Undgå at briste under fødslen

Vores Børn
08. maj 2012

ogle brister under fødslen andre gør ikke. Der findes ingen garantier, men der er faktisk noget, du kan gøre for at mindske risikoen.

Olie (eller cremer) hjælper ikke i sig selv, men hvis du masserer mellemkødet regelmæssigt – for eksempel hver gang du har været i bad – i ugerne op til fødslen, hjælper det vævet til at blive mere blødt og elastisk.

Det er vigtigt at bruge en olie, der er så ren som muligt, så du ikke laver ravage i det følsomme miljø, som skeden er. Det kan for eksempel være ren mandelolie eller kæmpenatlysolie.

Weleda har udviklet en decideret fødselsforberedelsesolie, som er lavet på mandel- og hvedekimolie, der er rig på E-vitamin. Og ikke mindst har de udarbejdet en vejledning til, hvordan du bedst masserer mellemkødet:

http://www.weleda.dk/fileadmin/filemounts/dk/pdf/svangerskabsbrosjyre.pdf

http://www.youtube.com/watch?v=FKFEI8q-Ii8

Men du kan også gøre meget under selve fødslen. Mine jordemødre på Maia har gjort meget ud af at fortælle om kroningen, som er der, hvor hovedet kommer til syne og der, hvor man eventuelt brister. Prøv at huske på, at din skade er skabt til at udvide sig helt exceptionelt under en fødsel, og din krop ved lige præcis hvad den gør. Så i stedet for at holde pressetrangen tilbage eller forcere presseveerne så lad kroppen og presseveerne gøre deres arbejde i deres eget tempo. Så følges tingene ad i et naturligt tempo og derved mindsker du også risikoen for at briste.

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

d
gravid

De ultimativ dummeste kommentarer jeg har fået som gravid med tvillinger

Lad nu være med at sige ting såsom "Er det ikke ved at være oppe over?”

Netha Skov Splidsboel

31. august 2015

Det er ikke nogen hemmelighed, at folk kan finde på at komme med de dummeste kommentarer, når man er gravid, og det hjælper absolut ikke, hvis man render rundt med en kæmpe vom som indeholder tvillinger.

Jeg ved ikke, om folk tror at man ikke kan snakke om vejret med en kvinde, der er gravid, eller høre om hun så nyhederne igår – hvorfor er det lige de absolut skal komme med den ene uigennemtænkte kommentar efter den anden såsom: “Hold da op du triller da snart” eller “Er det ikke ved at være oppe over?”.

Det er okay at snakke om vejret med en gravid, og utrolig nok så findes der faktisk gravide kvinder, der gerne vil snakke om andre ting end baby og den voksende mave.

LÆS OGSÅ: Her er de 4 mest populære måder at breake en graviditet på facebook

Jeg vil dele nogle af de dummeste kommentarer, jeg har fået de sidste 7 – 8 måneder

“Ej, nu var du jo lige blevet så pæn!”
Jamen tak mormor, jeg elsker også dig.

“Hold da op, så skal I til at købe meget rugbrød”
Ja far, spædbørn spiser jo rugbrød med det samme, de kommer ud af maven.

“Du jo direkte fed!”
Tak nabo, jeg kan også godt lide dig. Jeg tror bare, jeg tager min kasse med hjemis under armen og går op og trøstespiser for mig selv nu.

“Fuck!”
Ja, det var i hvert fald ikke helligånden eller stangspring, der gav dette resultat frøken Telia-ekspedient.

“Er det ikke ved at være oppe over?”
Jo, nu er det efterhånden ved at nærme sig, men at blive spurgt, siden jeg var fire-fem måneder henne, hjælper ikke helt på tålmodigheden.

“Har du to derinde?”

Ja, det har jeg faktisk, fru Fremmed, hvorefter den fremmede dame svarede “Ej seriøst?!”… Min tanke er, at hun må være en modig dame, når hun kan få sig selv til at stille det spørgsmål, og så stadig forvente, man svarer, der kun er én.

LÆS OGSÅ: 9 værste graviditetsgener, ingen havde fortalt mig om

“Puha så får I da travlt”
Ja, men det har man, når man har børn, uanset om der er en eller tre.

