• Bedst til de større

  Fem ud af seks stjerner Skildpadden, Mei Tai bæresele i økologisk bomuld, til alle aldre, 499 kr. hos Slynger.dk Førstehåndsindtryk Begynderne jubler! Ét stort stykke stof og fire bindestropper. Hvor svært kan det være? Stoffet er kraftigt, og der er ikke tvivl om, det kan holde til små tyksakker. Men det trækker lidt ned, at det også virker stift – er det mon rart for mor og mini? Funktion Wow, hvor er det bare nemt at få den på! Ja, det giver jo næsten sig selv, hvordan den skal bindes, men det kræver altså lidt snilde at få selerne bundet stramt nok. Ulempe: Det er svært at finde en bærestilling, der passer til de fire-fem måneder gamle babyer. Men et par større søskende prøver også – og hov, de sidder faktisk bedre end de små! Komfort Ahhh, det er rart. Babyen hygger sig mave mod mave med mor, og man kan stramme stoffet lidt ved hovedet, så de små får støtte og kan snuppe en lur. Der er ingen ømme skuldre hos mor, og det er ingen sag at have bettetøsen siddende et par timer eller tre. Ekstra point for de brede skulderstropper! Pengene værd Den er perfekt til dig, der er ny i bære-universet, og vi er forelskede i den smarte lomme til nøgler og andet godt. Men den passer nok bedst til de lidt større børn.

 • Kompliceret og dyr
  Pr
  Luk

  Kompliceret og dyr

  Tre ud af seks stjerner Dolcino, Luxus fastvikle i økologisk bomuld, 0-5 år, fra 750 kr. hos Mamaslife.dk Førstehåndsindtryk Tykt, vævet stof, der føles blødt, og vi er allerede helt trygge ved at skulle bære baby i det. Eller er vi? En begynder kan da kun blive lidt modløs over de mange meter stof og den enorme instruktionsbog med forskellige bærestillinger. Vuggestilling, mave-mod-mave, rygsæk. Hvor skal vi dog starte? Funktion Puha, vi får sved på panden, og der skal mange forsøg til, før babyen sidder der. Og hvordan holder man en urolig baby, strammer stoffet til, binder og slår de rigtige knuder på samme tid? Det her er vist ikke for vikle-jomfruer, men ekstra point for de mange måder at bære babyen på. Komfort Babyen hygger sig og nyder nærkontakten – og det gør vi også! Når først mini sidder rigtigt, er det nemlig super-behageligt for begge, og der er ingen ømme muskler. Men temperaturen stiger altså, og efter noget tid bliver det lige lovligt varmt at være så tæt. Måske er stoffet for tykt? Pengene værd Hvis du er begynder, er det nok ikke her, du skal starte. Det kræver altså vikleerfaring at blive fortrolig med denne lidt komplicerede fætter. Og hold da op, den er dyr!

 • Alle pengene værd
  Pr
  Luk

  Alle pengene værd

  Seks ud af seks stjerner Ergobaby, 4D-hybridvikle, 0-3 år, 649 kr. hos Koalabarn.dk Førstehåndsindtryk Hybridviklen er lavet i 4D stretch-stof, der kan strækkes på både den korte og den lange led, men som stadig støtter godt om babyen. Den bliver kaldt ‘strækviklernes Rolls Royce’ – og no wonder! Den er så dejligt blød, og vi er helt trygge ved at placere babyen i den. Funktion Pyha, vi er tæt på at fare vild i stoffet, men den fikse, lille lomme guider os til at finde midten. Og når man først har fundet den rigtige teknik (med hjælp fra Youtube), er det ikke så svært. Bonus for den smarte lomme! Den fungerer perfekt som pose til viklen, når den skal med på farten. Savnes: Mere end én bærestilling i manualen. Vi har for travlt til at google! Komfort Hoppetihop! Stoffet er så fleksibelt, at babyen nærmest vugges i søvn ved den mindste bevægelse. To hænder frie til mor, en rolig baby og ingen ømme skuldre. Vi er glade! Det er endda supernemt lige at flytte rundt på babyen nede i viklen, fordi stoffet bare giver efter – uden at give slip. Pengene værd Av, den er dyr, men den er det værd. Den er så nem at få på og behagelig, at du næsten glemmer baby på maven. Og så er vi helt solgt til den smarte lomme!

