Børn i bilen

Sommerhede: Efterlad ALDRIG dit barn i bilen

Selvom et barn kun kortvarigt bliver efterladt i en bil, kan det få fatale konsekvenser.

Skrevet af Mette Simensen

I går blev en baby reddet ud af bilen på Østerbro i København. En mor havde efterladt sit lille barn i bilen, mens hun (formentligt) købte ind. Hun var væk i ca. 15 minutter, skriver Ekstra Bladet. Men selvom du kun kortvarigt skal hente, handle eller huske noget, skal du aldrig efterlade dit barn i bilen.

Der kan nemlig hurtigt blive 60 grader i bilen i sommervarmen.

– En bil bliver som et drivhus. Man skal aldrig efterlade børn eller dyr i en varm bil, siger Kristian Næsted, der er operationschef hos Hovedstadens Beredskab til Ekstra Bladet

Han fortæller, at babyen har det godt, og at barnet straks blev kølet med vand, da beredskabet fik barnet ud efter at have en knust en rude i bilen.  

Kort med farligt

Selvom et barn kun bliver efterladt i en varm sommerbil i kortere tid, kan det i værste fald være dødsensfarligt, for børn bliver lynhurtigt dehydrerede. (I videoen nedenfor kan du se, hver der sker, når en voksen bliver efterladt i en autostol i blot 10 min. i en parkeret bil). 

– Et barn bliver rigtig utilpas i den tid, de sidder i en varm bil. Hvis der ingen udluftning er, kan kropstemperaturen hurtigt stige, og vi kan ikke tåle en kropstemperatur på over 42 grader. Så nedsmelter kroppen, man får det ekstremt dårligt og i værste fald bliver kroppen simpelthen kogt, fortæller børnelæge Annebeth Rosenvinge.

I USA dør mindst et barn om ugen, fordi det bliver efterladt i en alt for varm bil. Den amerikanske velgørenhedsorganisation Kars4kids satte sig for at undersøge, hvad der sker, hvis man bliver efterladt i en bil i 10 minutter. Et udvalg af voksne var testpersoner. Se, hvordan de reagerer i denne video. Det er tankevækkende!

LÆS OGSÅ: Madeline blev født på forsædet i bilen

LÆS OGSÅ: Babyboom: Storken får travlt denne sommer

LÆS OGSÅ: Guide til autostole: Hvilken autostol passer til din baby?

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...