Læs om vores persondata-politik, cookies m.m.
Banner
 
Foto: Istockphoto

Foto: Istockphoto

Find en barnepige, dit barn vil elske

Læs også

Find barnepigen

3 steder, du kan finde jeres nye barnepige
1. Babysitting.dk – her kan du søge efter babysittere i jeres kommune.
2. Seniorlife.dk/mac/tjenester/reservebedste. php – liste over ‘reservebedster’ i dit område.
3. Ung-i-huset.dk – her kan familier og unge, der gerne vil være ‘ung i huset’ finde hinanden og skabe kontakt.

For langt de fleste børnefamilier i Danmark er det guld værd at have en sød og stabil barnepige – og gerne sådan en, som ungerne elsker. Vi guider dig til, hvordan du finder dine børns (og din) nye bedste ven.

Ikke alle har en underbo som vores. Hun er 60 år gammel, folkeskolelærer og mor til trillinger, der alle er flyttet hjemmefra. Min datter på snart fire år elsker at løbe ind til ‘Lene Underbo,’ når hun kommer hjem fra børnehave. Her er nemlig både tid, en hund ved navn Donna og (lidt for) gavmilde hænder, når det kommer til slik. Lene passer gerne begge vores børn en aften, hvor min mand og jeg virkelig er i underskud på parforholdskontoen.

LÆS OGSÅ: 5 råd: Sådan kører du den nye barnepige ind >>

Vi ved godt, at vi er heldige
Det er langt fra alle, der har naboer endsige bedsteforældre som Lene, der både kan og gider børn i tre-syv-årsalderen med alt, hvad det medfører af larm, rod og børnesygdomme. En sød og stabil barnepige er derfor et uhyre vigtigt bekendtskab og lidt af en lifesaver for mange børnefamilier. Spørgsmålet er, hvordan man finder hende?

Fra Brugsen til børnehaven
Der er – heldigvis – mange måder at gå til værks på, når du skal finde den perfekte barnepige. Du kan gøre det på den gammeldags maner, der stadig virker, og hænge et opslag op i dit lokale supermarked.

En anden nem og gratis måde er at se dine Facebook-venner efter for eventuelle teenagedøtre, der trænger til at tjene en ekstra skilling. Og endelig er der den gode gamle mund-tilmund-metode, hvor du spørger dine naboer og venner, om de kender nogen, der kender nogen.

Ifølge pædagogisk leder ved Børnehuset Blæksprutten, Helle Vaarning, er en anden nærliggende mulighed, at du griber fat i din favorit-pædagogmedhjælper i børnehaven og spørger, om hun eller han kunne tænke sig at lære dine børn lidt bedre at kende. Pædagogmedhjælperen ved, hvad hun går ind til, er vant til børn og kan helt sikkert håndtere spidsbelastninger.

Du skal dog være opmærksom på, at nogle institutioner ikke tillader deres medarbejdere at være barnepige for institutionens børn i fritiden, fordi de vil undgå at favorisere nogle børn frem for andre, fortæller Helle Vaarning.

Prøv ungdomsskolen
En anden genvej til dine børns nye barnepige (og de voksnes chance for en pause) er at søge på nettet. Vi har undersøgt sagen og fundet flere velafprøvede fora, hvor du i ro og mag kan tjekke mulighederne ud.

Eksempelvis på Byensbedstebabysitter.dk, der har 2.400 udvidede profiler på barnepiger, der søger søde børnefamilier. Her søger du på postnummer, du kan se fotos, og du kan oprette din egen profil som familie og dermed øge chancen for at få det rette match. Først når du tager kontakt til en specifik pige, koster det dig noget. Babysitting.com og Fritidsjob. annoncer.com er andre bud på lignende koncepter.

Et sidste og godt bud på at finde en kvalificeret barnepige til dine guldklumper er – måske lidt overraskende – den lokale ungdomsskole. Flere steder i landet kører ungdomsskolerne nemlig med et længerevarende undervisningsforløb i babysitting for unge piger mellem 13 og 14 år. Et forløb, der afsluttes med en eksamen og et babysitter-kørekort. Du kan søge på nettet efter den nærmeste ungdomsskole og se, om de har et såkaldt ‘babysitterkorps’.

Babysitter-kørekort hitter - læs videre på næste side>>

Vores Børn abonnement

 

Seneste artikler
Banner
Mest læste
Børn, nyhedsbrev

Afstemning

Skal det være lovpligtigt at vaccinere sit barn?

Redaktionen anbefaler
Tilmeld nyhedsbrev