 • Praktisk men trist
  pr
  Luk

  Praktisk men trist

  Fire ud af seks stjerner Mama’s life, Babyslynge i ubleget bomuld, 0-18 mdr., 268 kr. hosBabyshower.dk Førstehåndsindtryk Det er Danmarks billigste slynge. Og det ses! Stoffet er stift, tyndt og lidt kedeligt, og vi bliver bekymrede for, om det virkelig kan holde til en baby? Men slyngen er sikkerhedstestet op til 15 kilo, så det går nok. En fin manual på dansk og en overskuelig mængde stof med to ringe virker også beroligende. Funktion 1-2-3, så sidder babyen der. Når først slyngen er samlet med ringene, er den lige til at kaste over hovedet uden at skulle vikle, binde og opfinde den dybe tallerken hver gang. Og det er sagen, når man har en skrigende baby. Det er endda nemt at justere på både stof og den lille, mens babyen sidder i slyngen. Komfort Babyen kan bæres i flere stillinger, og du kan bare skubbe mini lidt til den ene eller anden side, hvis du har brug for at flytte lidt på vægten. En vigtig detalje, hvis babyen er faldet i søvn i slyngen! Men får babyens ryg nok støtte af det ultratynde stof? Helt overbeviste er vi ikke. Plus: Slyngen fylder ingenting, og vi får ikke hedeslag af den. Pengene værd Ja! Det er nemt at få den på – også når det skal gå stærkt – og pengepungen jubler over den lave pris. Det ville være rart at give det triste stof en makeover.

 • Handy og behagelig
  pr
  Luk

  Handy og behagelig

  Fem ud af seks stjerner Mama’s life, Flexi Wrap strækvikle i økologisk bomuld, 2-10 kg, 400 kr. hos Ønskebørn. Førstehåndsindtryk Tørklæde til mor eller bæredims til babyen? Stoffet er så blødt og lækkert, at vi kommer i tvivl. Men det er også så langt, at det virker helt uoverskueligt, at det kan blive til noget som helst, der kan bære en baby. De laveste mødre forsvinder næsten i alt det stof! Funktion Fortsætter det stof for evigt? Første, anden og tredje gang er det atomfysik at få en grædende baby ned i de mange kilometer stof. Men når først man har fanget fidusen, går det (næsten) som en leg. Pluspoint for stoffets stræk: Vi kan faktisk hoppe lidt med babyen i viklen, så den bette vugges i søvn – uden at viklen flytter på sig. Komfort Selv om vi er viklet ind i fem meter stof, er det overraskende behageligt, og vi går ikke til af hede. Babyen virker tilfreds med at sidde der, og selv efter en times tid er der intet, der strammer eller giver skæve skuldre på mor. Hvilken befrielse at have to ledige hænder uden at få ondt i ryggen! Pengene værd Når først du tålmodigt har fanget teknikken, er viklen med de mange meter stof tusind gange mere behagelig og handy end enhver bæresele!

 • Supernem at få på
  pr
  Luk

  Supernem at få på

  Fire ud af seks stjerner Babylonia, BB Sling ringslynge i fairtrade bomuld, 2-20 kilo, 475 kr. hos Mamaslife.dk Førstehåndsindtryk Halløj 1970’ere; der er godt knald på farverne, måske lidt for meget. Men hvor føles stoffet lækkert, blødt og dyrt. Vi er ikke i tvivl om, at det kan holde til både den lille baby og den tunge tumling. Det ser også ret overskueligt ud, for der følger en tyk manual med mange billeder med. Funktion Det er ikke så nemt, som det ser ud til, og vi får røde kinder og paniksved af al den kæmpen rundt med en sur baby og stof, der folder, så slyngen ikke sidder ordentligt. Men når man først fanger fidusen, er det faktisk ret simpelt, og vi elsker, at man kan tage babyen ind og ud af slyngen uden at binde og vikle hver gang. Det kan travle mødre lide! Komfort Det er bare hyggeligt at være så tæt. Og der er ikke noget, der gnaver eller strammer. Ellers flytter vi bare på baby nede i slyngen. No problemos! Det trækker dog ned, at babyens vægt ikke bliver jævnt fordelt. Det gør lidt avs i den skulder, der trækker hele læsset. Pengene værd Du får en god og hurtig løsning til at få hænderne frie, for efter lidt øvelse ryger slyngen af og på i et snuptag. Men du skal regne med at få ømme muskler efter noget tid.

Find den bedste slynge og vikle

Vi tester slynger og vikler

Vi har testet seks forskellige slynger og vikler.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard

Det er trygt, beroligende og bare så hyggeligt at bære mini helt tæt på kroppen. Men udvalget af bæredimser er enormt, og hvilken kan du overhovedet finde ud af at få på i kampens hede?

Vi har ladet vores mødregruppe teste seks forskellige slynger og vikler.

LÆS OGSÅ: Se forældrenes favoritter, og find de bedste bæreseler og slynger her

LÆS OGSÅ: Slyngen – trygt for baby, nemt for dig

LÆS OGSÅ: Find den slynge der passer dig og baby

LÆS OGSÅ: Sådan finder du den rigtige slynge og vikle

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...