“Så kommer I da til at skifte lortebleer på samlebånd”
Ja, for børn sørger jo for at skide lige efter hinanden 24/7.

“Det er godt nok en stor bærepose, du har dig der… fnis”
Virkelig sjovt, hr. brugsuddeler, så fortsætter du bare med at sætte brød på plads, og så går jeg den anden vej.

Den ultimativ værste kommentar, man kan sige til en højgravid kvinde, som i forvejen er i chok over at vente tvillinger kommer her:

“Er du sikker på, der ikke er tre?”

Ja, det jeg faktisk meget sikker på. Jeg har nemlig bedt dem tjekke til alle scanninger siden nakkefoldscanning. Just in case!

LÆS OGSÅ: Navne: Det skal du ikke kalde dine tvillinger

LÆS OGSÅ: Ung mor: “Jeg har altid drømt om at få børn i en ung alder”

LÆS OGSÅ: Sådan ser min smukke, gravide krop ud

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

d
To børn holder i hånd.

Jeg er en god mor, fordi jeg er en dårlig mor

Man godt være begge dele - og have det godt med det.

Vicky Kornblit

26. august 2015

Kan man være en god mor, når man tvinger sit barn til at holde sin gå-makker på skolen i hånden hver morgen, når hun tydeligvis IKKE ønsker det?

Vores yngste datter er lige startet i 0. klasse. Det er stort! Alt er nyt og helt anderledes end fra den trygge børnehavetid. Man går der med sommerfugle i maven og håber, at det hele bare kommer til at gå rigtig godt. Pludselig forventes der noget af børnene. Og der er REGLER, flere regler end i børnehaven i hvert fald.

På vores skole mødes alle børn og forældre hver morgen i skolegården for at stille sig i gå-rækker. De har en fast makker, som de skal tage i hånden og følges med hen til deres klasse. Det lyder da hyggeligt og ligetil, ikke?

LÆS OGSÅ: Sådan får dit barn succes i skolen

Men sådan er virkeligheden bare ikke. Ikke hos os i hvert fald.

Børnene skal alle gå dreng/pige. Og det har voldt store problemer. “Hvorfor må man ikke holde sin nye ven i hånden? Dette måtte man da i børnehaven! Min gå makker puster mig hele tiden i øret, og han stopper ikke når, jeg siger det til ham”.

Vi talte om, at det sikkert var hans måde at komme i kontakt med hende på. Hun syntes, at det var mærkeligt, at han ikke bare sagde noget i stedet for. Men hun købte den! Vi aftalte, at hun skulle tage sin makker i hånden fremover, og så ville skolelæren snakke med dem om, hvordan man kommer i kontakt med hinanden. Så troede jeg, at den var i hus. Men sådan skulle det ikke gå.

Næste morgen nægtede hun igen og holdt med begge hænder godt fast i mine. Så måtte jeg ned i knæ og minde hende om vores aftale, og sagde også, at han da sikkert blev ked af det, når hun ikke ville tage hans hånd. Lige meget hjalp det, så jeg tog hendes hånd og førte den over til hendes gå-makker. Det var temmelig svært, da hun er ret ”Pippi-stærk”. I virkeligheden var det ikke særligt kærligt af mig, men jeg gjorde det alligevel. For man SKAL jo overholde reglerne. Men for enhver pris? Nej, vel.

LÆS OGSÅ: Fødselsdagsregler: 1, 2, mange

Nå, men alt har vel en pris, hvis det blot er den rette. Heldigvis for os har vores datter et brændende ønske om at blive rig. Så vi lokkede med fem kroner hver fredag, hvis hun tog sin gå-makker i hånden. Og det virkede. Fuldstændig upædagogisk, I know, men det var vores taktik.

Er jeg en god mor, når jeg tvinger mit barn til at gøre noget hun ikke ønsker? Og kan jeg være en god mor, selvom jeg bestikker hende?

Ja, det synes jeg faktisk, at jeg kan. Jeg mener godt, at jeg kan være en god mor, selvom jeg indimellem ikke er det. For det er hele mig. Det er sandheden om mig. Jeg er både glad, kærlig, sur og skrap.

