo der er specielt udviklet til sensitivt hår og en følsom hovedbund, er du allerede et godt stykke på vej. Sørg gerne for at shampooen ikke indeholder hormonforstyrende eller andre problematiske stoffer. Gå efter en shampoo, der gør håret blødt og let at rede igennem.

Denne shampoo fra Urtekram er udviklet særligt til barnet med det filtrede hår og den sarte hovedbund. Shampooen indeholder ikke parabener og farlig kemi og så er den heller ikke testet på dyr . Desuden er shampooen sulfatfri, hvilket gør at den ikke tyngder håret. 

Urtekram shampoo til børn
Brug en skånsom shampoo til børn der ikke filtrer håret

(Sponsoreret) Urtekram Children Shampoo set til kr. 49,-.

LÆS OGSÅ: Når du køber miljømærkede produkter, tænker du sikkert ikke over dette…

Find en god balsam der ikke belaster miljøet

En god balsam er ofte nøglen til blødt hår, der er let at rede ud. Der findes mange forskellige varianter, så du kan vælge den, der passer allerbedst til dit barns hår. Du kan både få varianter, hvor balsammen skal påføres under badet og skylles ud, eller du kan få en spray, der skal sprøjtes i tørt eller fugtigt hår og masseres ind.

Denne balsamspray fra Urtekram skal sprøjtes i tørt eller vådt hår. Balsammen skal ikke skylles ud, hvilket gør processen endnu lettere. Hvis barnet vågner om morgnen med filtret hår, kan du spraye lidt af balsammen i inden, I reder håret igennem. 

childrens_spray_conditioner_urtekram

(Sponsoreret) Urtekram Leave-in spray conditioner (Børnebalsam)

 

Balsammen fra Urtekram er uden parfume og er endnu et godt bud på en balsam, der blødgører håret, så det er lettere at rede igennem. Hvis dit barn ikke kan tåle parfume eller har en sart hovedbund, er det en god ide at købe en balsam uden parfume.

Parfumefri balsam til børn

(Sponsoreret) Urtekram Conditioner no perfume set til kr. 49,95.

LÆS OGSÅ: Tandbørstning: Bliv venner med tandbørsten

Dejligt og blødt pudebetræk i satin

Pudebetræk i bomuld kan faktisk godt være kilden til at håret filtres sammen, fordi det gnider imod håret. Et pudebetræk af silke eller satin kan måske være jeres redning. Silke og satin er glatte stoffer, der ikke giver huden og håret gnidningsmodstand.

Dette sengetøj er satinvævet og i lækker kvalitet. Sengetøjet fåes i flere farver, så der er både noget for drenge og piger. 

Satin sengetøj til børn fra Kongens Sløjd

Kongens Sløjd juniorsengetøj i hvid satin

LÆS OGSÅ: Skru ned for kemien i hverdagen

LÆS OGSÅ: Højtlæsning bringer jer tættere sammen

LÆS OGSÅ: Børn skal lære at rydde op

 

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...