• Silkeblød luksusble - testvinder

  LIBERO


  Libero Touch-bleer med vådindikator, str. 3, 4-8 kilo. Svanemærket. Vejledende pris, 52 stk. 115 kr. i bl.a. Superbrugsen. Pris pr. stk. 2,21 kr.


  DESIGN


  En ble af guld! Den bløde ble er nemlig dækket af et diskret guldmønster, og der er wow-faktor på puslebordet i ammerummet. Hvis en ble kan være eksklusiv, så er det denne ble. At den er Svanemærket og lavet af træ fra bæredygtige skove styrker wow-faktoren – men vi savner Astma-Allergimærket.


  SUGEEVNE


  Er der tis i? Ja, det er der. Det fortæller den smarte vådindikator på forsiden af bleen. Der er ingen uheld eller våde numser, heller ikke efter en lang nat uden bleskift, så vi er glade. Tænk, at en så tynd og silkeblød ble kan holde tæt.


  PASFORM


  Der er blød elastik både i siderne og bagpå, så bleen hverken gaber eller strammer de forkerte steder. Den er desuden så let, at den ikke hænger mellem benene på de små – heller ikke, når den er fyldt. Bonus: Der står 'back' på bleens bagside, så man ikke kan komme i tvivl om, hvordan den skal vende.


  PENGENE VÆRD?


  It’s a winner. Det gør lidt ondt på budgettet, når den ikke er på tilbud, men det er pengene værd for en silkeblød luksusble.

 • Lugter af parfume
  3 ud af 6 stjerner
  Luk

  Lugter af parfume

  PAMPERS


  Baby-Dry med superabsorberende Micro Pearls, str. 3, 4-9 kilo. Astma-Allergimærket. 29 stk. 65 kr. i bl.a. Superbrugsen. Pris pr. stk. 2,17 kr.


  DESIGN


  Hvad er det for en lugt? Bleen lugter svagt af parfume, og det harmonerer bare ikke med små babyer. Bleen er ellers parfumefri, og den er ret nuttet med farverige dyremotiver, men hov ... er den grøn indeni? Det virker lidt for kunstigt, og vi er ikke helt vilde med at give junior den på.


  SUGEEVNE


  De der Micro Pearls må kunne noget særligt, de holder i hvert fald godt på både småt og stort, og de små numser er også fine og tørre, selv efter en lang nat og en masse tis. Efter brug er det nemt at klistre bleen sammen til en lille kugle, der intet fylder i blespanden.


  PASFORM


  Blød, blødere  ... Pampers. Bleen er dejligt blød mod babyernes hud, og der er hverken røde mærker eller elastikspor på de tykke maver og buttede babylår. Vingerne med tape er også så lange og fleksible, at bleen passer godt til både slanke størrelser og tungere basser.


  PENGENE VÆRD?


  Superblød ble, der holder fint tæt – men til den pris vil vi hellere købe en ble med mindre farve, print og parfumelugt.

 • Okay til prisen
  3 ud af 6 stjerner
  Luk

  Okay til prisen

  Änglamark


  Bleer, midi 4-9 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 62 stk. 60 kr. i Kvickly, Irma og Superbrugsen. Pris pr. stk. 0,97 kr.


  DESIGN


  Meget enkel og hvid ble med kun en lille sommerfugl som spræl. Kedeligt, måske, men mærket er kendt for økologi, miljø og allergi, så hvorfor bruge unødig farve og kemi på print? Vi kan lide det. Smart detalje med en vådindikator, der fortæller, om bleen er fuld af tis eller ej.


  SUGEEVNE


  En, to, mange tøjskift oplever flere mødre at måtte igennem dagligt på grund af uheld. Men der er delte meninger om sugeevnen, og den holder fint på sagerne hos flere af babyerne, mens den lækker løs hos andre. Der er dog enighed om, at bleen er tynd og let – også med fyld.


  PASFORM


  Dejligt med en tynd ble, der ikke fylder for meget, og samtidig passer til både små og store lårbasser. Men den er noget stiv i det og lidt bred til de slankeste små, så den skal strammes godt ind, hvis der skal holdes på sagerne. Det giver desværre røde mærker hist og pist, av, av.


