• Stor og stabil

  BABYDAN rejseseng med hjul, taske og madras, 499 kr. hos Kære Børn.


  DESIGN
  Hov, hvad er det? Ud af den aflange sportstaske kommer to hjul, og i stedet for at slæbe rundt på en tung taske, triller vi af sted. Intet mindre end genialt. Ellers er der ikke meget luksus over denne rejseseng, men til gengæld er den stor med sine 120 centimeter. Ønskes: beskyttelse ved taskens håndtag. Av, hvor de gnaver.


  BRUG
  Folde-ud, folde-sammen, det går nemt, bare man følger brugsanvisningen. De små er glade for at kunne se ud af siderne, og sengen føles stabil med to ekstra fødder i midten. Men uf, den er tung, trods de smarte hjul, og den aflange taske er ikke voldsomt handy.


  KOMFORT
  Behagelig? Nej, det kan vi ikke tro. Madrassen virker meget tynd, og vi måtte polstre bunden med ekstra tæpper, og de fylder i tasken. Dejligt er det, at bunden er hævet over gulvet, så vi ikke skal bekymre os om træk, og der er god plads til lange juniorer med det fine liggemål.


  PENGENE VÆRD?
  Til prisen, ja. Men gør din baby en tjeneste og husk et vattæppe, eller køb en ekstra madras.

 • Bedst i test
  6 ud af 6 stjerner
  Luk

  Bedst i test

  BABYBJÖRN rejseseng Light (fem kilo), inklusiv taske, Øko-Tex Standard 100-godkendt. 0-3 år. 1.849 kr. hos bl.a. Ønskebørn.


  DESIGN
  En lækker sag. Den vejer ingenting, og selv om den firkantede, kuffertlignende taske fylder, så forstår man godt hvorfor, når man ser den lækre, tykke madras, der følger med. Luksus til den lille. Gennemført design med fine detaljer, og vi kan ikke vente til puttetid. Eneste minus: Den virker lidt kort med kun en meter.


  BRUG
  1-2-3, så er sengen klar til junior. Rejseseng for dummies, og det bliver bare ikke nemmere. Åbningen foroven er mindre end sengen forneden, så sengen virker sikker mod vælteulykker. De gennemsigtige sider med net gør, at junior kan holde øje med mor og far. Og omvendt. Det er hyggeligt.


  KOMFORT
  Snork pyh ... ingen skarpe kanter, mor skal bekymre sig om, og madrassen er så blød, at babyerne snupper en lang og behagelig lur. Fantastisk. Det er en dejlig bred seng, men ærgerligt, at den ikke er så lang. Hvad med de rollinger, der vokser som ukrudt?


  PENGENE VÆRD?
  Den gør ondt på dankortet. Men den er det værd. Lækkert design til mor og en blød seng og hyggelig hule til de små.

 • Robust og rummelig
  5 ud af 6 stjerner
  Luk

  Robust og rummelig

  HAUCK Dream N Play Plus rejseseng med taske. 0-15 kilo. 500 kr. hos coop.dk. Ekstra foldemadras 400 kr.


  DESIGN
  En handy sportstaske bliver til en virkelig rummelig rejseseng – den havde vi ikke lige set komme. At dømme ud fra tasken er sengen lillebitte, men der bliver man snydt. Frem kommer nemlig en soveplads på størrelse med en tremmeseng, og den er fuld af fine detaljer som farvede syninger og en lynlås i enden, så den lidt større baby selv kan kravle ind og ud.


  BRUG
  Bare rolig. Den smarte lynlås kan kun åbnes udefra af voksenhænder. Smart. Rejsesengen fungerer perfekt som soveplads om natten og legehule om dagen. Den fylder nærmest intet, når den er slået sammen, og der er ekstra omslag på bæretaskens hanke, så den ikke gnaver. Bonus: Sengen har fem ben og virker stabil ved både søvn og leg.


  KOMFORT
  Åh, hvilken luksus for den lille. Når den ekstra madras altså er i, for ellers er det en hård fornøjelse. Men madrassen koster til gengæld næsten lige så meget som selve sengen. Smart er den dog, med vandafvisende overtræk, som kan pilles af, hvis uheldet er ude.


  PENGENE VÆRD?
  Absolut – fylder ikke ret meget og rummer rigtigt meget. Men det gør lidt ondt på pengepungen, når madrassen skal med i købet.

 • Handy og blød
  5 ud af 6 stjerner
  Luk

  Handy og blød

  Nuna Sena rejseseng med skridsikkert underlag og bund, der kan hæves. 0-15 kilo. 1.300 kr. i Babysam.


  DESIGN
  Wow, det er noget af en oppakning. En sportstaske i ishockeyligaen OG en ekstra taske til madrassen. Til gengæld oser den af kvalitet, og vi kan ikke vente med at lade minierne snuppe en lur på den bløde madras. Minus: Et liggemål på bare 94 centimeter bliver hurtigt for kort, når man har en baby, der speedvokser.


  BRUG
  Puf, så er sengen klar. Med kun en hånd og en baby på den anden arm kan vi slå sengen op. De travle mødre takker for smart design. Den står godt fast og virker stabil, selv en hoppende baby rykker ikke på noget, så vi er overbevist om sikkerheden. Men den fylder for meget. Skal den med på flyrejsen, tæller det næsten som en ekstra kuffert.