En del af vores børns opdragelse er, at de skal lære, at der er regler som bare SKAL overholdes for at samfundet kan fungere. Det kan bare være lidt svært at forstå, at holde i hånd skal overholdes på lige fod med at man går over for grønt lys. Måden, jeg fik hende til at overholde reglen på, kunne jeg godt ønske at gøre anderledes i fremtiden. Bruge mere tid på at rumme hende i situationen, og IKKE tvinge hende til at tage hans hånd. Og jeg er helt sikker på, at læreren ville kunne håndtere det, hvis jeg ikke fik hende overtalt.

LÆS OGSÅ: Lyt til dit barns behov – og undgå konflikter

Det vigtigste for mig er dog, at jeg gjorde det så godt jeg kunne i øjeblikket.  Hvad tænker du om dig selv, når du har handlet ud fra dine egne behov og overbevisninger frem for dit barns behov?

Og hvad er dit bevis for at være en god mor? Og er det hensigtsmæssigt for dig?

Måske du med fordel kan bruge mine kærlige ord til mig selv: ”Jeg gør det så godt jeg kan. Når jeg ved bedre, så handler jeg bedre”.

Jeg er en god mor, fordi jeg også tillader mig IKKE at være det. 

Læs mere på vickysopenbook.wordpress.com

LÆS OGSÅ: Test: Er dit barn skoleparat?

LÆS OGSÅ: Opdragelse: Stå fast, kære mor!

LÆS OGSÅ: Mon ikke du gør det helt godt som mor?

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

d
Sine Kjellerup

Hverdagen på barsel kører på repeat

Uret ringer, børnene skal ud af døren, og dagen skal igang. Altså lige om lidt..

Sine Christensen

24. august 2015

Jeg burde stå tidligere op.

Hvis jeg vender mig om på siden er børnene nok på vej ud af døren, når jeg åbner øjnene igen.

Hvorfor fanden har jeg aldrig lært at drikke kaffe!

I dag skal jeg leve sundt, så jeg starter med havregryn.. (Med ekstra sukker, når børnene kigger væk.)

Jeg har ikke noget tøj!

Jeg har ALT for meget tøj, kan jo slet ikke finde det, jeg skal have på inde under alle bunkerne.

Igen i dag for fed til denne her. Og denne her. Og de her bukser.. Jeg prøver igen imorgen. Freestyle i morgenkåbe, it is! Igen.

LÆS OGSÅ: Video: Derfor får mødre ikke lavet noget

Argh, strømper til børnene. Sorry kids, dem fik mor ikke lige sorteret… i denne måned. Prøv igen til jul.

“Isaya, du kan selv!… Og hjælp din lillebror bagefter…”

Aaah. Endelig alene.

Alban, nu sagde vi lige, at du sov!?

Hvad skal jeg spise idag?

LÆS OGSÅ: Barsel: Sæt lige mor på pause, tak!

Noget sundt selvfølgelig. Altså bare der er grønt i. Så… Hmm… Burger? Yes. Så laver jeg fritterne uden ekstra fedtstof. Godkendt.

Alban, skal vi ikke snart have en lille lur? Mor har jo meget, hun skal nå, ved du nok. Jo, lad os lige gå ind og sove lidt. Bare lige ligge lidt her min lille szkat… Zzz…

Shit, skulle have lavet alt muligt! Nå, men frokost skal jeg jo ha’!

*bøvs* Nå, imorgen bliver det lidt sundere.

Barselsretarderet

Vasketøj! Hmm… Altså, jeg skal jo også snart hente børn, så mon ikke det går, at jeg lige ligger lidt her og skriver et blogindlæg. Det er jo en investering i fremtiden! Jeg vasker jo tøj imorgen alligevel….

Åh! Hva! Hvor er jeg? Shit, nu igen! Nå, det var de børn. Jeg kan vel handle på vejen hjem.

Nå, vi fik ikke lige handlet. Den klarer manden nok på vejen hjem.

Ah, skønt at være sammen med børnene igen. Nå, jeg går i køkkenet med lydbog i ørerne. Forstyr mig ikke! Hvis jeg lige lader bøffen få et par minutter mere, kan jeg nå at høre, hvem morderen er. Hvorfor valgte jeg dog at lave hurtigmad idag?

*bøvs*

Nå, skulle vi så aldrig i seng, unger? Ih, hvor jeg glæder mig til at være sammen med min mand.