  PENGENE VÆRD?


  Okay køb til prisen, særligt hvis man går op i miljøet, men den brede pasform og de mange uheld trækker ned.

 • Bleer uden uheld
  5 ud af 6 stjerner
  Luk

  Bleer uden uheld

  Vibelle


  Bleer, midi 4-9 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 90 stk. 83 kr. i Aldi. Pris pr. stk. 0,92 kr.


  DESIGN


  Neutral og lidt kedelig ble, tænker vi først, men hov  ... så får vi øje på det lille univers af små grønne prikker og nuttede dyr, der diskret pryder bleen, og det kan vi lide. Lugten er neutral, miljø- og Astma-Allergimærkerne er tydeligt fremhævet, og bleen virker dejligt blød.


  SUGEEVNE


  Ingen uheld – hverken dag eller nat. Bleen går langt op på ryggen, så der heller ikke smutter noget ud der. Ja, selv en tung natble sidder stadig, som den skal næste morgen, og efter brug kan bleen rulles sammen til en lille kugle, så blespanden ikke skal tømmes hele tiden.


  PASFORM


  Bleen virker lidt stiv, når man får vristet den ud af pakken, men den bliver blødere og sidder næsten perfekt – også på de godt polstrede babyer, men de største får dog lidt røde mærker ved lårbasserne. Den er dejlig tynd, så de små har fuld frihed til at sprælle og rulle.


  PENGENE VÆRD?


  Absolut. Under en krone per ble, ingen uheld og miljøvenligt materiale til vores guldklumpers sarte hud.

 • Tyk og tung
  3 ud af 6 stjerner
  Luk

  Tyk og tung

  Vores


  Bleer, midi 4-8 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 82 stk. 73 kr. i Føtex og Bilka. Pris pr. stk. 0,89 kr.


  DESIGN


  Fin og meget enkel, hvid ble med søde flodheste på. Udstråler hverken luksus eller lavpris, men virker som en god ble med smart elastik bagpå, neutral lugt og de vigtige mærker. Vi savner dog en elastik i siderne også. Det ville have været perfekt.


  SUGEEVNE


  Hold da op, en virkelig tyk ble, som er svær at folde ud og få formet til de små, så den sidder godt til. Til gengæld holder den på sagerne hos næsten alle babyerne, og numserne er tørre efter en våd nat. Meeen ... den bliver utrolig tung, når den er våd.


  PASFORM


  Det er altså ikke helt nemt at bevæge sig med sådan en tyk ble, og en af babyerne må simpelthen gå en størrelse op i body for at få plads til den tykke ble. Røde mærker og aftegninger efter bleen er desværre også mere reglen end undtagelsen.


  PENGENE VÆRD?


  Fin til prisen, men vi er ikke fan af det tykke materiale, der gør det svært for de små at bevæge sig.

 • Når bleer er for tykke
  4 ud af 6 stjerner
  Luk

  Når bleer er for tykke

  Tibelly


  Bleer, midi 5-9 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 82 stk. 73 kr. i Netto. Pris pr. stk. 0,89 kr.


  DESIGN


  Hov, har vi ikke allerede testet den her ble? Bleen minder helt utroligt meget om Vores-bleerne fra Føtex og Bilka, men de kommer jo også fra samme leverandør, finder vi ud af. Så det samme gælder her: fin og enkel ble uden de store dikkedarer.


  SUGEEVNE


  Denne ble er akkurat lige så tyk som dem fra Vores, og det er en bedrift at få bleen på babyen, da den nærmest ikke vil folde sig ud. Stort set ingen uheld – der er kraftigt sug i det tykke materiale – men det bliver altså tungt at ligge med, når bleen er fyldt.


  PASFORM


  Også denne ble hænger mellem test- babyernes ben – selv de mere trinde af slagsen – og på nogle kan bodyen ikke lukkes over den store ble. Den går langt op på ryggen og lukker godt til ved lårene, men den efterlader desværre også røde mærker på den sarte babyhud. Auvv  ...


