• Banankage

    DET SKAL DU BRUGE


    3 æg
    1,5 tsk vaniljepulver
    115 g smeltet smør
    3 dl havregryn
    150 g hvedemel
    40 g kokosmel
    3 tsk bagepulver
    3 store modne bananer Pynt
    2 dl fløde
    2 bakker friske hindbær
    1 bakke friske blåbær
    Bronzestøv fra Mill & Mortar (kan udelades)


    SÅDAN GØR DU


    Pisk æggene sammen. Tilsæt havregryn, kokosmel og vaniljepulver. Rør hvedemel og bagepulver sammen i en skål, sigt det i massen, og tilsæt det smeltede smør. Mos bananerne med en gaffel, og vend det i blandingen. Kom banankagedejen op i en form (24 x 32 cm) beklædt med bagepapir.


    Bag ved 175 garder i ca. 25-30 min. Lad kagen køle helt af, og skær den eventuelt ud, så kagen danner det tal, dit barn fylder år. Pisk fløden til flødeskum, og hæld flødeskummen over i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt siderne på kagen op, og lav en fin kant hele vejen rundt. Pensl hindbærrene med bronzestøv, og placer dem på kagen, som du ønsker, og pynt med blåbær, hvor der ikke er hindbær.

  • Æblemuffin lavet på butterdej - 6 stk.
    Luk

    Æblemuffin lavet på butterdej - 6 stk.

    DET SKAL DU BRUGE


    1 færdigkøbt butterdej
    Abrikosmarmelade
    2 æbler
    Lidt citronsaft
    Lidt kanel
    Lidt mandler (kan undlades)


    SÅDAN GØR DU


    Tænd ovnen på 190 grader. Del æblet, og fjern kernehuset, og skær æblet i meget tynde skriver. Tag en skål, fyld den halvt med vand og lidt citronsaft, og læg æbleskiverne herop, mens du gør resten klar. Skær butterdejen ud i seks lige store strimler, og kom lidt abrikos- marmelade på. Læg æblerne i toppen af butterdejsstrimlerne, og drys med lidt kanel og mandler. Fold den nederste del op over æblerne, og rul sammen, og kom den op i en muffinform (gerne en silikone-muffinform med plads til 12 muffins). Bages i ca. 35-40 min ved 190 grader. Pynt med lidt flormelis.

  • Dadelkugler - ca. 40 stk.
    Luk

    Dadelkugler - ca. 40 stk.

    DET SKAL DU BRUGE


    150 g dadler med sten
    1,5 spsk kokosolie
    4,5 spsk kokosmel
    4,5 spsk kakaopulver
    1 tsk vaniljepulver
    3 spsk mandelmel
    1 tsk stødt kanel
    1 økologisk appelsin, skræl


    Drys


    1 spsk kakaopulver
    1 tsk kanel
    2 spsk hindbærstøv fra Mill & Mortar (kan udelades)


    SÅDAN GØR DU


    Fjern stenene fra dadlerne, og kom dem op i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser, og blend dem. Form dadelmassen til ca. 40 små kugler, og tril 20 af dem i kakao/kaneldrys og 20 af dem i hindbærstøv. Sæt dem evt. på køl nogle timer, så de bliver lækre faste og kolde. De kan holde sig i op til en uge på køl.

Opskrifter på kage

Ditte fra ‘Den store bagedyst’ deler: 3 lækre kageopskrifter

Få inspiration til kagebagningen med Dittes gode opskrifter. Her er 3 af kagekonens favoritter.

Skrevet af Julie Trolle Boding

Vild med at bage kager? Så kast dig ud i disse 3 kageopskrifter serveret af Ditte fra Den store bagedyst’. De er smukke og smager samtidig himmelsk. Mums!

Ditte har altid elsket at bage kager, men lysten til at skabe velsmagende kagekreationer blev endnu større, da hun blev mor. Det var nemlig ikke helt nemt at være på barsel for den kageglade mor. Læs Dittes historie lige her: “Jeg blev en bedre mor af egotid i køkkenet”

LÆS OGSÅ: Kager: Cupcakes, popcakes og macarons

LÆS OGSÅ: Louisa Lorangs 4 lækre gravid-opskrifter

LÆS OGSÅ: Opskrifter: Raw snacks til dig og baby

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til madplan
loading...