• BOLDDRENG

  Alder: Fra 9 måneder. Læg jer på gulvet på maven med en masse bolde. Jo flere forskellige bolde, jo bedre, for så stifter dit barn bekendtskab med størrelser, vægt og overflade. Så skal der trilles, kastes og rulles med boldene. Hvad gør legen? Dit barn lærer at koordinere øje og hånd og gør sig erfaringer om retning, afstand og hastighed. Du kan også stimulere barnets kropskendskab ved at trille bolden på forskellige steder af kroppen og nævne kropsdelen: ‘Her er dit hoved, din fod’ og så videre.

 • FANGELEG
  Luk

  FANGELEG

  Alder: Fra 9 måneder. Læg dig på maven over for dit barn, så I kikker på hinanden. Prøv at få den lille til at krybe efter en legeting. Til sidst kan I give hinanden legetingen og sige tak! Det er særlig sjovt lige omkring de ni måneder. Hvad gør legen? Dit barn skal om på maven for at lære at krybe og dernæst kravle fremad. Den lille fangeleg motiverer.

 • RULLEMARIE
  Luk

  RULLEMARIE

  Alder: Fra 6 måneder. Læg dit barn på maven, og hold om hoften eller lårene. Tril baby fremad, så han prøver at nå de spændende ting på gulvet. Hvad gør legen? Det styrker koordinationen mellem øje og hånd, når dit barn griber ud efter legetøjet på gulvet. Muskler og led i hele kroppen styrkes, og for de helt små er det også en rigtig god og anderledes måde at stimulere deres hovedløft.

 • BLÆS BOBLER
  Luk

  BLÆS BOBLER

  Alder: Fra 3 måneder. Læg dit barn på maven på dine underben, og blæs sæbebobler. Når baby fascineres af de lette bobler, flyttes fokus fra at ligge på maven til at kikke efter de spændende bobler. Hvad gør legen? Dit barn skal ligge meget på maven, fordi den stilling er grundlæggende for barnets motoriske udvikling. Hovedløftet styrker nakke, hals og rygmuskler.

 • TITTEBØH
  Luk

  TITTEBØH

  Alder: Fra 9 måneder. Gem dit barn under tørklædet, og leg borte-tit-tit. I kan også bytte, så du gemmer dig under tørklædet og lader den lille finde dig. Hvad gør legen? Dit barn oplever at være væk fra dig og komme tilbage på en god og tryg måde. Det er en god erfaring, når han for eksempel skal starte i vuggestue.

 • TRILLEBØR
  Luk

  TRILLEBØR

  Alder: Fra 9 måneder. Læg dit barn på maven, tag fat om hoften og løft kroppen og benene op. Prøv om du kan få barnet til at flytte hænderne og gå fremad. Det er vigtigt, du holder om hoften, da barnet ikke har nok stabilitet i kroppen til, at du kan holde om anklerne. Læg bolde eller legetøj, som din baby kan bevæge sig efter. Hvad gør legen? Dit barn får en god stabilitet omkring leddene, og musklerne i overkroppen stimuleres. Højre og venstre hjernehalvdel stimuleres, når dit barn kravler fremad.

 • DANSEMUS
  Luk

  DANSEMUS

  Alder: Fra 3 måneder. Sæt musik på med et højt tempo. Dit barn har nået en alder, hvor I skal i gang med vilde lege. Selv om din impuls er en tæt sjæler, så prøv i stedet at svinge lidt vildere med dit barn. Hvad gør legen? Legen stimulerer dit barns vestibulære sans, som sidder i øret og er en del af barnets samlede balance. Ved at stimulere sansen sørger du for, at den lille undgår at få ubehag eller kvalme i alle former for lege, hvor man triller, snurrer, gynger og hopper.

 • GYNG GANG
  Luk

  GYNG GANG

  Alder: Fra 6 måneder. Læg baby på midten af et tæppe, og tag fat i hvert hjørne. Sving baby rundt ved at krydse dine hænder. Det virker vildt, men dit barn bliver ikke svimmel! Hvad gør legen? De vilde ture i tæppet virker opkvikkende på dit barn, og stille ture virker dæmpende. Så hvis I skal lege, må der gerne komme lidt fart på.

Motorik

Tumleleg med baby

Klokken er syv, og hele dagen ligger foran dig og baby uden andre planer end de sædvanlige tre s’er: sutte, sove og skifte. Brug for lidt underholdning? Så prøv disse ideer af, så I begge bliver stimuleret og har det sjovt.

Skrevet af Christina Skaarup og Karen Greve, Vores Børn Mini, Maj 2013

 

KLIK I BOKSEN OG BLIV GUIDET TIL SJOVE TUMLELEGE MED BABY

LÆS OGSÅ: Styrk babys sanser med tumlelege

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...