  PENGENE VÆRD?


  Den er også rigtig fin til prisen, men den er ikke favoritten på grund af det alt for tykke materiale.

 • Bløde og billige bleer - bedst til prisen!
  5 ud af 6 stjerner
  Luk

  Bløde og billige bleer - bedst til prisen!

  REMA1000


  Bleer, midi 5-9 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 56 stk. 50 kr. Pris pr. stk. 0,89 kr.


  DESIGN


  Nårh ... søde dyr i fine pastelfarver. Motivet er det samme for og bag, men på numsen ser man dyrene bagfra, så der er tjek på, hvordan den skal vende. Sød lille detalje. Den lugter neutralt og føles både blød og lækker, selv om det er en lavprisble. Den har desuden alle de vigtige mærker – dejligt.


  SUGEEVNE


  Bleen holder for det meste på småt og stort. Også om natten, hvor der tisses meget. Til gengæld bliver den hurtigt hård, når den er meget våd, og det er da ikke rart for de små pus – og koster flere ekstra bleskift på budgettet.


  PASFORM


  Bleen er lynhurtigt på uden problemer. Især vigtigt med de små drengebabyer, der indimellem skyder stråler af tis i alle retninger. Den går højt op på både mave og ryg, og den er hverken for tyk eller for tynd, så den sidder perfekt uden røde mærker.


  PENGENE VÆRD?


  Så absolut. Under en krone for en blød og behagelig ble, der holder på det, den skal, og sidder godt. Den kommer på en klar andenplads.

 • Perfekt pasform
  4 ud af 6 stjerner
  Luk

  Perfekt pasform

  GRØN BALANCE


  Bleer med vådindikator, midi 5-8 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 60 stk. 60 kr. Pris pr. stk. 1 kr.


  DESIGN


  Navnet i sig selv oser af gode tanker om miljøet, og bleen skuffer da heller ikke, når den kommer ud af pakken. Hvid med kun et par enkelte fugle som print – der er sparet på farveladen – men slet ikke stiv som forventet. Den føles dejlig blød. Bonus: Den har vådindikator.


  SUGEEVNE


  Bleen holder, hvad den lover. Der er nemlig ingen lækager, bortset fra en enkelt uheldig baby, der må have skiftet tøj mange gange. Til gengæld bliver den utroligt tung, når der er tis i, og der skal ikke meget mere end en enkelt prut til at få bleen til at lugte (for) meget.


  PASFORM


  Vi kæmper lidt på puslebordet, for tapen er så stram, at der skal to hænder til. Men den passer fint til både de mindste og de største af babyerne – og så hænger den ikke mellem benene, jubi. Så kan de små sprælle, sparke og rulle uden at blive generet af en tyk ble nede ved knæene.


  PENGENE VÆRD?


  Ja da. En fin ble uden så meget spræl og med god pasform og sugeevne for ikke ret mange penge.

 • Stiv økoble
  3 ud af 6 stjerner
  Luk

  Stiv økoble

  MOLTEX


  Öko-bleer uden parfume, midi 4-9 kilo, 40 stk. 129 kr. hos bl.a. helsam.dk og Matas. Pris pr. stk. 3,07 kr.


  DESIGN


  Wow, en økologisk ble, det kan vi li’. Eller ... ikke rigtig økologisk, for det røde Ø-mærke er ikke på den tyske ble. Men fri for latex, parfume og klor, fremstillet af træ fra bæredygtige skove – så kan det ikke blive bedre. Men bleen er desværre meget stiv, og trods den høje pris ser den billig ud.


  SUGEEVNE


  Bortset fra et enkelt uheld holder den på både småt og stort, og den går højt op på både mave og ryg, så den holder også tis på afveje inde i bleen. Men den meget store og stive ble er altså ikke nem at rulle sammen efter brug og fylder for meget i blespanden.


