• Tynde og fine

  APOTEKETS ammeindlæg 30 stk., fra apoteket, 45 kr. (1,50 kr./stk.)
  5 ud af 6 stjerner 

  PASFORM & KOMFORT
  To millimeter. Så elegante og tynde er apotekets indlæg, så du bevarer følelsen af at være feminin – ikke konet. Omkredsen måtte dog gerne være større, når nu de er beregnet til mælkefyldte bryster. Den lille størrelse gør nemlig, at de ikke lægger sig om brystet, som testerne kunne ønske.

  SUGEEVNE

  Klinisk og ordentlig som en apoteker! De lever op til deres navn. Sugeevnen er super, ingen lækager, og mælken bliver i en kerne uden at virke hverken stiv eller kold. De holder den karakteristiske sødlige lugt inde. Men brug to indlæg pr. bryst om natten.

  PENGENE VÆRD?

  Udgifterne kan godt løbe op, hvis du skifter et par gange om dagen. Til gengæld lever varen op til enhver nybagt mors drøm – det er både tyndt og sikkert. Og så giver vi gerne lidt ekstra.

 • God mod betændelse og kulde
  Luk

  God mod betændelse og kulde

  JOHA MERINOULD ammeindlæg 2 stk., fra apoteket, 99 kr. (49,50 kr./stk.)
  5 ud af 6 stjerner

  PASFORM & KOMFORT
  Her skal storbarmede mødre ikke føle sig udenfor. De er store i størrelsen – findes i to forskellige. De sidder bedst, hvis du bruger et engangsindlæg inderst, siger testerne.

  SUGEEVNE
  Engangsindlægget får du også brug for til at suge. Ulden i sig selv suger lidt, men det føles usikkert udelukkende at sikre sig med dem en hel dag. Testerne er dog begejstrede over virkningen af Joha i kombination med engangsindlæg – der er en lille lomme, de kan ligge i. Så er sugeevnen og varmen til brystet en ægte prinsesse værdig.

  PENGENE VÆRD? De er en rigtig god investering for at undgå brystbetændelse. Men som mælkebremser skal de suppleres. Gør du det, helgarderer du dig til gengæld. En tester, som ikke før havde brugt uld, vil gøre det fra nu af – især på kolde dage.

 • Klassisk uldindlæg
  Luk

  Klassisk uldindlæg

  LANOWOOL ammeindlæg 2 stk., Matas, 120 kr. (60 kr./stk.)
  5 ud af 6 stjerner  

  PASFORM & KOMFORT Ah, det er rart og især varmt om brystet – som en kærlig hånd, der nænsomt holder om det. Det er så stort, at det dækker hele brystet og derfor ikke kan ses gennem blusen. Hvis du vil sikre dig mod, at det folder, skal du bruge et tyndt indlæg under.

  SUGEEVNE Det suger ikke så godt og er lang tid om at tørre, men det fungerer godt sammen med et engangsindlæg. Du skal snarere bruge det til at forebygge brystbetændelse end som et reelt ammeindlæg. Du får dog noget, engangsindlæggene ikke giver dig: varme.

  PENGENE VÆRD? Økologisk uld, rummer hele brystet og varmer som et nybagt brød. Indlægget er et must, hvis du har tendens til brystbetændelse! Medmindre du kun drypper lidt, skal du dog bruge det med et ekstra indlæg.

 • Udmærket sugeevne
  Luk

  Udmærket sugeevne

  Matas ammeindlæg, 50 stk., fra Matas, 35 kr. (0,66 kr./stk.)
  3 ud af 6 stjerner


  PASFORM & KOMFORT Tag en tyk bluse på. Ellers risikerer du, at de tykke indlæg kan ses gennem tøjet. Til gengæld føles kandidaten fra Matas behagelig på brystet – faktisk glemmer testerne helt, at de har ammeindlæg i bh’en. Størrelsen er ikke overvældende, så de egner sig bedst til dig med små eller mellemstore bryster. Er de meget større, risikerer du, at indlægget krøller og bevæger sig rundt i bh’en.

  SUGEEVNE
  Selv den bedst sugende køkkenrulle kunne ikke have klaret det bedre! Sugeevnen er helt i top, og der er ikke skyggen af våde dråber på blusen. Men husk at skifte indlæggene løbende, for den opsamlede mælk kan føles kold og fugtig i bh’en.

  PENGENE VÆRD? Hm … Tykkelsen og størrelsen gør dem mest velegnede til mødre med mindre bryster. Men så gør de også, hvad de skal – nemlig at forhindre lækage.