  KOMFORT
  Nyfødt eller tumling? Denne seng kan begge dele. Bunden kan nemlig indstilles i to højder, akkurat som på en tremmeseng, så man trygt kan lade sin nyfødte sove i den. Smart detalje. De større babyer sover som små engle på den bløde madras. Eneste anke er det korte liggemål. Vi vil jo gerne kunne blive ved med at bruge den.


  PENGENE VÆRD?
  Ja – og hvis du køber den lige efter fødslen, kan du virkelig nå at få noget ud af de mange smarte detaljer.

 • Mest til leg
  3 ud af 6 stjerner
  Luk

  Mest til leg

  DERYAN Baby-weekendseng med soveunderlag, selvoppustelig luftmadras og bære- taske. 0-2 år (fås også i junior). 597 kr. hos mammashop.dk.


  DESIGN
  Vupti. Ud af en pose hopper et  ... lad os kalde det et telt, for det ligner det. Et lille telt med en selvoppustelig madras – når den virker, for en mor må selv i gang med pusteriet. Det kan lukkes helt til for at holde insekter ude, og det ser så hyggeligt ud. Men ligner mere bagagen til en festival end en rejseseng.


  BRUG
  Piece of cake at slå sengen op. Den hopper jo på plads af sig selv. Det kræver lidt øvelse at få den smarte sag helt ned i posen igen, men vi er vilde med, at pose og telt intet vejer. Lidt tricky er det dog at putte en baby i gulvhøjde, når junior ikke gider sove. De kravler jo ud igen. Sengen indbyder klart mere til leg end til rolige timer i drømmeland.


  KOMFORT
  Ih, hvor er det hyggeligt inde i hulen ... men madrassen er tynd, og de små sover tæt på gulvet og får nemt træk. Et par frække banditter forsøger også at rejse sig op i sengen. Det kan de heldigvis ikke – men de kan altså desværre godt tippe den. Av. Ønskes: en mere lydløs lynlås. Den vækker jo babyen.


  PENGENE VÆRD?
  Hvis du har en baby, der bliver liggende, når der er sagt godnat, er den hyggelig. Men den kalder mere på leg end på søvn.

 • Lidt klodset
  4 ud af 6 stjerner
  Luk

  Lidt klodset

  CARENA Karlsudd rejseseng med tynd madras og bæretaske. 0-15 kilo. 500 kr. hos lekmer.dk. Ekstra madras 249 kr.


  DESIGN
  Halløjsa! Fra en overraskende let taske kommer en stor rejseseng med 120 centimeter i liggemål. Så er der plads til selv de lange hyl. Designet er simpelt uden store dikkedarer – men de får jo heller ikke en baby til at sove. Bonus: Siderne er med net, mens enderne er lukket til. Så kan babyerne få lidt ro for indtryk ved puttetid.


  BRUG
  Hallooo, hvor er brugsanvisningen? Der er noget med, at det ene skal slås op før det andet, ellers går det galt. Hov, der. I bunden af sengen ... men når man spotter det, har man jo rodet rundt i rækkefølgen. Det kræver øvelse, men så kører det som en leg, og sengen virker robust og sikker – trods udbryderkonger.


  KOMFORT
  Man kan købe en ekstra foldemadras, og det er vi glade for. Uden den ville vi nemlig ikke have lyst til at putte vores små pus på den hårde og meget lidt polstrede bund. Det ville da kræve ekstra oppakning med et tykt vattæppe. Godt er det lange liggemål. Masser af plads til langbenede babyer og mange års brug.


  PENGENE VÆRD?
  Hvis du smider ekstra penge efter den bløde madras, er det et fint køb, selv om det kræver lidt snilde at få sengen sat op de første gange.

Rejseseng

Vi tester: Rejseseng til dit barn

Når familien skal på tur, er det rart med en ekstra seng. Men hvilken rejseseng er nemmest at folde ud, og hvilken sover de små bedst i? Mødregruppens babyer har sovet på det og fundet favoritterne.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard

Overnatning hos bedsteforældre, en tur i sommerhus eller middag hos venner bliver lidt nemmere med en handy rejseseng, der nemt trylles om til en rar sovehule for junior. Privat sundhedsplejerske Anette Straadt råder til, at du overvejer, hvor ofte skal du bruge den, og hvor tit skal den flyttes.

Det er også vigtigt at undersøge sengens sikkerhed, så du ikke sidder og holder øje med dit sovende barn hele tiden, siger Lone Hansen, kommunikationskonsulent i Sikkerhedsstyrelsen.

– En rejseseng kan klappes sammen, og små fingre kan komme i klemme, så du skal være meget opmærksom på, at den er sat korrekt op. Der skal være et beslag med klikfunktion, så sengen ikke risikerer at klappe sammen lige pludselig, eller der skal være en børnesikring på den, siger hun.

Vores Børns mødregruppe har testet 6 rejsesenge for alle forbeholdene. 

LÆS OGSÅ: Sådan tjekker du, at rejsesengen er sikker for din babys rejseseng er sikker

LÆS OGSÅ: 6 små råd til rejser med små børn

LÆS OGSÅ: Rejse-reportage: Med mor alene i Andalusien

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...