  PASFORM


  Hold da op, et besvær med at få bleen på. Den er så stiv i det, at vi nærmest er nødt til at varme den lidt op med hænderne, før de små pus kan få den på, og så hænger den mellem benene på alle testens babyer, så det ikke er særligt rart at tumle rundt.


  PENGENE VÆRD?


  Vi er vilde med den miljøvenlige tanke, men ikke nok til at give over tre kroner for en ble, der ikke sidder godt på de små.

 • Holder ikke tæt
  2 ud af 6 stjerner
  Luk

  Holder ikke tæt

  Toujours


  Night and Day, midi 4-9 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærket. 31 stk. 34 kr i Lidl. Pris pr. stk. 1,10 kr.


  DESIGN


  Der har været gang i malerpenslen her. Bleen er fuld af farver og print med søde fisk og får, og det oser lidt af lavpris. Bleen oser desværre også af en sær syntetisk lugt, men den har både Svanemærket og Astma-Allergimærket, så den skulle være god nok. Den er dejlig tynd og fylder intet i tasken – men kan den så holde på noget?


  SUGEEVNE


  Night and Day står der på pakken, men stort set alle minierne har flere uheld. Både nat og dag. Men tapen holder heller ikke altid lige godt, så den er svær at få sat rigtigt, og bleen gaber ofte foran. Efter en tisseble er numsen desuden ikke tør. Øv.


  PASFORM


  Det er en stor ble, der kan være svær at få til at sidde ordentligt, uden at vingerne foran nærmest skal snøres så meget ind, at babyen bliver rød på maven. Men på de største af babyerne sidder den altså fint, og det tynde materiale gør, at de små kan bevæge sig helt frit.


  PENGENE VÆRD?


  Okay til prisen, men vi vil hellere ofre lidt mere og få en ble, der kan holde tæt. Dag og nat.

 • Bleer til brede babyer
  3 ud af 6 stjerner
  Luk

  Bleer til brede babyer

  MINIRISK


  Bleer, midi 4-9 kilo. Svanemærket og Astma-Allergimærke. 62 stk. 60 kr. i Fakta. Pris pr. stk. 0,97 kr.


  DESIGN Enkel hvid ble uden så meget spræl – men det har sin charme. Det har den lidt kemiske lugt dog ikke, men bleen har alle de vigtige mærker, så vi er ikke bekymrede.


  SUGEEVNE


  Selv en stor tissetår gør ikke bleen hård og knoldet. Til gengæld lugter den virkelig meget af tis, og de små ‘lommer’ knitrer nærmest, når man rører ved en tung tisseble. Hvad er dog det? Men stort set ingen uheld, når bare bleen sidder ordentligt.


  PASFORM


  Selv om bleen er tynd, er den desværre også ret stiv, og det ses på den sarte babyhud. Røde mærker og sågar røde knopper på en enkelt baby er resultatet. Øv. Formen er også meget bred, så de smallere babyer må finde sig i, at bleen hænger mellem benene.


  PENGENE VÆRD?


  Okay køb til prisen, men passer vist bedst til bredere babyer, der ikke har sart hud.

 • Testpanelet
  Luk

  Testpanelet

  Mødregruppen er sammensat af Vores Børn. Mødrene har forskellige uddannelser og jobs. Nogle er førstegangsmødre, andre har flere børn. Alle tester alle produkter.

Test af bleer

Stor guide: Vi tester 12 forskellige bleer

Vores Børns mødregruppe har testet bleer - se hvilke mærker, der stryger til tops.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard

De skal holde på stort og småt, sidde godt og holde numsen tør. Men hvilke bleer er bedst? Mødregruppens babyer har lagt bagdele til vores store bletest af hele 12 bleer, og de har fundet favoritterne. Læs, hvad mødregruppen mener om de forskellige bleer, og se hvilken ble, der er strøget ind på førstepladsen. Du finder dem alle i galleriet ovenfor. 

LÆS OGSÅ: Vi tester buksebleer

LÆS OGSÅ: Vi tester ammeindlæg

LÆS OGSÅ: Vi tester 15 vandrehistorier om gravide

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...