 • Imponerende pasform
  Luk

  Imponerende pasform

  NATUSAN ammeindlæg 50 stk., fra Føtex, 37 kr. (0,74 kr./stk.)
  3 ud af 6 stjerner

  PASFORM & KOMFORT
  ‘De er faktisk imponerende gode’, lyder det fra en tester. Indlægget er nemlig rundet i formen, tilpas tykt og udstyret med en fordybning til brystvorten. Det kan brysterne – og deres ejerkvinder – godt lide!

  SUGEEVNE
  De suger fint, når de sidder korrekt, men størrelsen gør, at de flytter sig rundt. Desværre bliver de tykke og tunge sidst på dagen – lidt som en ble og i værste fald med lækage. Så de skal skiftes hyppigt, hvis du vil undgå ubehag. Knap så godt!

  PENGENE VÆRD?
  Pasformen får topkarakter, men der er plads til forbedring på sugeevnen. Med andre ord: De kan gå til dig, der kun lækker en smule. En tester anbefaler at bruge dem sammen med et uldindlæg – ideen er hermed givet videre.

 • Perfekt pasform
  Luk

  Perfekt pasform

  Mininor ultra tynde ammeindlæg 24 stk., fra Matas, 30 kr. (1,25 kr./stk.)


  5 ud af 6 stjerner


  PASFROM & KOMFORT Det føles både tyndt og superbehageligt. Men kan det så overhovedet holde på noget, når først springvandet starter? Indlægget er skålformet, har plads til brystvorten og er stort, og selv om det føles stift de første minutter, former det sig hurtigt efter brystet. Det er lidt besværligt at skulle pille indlæggene ud af de separate pakninger med en baby på armen, men det et jo et plus for hygiejnen. En tapestrimmel holder desuden indlægget godt på plads i bh'en, selv efter flere amninger. Bonus: Det ses ikke gennem tøjet.


  SUGEEVNE Det supertynde indlæg suger virkelig godt, så der er ingen våde pletter nogen steder, selv om indlægget faktisk er fuld af mælk. Brysterne er helt tørre – også efter en lang nat.


  PENGENE VÆRD? Absolut. Et tyndt og behageligt indlæg, der holder på det, det skal. Og så til en pris, der ikke sprænger budgettet.

 • Holder ikke tæt
  Luk

  Holder ikke tæt

  ORGANYC Økologiske og parfumefri ammeindlæg med vandtæt skjold, 24 stk. 40 kr. hos naturebaby.dk. Pris pr. stk. 1,66 kr.


  2 ud af 6 stjerner


  PASFORM & KOMFORT Selv en stram bluse afslører ikke det ellers tykke indlæg, ekstra point for det. Men den lille tapestrimmel på bagsiden holder ikke ret godt fast på indlægget, så det skøjter rundt og laver folder nede i bh’en. Det trækker ned. Det virker blødt og behageligt tykt. At det er lavet i økologisk bomuld gør det bare endnu bedre. Men ... en mor oplever, at det klør på brystet og sidder fast, når det skal af, av av. En anden mor oplever, at det laver en fold under brystet. Bæredygtigt? Ja. Behageligt? Nej.


  SUGEEVNE Om dagen er det ikke noget problem at holde på mælken, hvis man skifter hyppigt, men om natten bliver både nattøj og lagen vådt, og det er altså ikke ret charmerende. Selv om indlægget er tykt, suger det ikke ret godt.


  PENGENE VÆRD? Vi er vilde med, at indlæggene er både bæredygtige og økologiske, men det er desværre ikke nok til at opveje den dårlige sugeevne og pasform, som mødrene har oplevet.

 • Krøller sammen
  Luk

  Krøller sammen

  CHICCO Antibakterielle ammeindlæg med kerne af mikroperler, 30 stk. 40 kr. i bl.a. Kære Børn. Pris pr. stk. 1,33 kr.


  3 ud af 6 stjerner


  PASFORM & KOMFORT Det sidder, hvor det skal, takket være tapen, og det former sig hurtigt efter brystet, så det føles rart … men kun i kort tid, for så krøller indlægget sammen og skøjter rundt, og selv om det ikke kan ses gennem blusen, så kan det høres. Jo, den er god nok, der er en knitrende lyd fra toppen, når mødrene bevæger sig. Vi kæmper med at få de semibløde indlæg klistret godt fast i bh’en. De skal nemlig først pakkes ud – de er pakket separat, hvilket er supersmart til bakteriebekæmpelse, men uhandy med en baby på armen – og de er svære at få placeret rigtigt. Når de først sidder, mærker vi dem dog nærmest ikke ... indtil de begynder at folde og kradse.

