Navne

Kært barn har mange navne

Jo yngre du er, jo flere navne er der sandsynlighed for at du bærer rundt på.

Louise H. Rudolf, voresbørn.dk, 15-01-2013

Der er mode i at finde det rette navn til baby og ifølge Danmarks statistik er der også mode i, hvor mange navne vi giver vores børn.

Det er i dag kun en tredjedel af befolkningen, der bærer to navne.

Hvis man udelukkende tæller navne hos den del af befolkningen der er et år, er situationen den, at fem ud af seks har mere end et fornavn og et efternavn.

To tredjedele af de etårige har i alt tre navne og hver femte etårig har i alt mindst fire navne, oplyser Danmarks Statistik i en ny opgørelse.

LÆS OGSÅ: Hvilken navnetype er du?

Ifølge navneekspert Eva Meldgaard skyldes de mange navne dog i langt de fleste tilfælde, at børn i dag får både mors og fars efternavn og ikke i så høj grad at der gives to fornavne.

Bornholm topper listen

På Bornholm er trenden med flere navne til de nyfødte slået kraftigst igennem. Her har kun 13 pct. af alle 1-9 årige et fornavn og et efternavn. Langt størsteparten af de mindste på Bornholm har flere navne.

Tidligere har det også været moderne som det er nu med flere end to navne. Den skik vendte for 45-50 år siden. Og derfor har 45 pct. af danskere sidst i 40-erne kun to navne, et fornavn og et efternavn.

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...