• Lav et dampbad

  Du kan afhjælpe tilstoppelsen i babys næse ved at lave et dampbad derhjemme. Lad det varme vand løbe i badet, og sæt dig med baby i badeværelset i 15 minutter, mens dampen fylder rummet op. Dampen løsner op i både bryst og næse.

 • Slå feberen ned
  Luk

  Slå feberen ned

  Hvis dit barn er ramt af feber, kan du efter lægens anvisning evt. give ham Panodil Junior for at slå feberen ned. Der er ingen grund til at dit barn skal have unødigt ondt pga. en forkølelse og feber.


  Men det er vigtigt, at du først snakker med lægen – han kan rådgive om dosering og anvendelse – og at du herefter følger indlægssedlen grundigt.


  Mangler du et godt termometer. Køb Politikens testvinder 2016 Beurer Multifunktion hos med24.dk (sponsoreret)

 • Hæv hovedenden på sengen
  Luk

  Hæv hovedenden på sengen

  Det kan hjælpe at hæve hovedenden på babys seng en lille smule – det skaber nemlig lidt passage i den tilstoppede næse. Gør det ved at placere et par bøger under sengens ben i den ene ende, eller et par håndklæder under madrassen, men brug aldrig løse puder direkte i sengen til din lille baby.

 • Slip af med snottet
  Luk

  Slip af med snottet

  Selv voksne kan gå helt ned med flaget, når næsen er helt tilstoppet. Så forestil dig, hvordan baby har det. Han trækker primært vejret gennem næsen og har ingen muligheder for at pudse den, det stakkels lille pus.


  Brug saltvandsdråber eller en næsesuger for at løsne op og bane vej i næsen. Gør det for eksempel, før baby spiser eller skal sove.

 • Hold styr på væskebalancen
  Luk

  Hold styr på væskebalancen

  Uanset babys alder så er det essentielt, at han får masser af væske, når han skal bekæmpe en forkølelse.


  Hvis din baby er under 4 måneder, så hold dig til modermælk eller modermælkserstatning. Fra 4 måneders-alderen kan han desuden få lidt vand, og fra 6 måneder kan du supplere med juice blandet op med vand for at få styr på væskebalancen.

 • Vask dine hænder igen og igen og ...
  Luk

  Vask dine hænder igen og igen og ...

  Det anslås , at bakterier på hænderne er skyld i helt op til 80 procent af infektionssygdomme, så det er vigtigt, at alle, der har med babyen at gøre, har rene hænder.


  Husk også at rengøre babys egne hænder – fx med vådservietter – for den lille rod kan overføre smitte, når han putter sine fingre i munden. Og det gør de fleste babyer som bekendt flittigt.

Forkølet baby

Forkølelse: Sådan hjælper du din baby

Har din baby fanget en slem forkølelse? Vi har samlet 6 fif, der hjælper junior, når han er forkølet og fuld af snot.

Af Camilla Haldrup, Voresbørn.dk, 11. oktober 2013

En slem forkølelse kan lægge et voksent menneske ned, så det er selvsagt heller ikke nogen fest for en baby at være snottet og sløj. Men heldigvis kan du som forælder hjælpe det stakkelse lille menneske med at lindre ubehaget.

LÆS OGSÅ: Snot og forkølelse – hvad er fup og fakta?

LÆS OGSÅ: Din feberguide

LÆS OGSÅ: Barn syg – igen og igen… og igen!

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...