• Ellie

  I filmen OP ser vi den hjerteskærende fortælling om parret Carl og Ellie, der har levet hele deres liv sammen og som ældre ægtepar sparer op til deres livs rejse. Men inden de kan komme afsted, bliver Ellie syg og dør. Carl beslutter sig for at gøre deres fælles drøm til virkelig og drager ud på en fantstisk rejse.


  Der har været en stor stigning i navnets popularitet og i 2015 var der 105 små piger, der fik navnet Ellie, så der i alt i 2016 er 235 piger i Danmark med navnet.

 • Nala
  Luk

  Nala

  Nala er den lille hunløve i Løvernes Konge, som tronarvingen Simba leger med som lille, og som han senere gør til sin mage og dermed Løvernes Dronning. Et super sødt og originalt navn til jeres lille baby-løve. Der er i 2016 kun 8 piger i Danmark der hedder Nala.

  Nala er af afrikansk oprindelse og betyder ‘succesfuld’.
 • Belle
  Luk

  Belle

  Belle er navnet på den smukke og læselystne opfinderdatter i Skønheden og Udyret, der med kærlighed hæver den forbandelse, der ligger over slottet og Udyret. Belle er et meget sjældent navn i Danmark og der er i 2016 kun 14 piger med navnet.

  Navnet har fransk oprindelse og betyder smuk.
 • Nemo
  Luk

  Nemo

  Nemo er navnet på den lille søde fisk, der bliver væk i Find Nemo. Filmen handler egentlig mest om Nemos far, der leder efter ham, men navnet er både sødt og originalt. Der er i 2016 33 danske drenge, der hedder Nemo.

  Nemo er latinsk og betyder ‘ingen’ eller ‘intet’.
 • Lilo
  Luk

  Lilo

  Lilo er den frække og rebelske (men også søde) forældreløse pige i filmen Lilo og Stitch, som møder rumvæsnet Stitch, som hun lærer om ‘ohana’ - familie. Der er i Danmark i alt 21 piger i 2016, der hedder Lilo.

  Lilo betyder ‘lille sky på himlen’.
 • Koda
  Luk

  Koda

  Koda er navnet på den søde bjørneunge, der leder efter sin mor i Disneys rørende tegnefilm Bjørne Brødre. Der er kun 1 dreng i Danmark i 2016, der hedder Koda.

  Også Kenai, som er navnet på den mand, der bliver forvandlet til en bjørn i Bjørne Brødre, er et smukt navn, som der kun er én i Danmark der hedder.
 • Jasmin
  Luk

  Jasmin

  Jasmin er den smukke mellemøstlige prinsesse i Disneys Alladin. Navnet Jasmin er i Danmark godkendt både som pige- og drengenavn, men er klart mest populært som pigenavn. Der er i 2016 2545 piger, der hedder Jasmin og 183 mænd.

  Jasmin er en blomst og navnet er i familie med andre blomsternavne, som for eksempel Rose og Lilje.
 • Remy
  Luk

  Remy

  Remy er en rotte i Disneys film Ratatouille. Selvom det måske ikke lyder så tillokkende at opkalde sin lille lækre baby efter en rotte, så er Remy faktisk en regulær helt og en ret sej figur. Han er mesterkok og lever sin drøm ud. Dét er da sejt, især for en rotte.

  Vi skal tilbage til 2004, før vi finder en dreng, der er blevet kaldt Remy og i 2016 er der i Danmark i alt kun 41 drenge, der hedder Remy.
 • Violetta
  Luk

  Violetta

  Violetta er stjernen i Disneys serie af samme navn, der kører på Disney Channel. Hvis baby har en ældre søster vil hun sikkert elske, at lillesøster bliver opkaldt efter denne syngende Disney-stjerne. Der er i 2016 50 piger, der hedder Violetta i Danmark.

  Violetta er italiensk og betyder ‘lille blomst’.
 • Tiana
  Luk

  Tiana

  Tiana er navnet på den fattige pige i Prinsessen & Frøen, en Disneyfilm fra 2009. Tiana bliver forvandlet til en prinsesse og får sin prins. Tegnefilmen foregår i New Orleans i starten af 1900-tallet.

  Tiana er et sjældent navn i Danmark og der er i 2016 kun 28 piger, der bærer navnet.
 • Woody
  Luk

  Woody

  Okay det her navn hører til de lidt mere kuriøse. Woody er legetøjs-cowboyen i Disneyfilmen Toy Story, der er drengen Anders favoritlegetøj - indtil han ikke er det længere. Der er i Danmark 6 drenge i 2016, der hedder Woody.

  Woody betyder, oversat fra engelsk, ‘træagtig’.
 • Ariel
  Luk

  Ariel

  Havfrue-prinsessen med den lange røde hår, fra Disney-filmen Den Lille Havfrue, hedder Ariel. I Danmark er navnet godkendt som både drenge- og pigenavn. Faktisk er der, overraskende, flest drenge, der hedder Ariel. I 2016 er der i Danmark 39 drenge, der hedder Ariel og kun 13 piger.

  Ariel er et hebrarisk pigenavn, der betyder ‘Løve gud’.
 • Aurora
  Luk

  Aurora

  Aurora er bedre kendt som Tornerose, én af Disneys mest elskede og klassiske prinsesser. Navnet har haft en ujævnt stigende popularitet i Danmark, hvor der i 2014 ikke var nogen pigebørn, der fik navnet, var der i 2016 13, der blev døbt Aurora. I alt er der i 2016 108 danske piger, der hedder Aurora.

  Aurora betyder ‘daggry’ på latin og er desuden navnet på den romerske morgengudinde.
 • Mickey
  Luk

  Mickey

  Alle kender og elsker Mickey Mouse, men som dansk navn er Mickey ikke særlig udbredt. De sidste 10 år har under 10 nyfødte drenge hvert år fået navnet Mickey. I 2016 er der i alt 489 der hedder Mickey i Danmark.

  Mickey betyder forvirret lykke.
 • Alice
  Luk

  Alice

  Alice er på besøg i Eventyrland i Disney-filmen, der er baseret på Lewis Carroll bøger. Alice er ét af de mere populære navne, der har oplevet en stigning i forekomsten de sidste år. Der er i 2016 7.494 piger i Danmark, der hedder Alice.

  Alice betyder ‘den ophøjede’.

Babynavne

15 babynavne inspireret af Disney

Er du også vild med Disney? Her er 15 søde og originale babynavne fra Disneys eventyrlige univers.

Af May Kjærsgaard

Når man skal finde inspiration til babynavne, kan man for eksempel kigge på Disneyfilm og lade sig inspirere af de populære figurer. Vi har fundet 15 søde navne – og vi er selvfølgelig gået uden om Fedtmule og Alladin.

Se navnene i galleriet ovenfor, hvor du også kan læse, hvor mange der hedder det og hvad navnet betyder.

Kilder: navnebetydning.dk, dst.dk, wikipedia.dk

LÆS OGSÅ: 10-års jubilæum for navneloven: Sig ‘hej’ til Løve, Awesome og Mumle

LÆS OGSÅ: Læserne fortæller: Krudtmås, Musling, Banditbagøj og andre kælenavne

LÆS OGSÅ: 28 babynavne der emmer af luksus og overklasse

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

loading...