  SUGEEVNE Her er beviset på, at selv om ammeindlæg er tynde, kan de godt holde brystet tørt. Ingen af mødrene oplever våde pletter – heller ikke selv om der går et par timer for meget mellem skift.


  PENGENE VÆRD? Vi er ikke overbevist. Det er for dyrt for et indlæg, der ikke sidder godt – og er så uhandy at håndtere med kun en hånd.

 • Meget tykke
  Luk

  Meget tykke

  Avent ammeindlæg i fire lag til både dag og nat. Indlæg til dag, 30 stk. 70 kr., indlæg til nat, 20 stk. 70 kr. i bl.a. Babysam. Pris pr. stk. (dag) 2,33 kr.


  4 ud af 6 stjerner


  PASFORM & KOMFORT For tykt eller ej. Begge indlæg former sig fint til brystet, så man næsten ikke behøver klæbebåndet på bagsiden. Nat-indlægget har ellers hele to klæbebånd, så selv efter en urolig nat sidder det stadig, som det skal. Minus: Det er så tykt, at det ses tydeligt gennem tøjet. Lækre, bløde og tykke. Måske lidt for tykke? Men de må jo kunne suge noget mælk, og den lille fordybning til brystvorten trækker op. Ingen ømme brystvorter her. Til gengæld bliver det lidt stift efter nogle timer, og det tykke materiale gør brystet varmt og svedigt.


  SUGEEVNE Den er i top. Der siver i hvert fald ingen mælk ud nogen steder. Og ret tjekket, at der findes de ekstra tykke indlæg til om natten, så vi slipper for at skifte dem i mørket. Dagsindlægget er man dog nødt til at skifte flere gange, ellers lugter det lidt af både sved og sur mælk.


  PENGENE VÆRD? Det er godt nok dyrt. Men hvis du har et springvand af mælk, vil du være glad for det her indlæg, der nok kan holde de fleste ammebryster tørre.

 • Næsten usynlige - TESTVINDER
  Luk

  Næsten usynlige - TESTVINDER

  LANSINOH Ultratynde ammeindlæg med non-slip tape, 24 stk. 45 kr. hos helsebixen.dk. Pris pr. stk. 1,87 kr.


  6 ud af 6 stjerner - TESTVINDER - TESTVINDER - TESTVINDER


  PASFORM & KOMFORT


  Der er tape på indlægget, så det kan klistres fast på bh’en. Og denne her tape er seriøs, for indlægget bliver siddende, hvor det skal, også efter mange amninger. Vi er vilde med, at de er næsten usynlige. Faktisk droppede en af mødrene bh’en for en dag og satte indlæggene direkte på blusen – de kunne stadig (næsten) ikke ses.
  Det er lige før, vi glemmer, at vi har det på. Det er nemlig tilpas tyndt og følger brystets form uden at kunne mærkes eller ses gennem tøjet. Og endnu bedre: Det hænger ikke fast i eller klistrer til brystvorten, når vi skal skifte det.


  SUGEEVNE


  Ingen grund til at græde over spildt mælk, for det er der nemlig slet ikke noget af med disse indlæg. Det holder brystet tørt, nat og dag, og det er såmænd også lige før, vi glemmer at skifte det, for det kan jo stort set ikke mærkes.


  PENGENE VÆRD?


  De er i den dyre ende, men det er pengene værd, når de næsten kan få os til at glemme mælkefyldte bryster og følelsen af at være malkeko.

Test ammeindlæg

Vi tester ammeindlæg

De kan være helt uundværlige, hvis du ikke vil ligne en, der går rundt med en våd bikini under blusen. Men hvilke ammeindlæg skal du vælge? Mødregruppen undersøger sagen!

Af Karen Vedel og Sofie Winther Askgaard

Et godt ammeindlæg skal først og fremmest kunne suge, dernæst skal det være diskret og have en god pasform, så det ikke krøller. Er det vinter eller har du tendens til brystbetændelse skal du overveje dem af uld. Se hvilke ammeindlæg, der er blandt favoritterne, når Mødregruppen tester 10 forskellige ammeindlæg og udvælger det bedste.

Faktaboks

Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs. Nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle mødre tester alle produkter.

  LÆS OGSÅ: Test af bleer

LÆS OGSÅ: Test: Bidering til babys gummer

LÆS OGSÅ: Test: Aktivitetstæpper til dit barn

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...