• Babybio

  At være på barsel skal ikke forhindre dig i at indløse billet til årets blockbuster. Mange af landets biografer holder en gang om ugen babybio, hvor du kan drømme dig til en martini med James Bond eller teste bækkenbunden, når du får latterkramper. Personalet holder øje med dit barn, hvis hun sover, og kalder på dig, når hun vågner. Du kan også tage dit barn med ind i biografen, hvor der er skruet ned for lyden, så dit barn ikke bliver forskrækket, når der er biljagt på det hvide lærred. Og lyset er skruet op, så du undgår at famle i blinde, hvis du skal finde stofbleer eller sutteflasken frem. Du kan tage i babybio, så snart du ikke får alt for meget sved på panden af at gå ud ad døren. Når dit barn begynder at kravle, kan det blive lidt besværligt at bevare koncentrationen og undgå, at dit barn kommer i karambolage med popcornbøtter og pusletasker.

 • Babymotorik
  Luk

  Babymotorik

  Er din hjerne ved at gå i tomgang over at lave de samme lege med dit barn på stuegulvet, så er motorik måske noget for dig. Her lærer I nye tumlelege, og dit barns sanser bliver skærpet. Holdene er typisk inddelt efter alder, og indholdet er tilpasset dit barns udvikling. Motorik er ikke et vidundermiddel, der får dit barn til at kravle eller gå hurtigere, men det er et tilbud, hvor du får nogle sjove oplevelser med dit barn, og du får inspiration til, hvordan du kan stimulere hendes motorik derhjemme.

 • Babymassage
  Luk

  Babymassage

  Når du masserer dit barn, stimulerer du hendes følesans, får hende til at mærke sin egen krop og skaber kontakt mellem dig og dit barn. Et godt råd er at gnide varme i dine hænder, så de ikke er iskolde, når du rører ved dit barns hud. Begynder dit barn at græde eller virke utilfreds, så gem det til en anden dag. Er du i tvivl om, hvordan du kommer i gang med babymassage, kan du melde dig til en workshop eller finde inspiration på nettet. Du kan også bare kaste dig ud i det, for der er ingen facitliste.

 • Kultur
  Luk

  Kultur

  Nogle gange vil du måske bare gerne ud, når stuegulvet konstant ligner en eksplosion af sansetæpper, rangler og stofbleer. Men hvis vejret er dårligt, og du ikke orker en cafétur, så findes der masser af steder, hvor det faktisk kan være rigtig befriende at tage hen, når du er på barsel. Botaniske haver og store museer er steder med meget plads, hvor babys gråd ikke bliver så intens, som den kan føles på en café. Dit barn vil nyde, at der er masser af plads og blive stimuleret af at kigge på alle de nye og anderledes ting. Og husk – når du slapper af, så gør dit barn det også.

 • Efterfødselshold
  Luk

  Efterfødselshold

  Glemmer du også at træne bækkenbunden derhjemme? Og savner du at få bare en lille smule sved på panden? Så kan du vælge et efterfødselshold, hvor der både er plads til motion og snak. Der tages højde for, at din krop for nylig har været igennem den ultimative eksamen. Når hulahopringene er hængt på plads, kan du dele dine frustrationer over urolige nætter med andre søvnhungrende mødre. Efterfødselshold er typisk noget, du kan gå på kort efter fødslen. Måske sover dit barn, mens du får sved på panden, men er hun mæt og frisk, er der også mulighed for at lave sjove små øvelser sammen med dit barn.

 • Rytmik og salmesang
  Luk

  Rytmik og salmesang

  Er du til musik og sanglege, men strækker dit repertoire eller musikalske evner sig ikke til mere end Lille Peter Edderkop? Så er der hjælp at hente til rytmik. Her er der både sang, rasleæg, sæbebobler og en masse gode sange og lege, I kan tage med hjem. Dit barn bliver stimuleret musikalsk og får udfordret sin motorik. Der findes et bredt udvalg af rytmikhold, som opdeles efter aldersgrupper. Et billigt tilbud er babysalmesang, hvor I synger børnesange med fagter og – som titlen røber – også de første salmer, uden at der går forkyndelse i den.

 • Babysvømning
  Luk

  Babysvømning

  At få bleen af, pjaske i vand og bevæge sig vægtløst rundt er for mange børn opskriften på ren nydelse. Til babysvømning kan dit barn vænne sig til vandet og måske udvikle sig til en rigtig vandhund. En tur i svømmehallen er noget af et sansebombardement, hvor dit barn både skal vaskes, bades, skylles og tørres, mens lyden runger, og temperaturen skifter. Tommelfingerreglen er, at du skal vælge et tidspunkt, hvor både du og dit barn er veloplagte. Hvis du ikke får plads på et hold, kan du booke en tid i babybassinet, når der ikke er undervisning – det kan også være meget rart at afprøve svømmehalsturen, inden I melder jer til et langt forløb.

Barsel

Bryd ud af barselsboblen: Her er 7 skønne aktiviteter for dig og baby

Selv om det kan være skønt at kravle helt ind i barselsboblen og gå i symbiose med din baby, så får I måske også lyst til, at der skal ske lidt mere under din barsel. Vi guider til gode barselsaktiviteter.

Skrevet af Maren Swart

Hvad skal vi lave?

– Det er vigtigt, at du afvejer, hvad du selv har behov for, og hvad der er barnets behov. For der er en tendens til, at vi skal lave en masse, som bryder barnets rytmer. Og du skal huske, at du sagtens kan være en fantastisk mor, selv om du ikke går til noget som helst, siger Else Buhl, underviser og psykomotorisk terapeut.

– Det er rigtig rart at lave nogle aktiviteter, hvor du har fysisk kontakt med dit barn og får nogle ideer til ting, du kan lave, i stedet for bare at køre rundt med barnet i barnevogn og amme. Du skal gøre de ting, som du tror på kan være en god oplevelse, så du ikke presser dig selv ud i noget, der er stressende, siger Caroline Meldgaard, direktør for Børn i byen.

LÆS OGSÅ: 3 år og flygtet fra Syrien: “Vi troede, Mays havde glemt…”

LÆS OGSÅ: Barsel: Sæt lige mor på pause, tak!

LÆS OGSÅ: Barsel: “De første to måneder var ren undtagelsestilstand”

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...