LÆS OGSÅ: Barsel: “De første to måneder var ren undtagelsestilstand”

Aah fred. Jeg tager sgu lige et hurtigt bad. Med lydbog.

“Skat kommer du med ind?”

“Njaa, jeg er jo lige startet på den der nye lydbog. Der går lige lidt.”

“Nå, skal vi så i seng eller hvad? Ja, men Alban sover ikke endnu så jeg ligger bare lidt med ham og en lydbog… Sov du bare !

Zzzzz…

SUK! Ikke noget at sige til, at man taler om ammehjerne, og det at være fanget i barselsland. Jeg føler mig barselsretarderet.

Sine Kristine, vil du SÅ komme tilbage! Og det’ straks!!

Har du lyst til at følge vores hverdag, kan du kigge med på bloggen www.miaya.bloggersdelight.dk eller på instagram: Sine_miaya 

LÆS OGSÅ: Mindfulness: 8 tip til at finde roen på barsel

LÆS OGSÅ: Test dig selv: Ro eller fuld fart på din barsel?

LÆS OGSÅ: I bad med blinkende babyalarm

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

d
Det er dejligt at holde ferie med sine børn, men indimellem har  man også brug for ferie uden, mener Belinda Søriis. Foto: Privat

Har du holdt ferie fra dine børn i år?

Vi har allesammen travlt med, hvad alle de andre siger, gør og bør. Hvem er det egentlig, der laver reglerne?

Belinda Søriis

21. august 2015

Sommerferien er lagt på hylden for de fleste, og det er den også herhjemme. I år har sommerferie og børn været det helt store samtaleemne i medierne, for børn holder (åbenbart) ikke lige så meget ferie, som de voksne gør.

De bliver efterladt i institutionen, mens mor og far holder fri, for de voksne har brug for voksentid. Jeg har ikke selv mødt de her børn, der bliver placeret i institutionen i længere tid, mens deres forældre bare feder den, men det betyder jo ikke, at de ikke er der, og de børn, der har det sådan, er det selvfølgelig synd for. 

LÆS OGSÅ: 4300 børn holder ikke sommerferie

Herhjemme havde farmand kun en enkelt uges ferie (så allerede der havde bettemanden mere fri end far) og i den enkelte uge brugte han fire dage alene med mig i Tyskland. Vi var dog ikke nogen af de forældre, der tog på ferie, mens knægten var i institution, nej, vi afleverede ham til ferie hos farmor og bedstefar, på bondegården med alle de store traktorer og masser af frisk luft og hygge. Sikke dårlige forældre vi er.

Bedre forældre

Der er det så, jeg siger nej. Nej, vi er ikke dårlige forældre. For det første, da vi kom hjem igen ænsede bettemanden os næsten ikke, han råhyggede med farmor og bedstefar, han fandt ud af, at der er andre her i verden, der elsker ham som vi gør, og sikke en gave at give ham. For det andet har han fået et par bedre forældre hjem. Vi trængte til vores voksentid, vi trængte til at finde os selv i alt det her, far, mor og børn (barn), og så få lov til at være kærester, som inden han kom til verden. 

LÆS OGSÅ: God ferie for mor og far: “Drop tanken om afslapning”

Det, jeg prøver at sige, er, hvorfor er det, at andre skal diktere, hvordan man bruger sin ferie og sin tid? Alt drejer sig ikke om børn, fordi man har fået børn. Meget gør, men man er altså også kun et menneske, og mennesker har brug for pauser, også fra deres børn.

Der er fuld knald på hele året, man har travlt med at leve op til alle de forventninger, alle har til en, så tag dog den velfortjente pause, når du har muligheden. Om det er fire dage i Tyskland, en uge på Mallorca eller bare et par dage med fødderne oppe i huset på villavejen, tag pausen og pust ud. For der er et helt år til næste ferie, og det er længe, hvis man ikke har fået ferie nok.

LÆS OGSÅ:  Debat: Må vi holde ferie uden børn?

LÆS OGSÅ: Leder: “Ferie er mere udfordrende end hverdagen”

LÆS OGSÅ: Det er bare ikke godt nok, mor!

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Klik her, for at købe 3 nr. af Vores Børn for 99 kr.

d