Læs om vores persondata-politik, cookies m.m.
Banner
 

TEMA: Lær at læse

Børnebøger

10 bøger du skal læse højt for dit barn

Vi har bedt børnebogsekspert og forfatter Lotte Salling udpege 10 af de mest fremragende nyere børnebøger og forklare, hvordan bøgerne stimulerer alt fra dit barns fantasi til dets ordforråd.

Læs også

Om eksperten

Lotte Salling har siden 1993 arbejdet med sprog- og bevægelsesprojekter på institutioner, skoler og biblioteker. Hun har skrevet flere børnebøger og holder foredrag om såkaldt dialogisk læsning. Læs mere på Lottesalling.dk.

Klik her, og se guiden til 10 gode bøger til højtlæsning

Derfor skal du læse for dit barn

Forskning viser, at de børn, der får læst op 20-30 minutter hver dag, får et stærkere sprog, ligesom de hurtigere lærer at læse end andre børn. Højtlæsning stimulerer desuden fantasien og er en hyggelig stund for både forælder og barn. Børns interesse i bøger og læsning kommer også gennem højtlæsningen. Og netop læseglæde er et vigtigt redskab til at få mere viden om verden, men rent socialt og kommunikativt gavner det også at være sprogligt stærk og kunne udtrykke sig klart og nuanceret.

Marianne With Bindslev, Vores Børn Junior, september 2011
Bliv klogere på dit barns udvikling med Vores Børn. Køb her!

 

Læs også
Afstemning

Hvornår knækkede dit barn læsekoden?

DANMARKS MEST AMBITIØSE LÆRINGSUNIVERS

Børne- og læringsspillet ABCiTY foregår i et forundeligt univers, der eksisterer inde i en magisk lampe på et børneværelse.

ABCiTTERNE - som er ABCiTYs indbyggere - lever af de ord som svæver op i lampen, når der bliver talt eller læst godnathistorier på børneværelset. Men ABCiTY er i fare, for den onde edderkop KraPyLia lurer i skyggerne, og pønser på at kidnappe alle vokal-pigerne! ABCiTTERNE har brug for hjælp, så hop op på ryggen af Dino Martin og bliv opslugt af det faverige og lærerige univers!