• DISCOUNTMODEL

  ETITE CHERIE


  Babynest Deluxe i bomuld med ­polstret bund, 649 kr. på jollyroom.dk (lige nu på tilbud til 399 i lyserød).


  DESIGN


  Babynest eller forvokset puslepude? Heldigvis er reden lang, så den kan nok bruges længe. Men når man snører den sammen for enden, lægger siderne sig ind over redens bund, så den bliver meget mindre. Øv. Stoffet føles ru mod huden, og ‘madrassen’ er bare polstret stof. 


  PUTTETID 


  Der er ikke meget hyggelig hule over babynesten, som ikke kan lukkes sammen om de små, uden at madrassen rynker, og kanterne ‘falder ind’ over de små. Den dur slet ikke på faste overflader, fordi madrassen er så tynd. Til gengæld fungerer den fint som puslepude.


  SIKKERHED


  Kanterne har en fin højde, så vi er trygge ved at lade de små sove der. Der er heller ingen fare for overophedning, da reden ikke slutter tæt nok til at hæve temperaturen. Bonus: Den lille madras er nem at tage ud og kan vaskes i maskinen. 


  PENGENE VÆRD? 


  Det er en lidt for skrabet model af det, der skulle være en tryg rede til de små. 

 • GOD SOM LIFT
  4 ud af 6 stjerner
  Luk

  GOD SOM LIFT

  BABYDAN


  Økologisk Cuddle Nest Ergo med ­mulighed for tilkøb af bæreplade (til 200 kr.), 699,95 kr. i Kære Børn. 


  DESIGN


  Fås den i størrelse mor? Reden er lige så blød som en vamset dyne, og de høje ­kanter gør den til en tryg hule for de små. Madras af memoryskum og økotex-­mærket trækker meget op. Minus: De høje sider indskrænker liggepladsen. Hvor længe mon de små kan ligge der?


  PUTTETID 


  Man kan tilkøbe en bæreplade – så kan man altså spare liften væk og flytte sin sovende baby fra rum til rum. Smart! Man kunne være bange for, at de høje kanter slutter så tæt om de små, at de ikke kan få luft, men de former sig fint om dem som en tryg hule. Savnes: At man kan justere redens størrelse, så der er plads til dynen. 


  SIKKERHED


  Ingen fare for trillebabyer, da kanterne er så høje. Der er heller ingen løse snore, men vi kan godt blive bekymrede for, om reden bliver for varm for de babyer, der allerede fylder reden næsten helt ud. ­Bonus: Madrassen kan nemt tages ud og vaskes. 


  PENGENE VÆRD? 


  Har du en lille baby, er den alle pengene værd. Men den bliver hurtigt for lille til babyer med fart på længdekurven.

 • BLØD OG HYGGELIG
  4 ud af 6 stjerner
  Luk

  BLØD OG HYGGELIG

  BY CARA


  Babynest Jersey med bomuld og ­bomuldsjersey, fra 699 kr. på bycara.dk.


  DESIGN


  Blød, indbydende ... og lille. Gad vide, om de små overhovedet kan være der? Men designet er enkelt og stilet, og det gør bestemt ikke noget, at den også er økotex-mærket. Bonus: Snørerne er gemt væk, så babyen ikke kan få fat på dem. 


  PUTTETID 


  Selv om reden virker meget lille, og de små næsten fylder den ud, skal man bare trække i snørerne, og vupti, så er der masser af plads. Smart! Men kanterne er altså lidt for lave til at give den trygge huleeffekt, og snorene hele vejen rundt er hårde og i samme højde som babyens hoved – av. 


  SIKKERHED


  Ingen babyer kommer til at pille i snørerne, som jo er gemt væk. Men kanterne er så lave, at vi er bange for, at de små kan trille ud. Godt tænkt, at madrassen ikke sidder fast i reden, så den nemt kan tages ud. Man kan endda købe ekstra ­madras, så man altid har en, selv om den anden er i vaskemaskinen. 


  PENGENE VÆRD? 


  En rigtig fin babynest, som kan bruges både til søvn, leg og pusletid, men de lave kanter trækker ned, så den ikke ender som favoritten.

 • TESTVINDER: LUKSUSHULEN
  5 ud af 6 stjerner
  Luk

  TESTVINDER: LUKSUSHULEN

  LITTLE DAY


  Håndsyet babyrede med ekstra høje kanter og vaskbar madras, 599 kr. på littleday.dk


  DESIGN


  Oh la la! Denne fine håndsyede rede oser af luksus og sød romantik med den lille sløjfe for neden, som også er praktisk, da man kan løsne den, så reden bliver større. Smart detalje. Reden er dejligt blød, og den har en tyk madras, der kan tages ud, og høøøje kanter, der beskytter babyen.


  PUTTETID 


  Der slumres sødt, men madrassen er også dejligt tyk og med skum, så vi er helt trygge ved at lade junior sove der om natten også. Det allerbedste: Stør­relsen på reden kan justeres, så der er god plads til både babyen og dynen, uden de små bliver for varme.


  SIKKERHED


  De faste kanter holder fint på de små, og vi tør godt kigge væk i to sekunder. Men vi kan til gengæld godt blive bekymrede for, om babyen måske kan få fat i den fine sløjfe? Og det er lidt ærgerligt, at kun 


  madrassen kan tages ud og vaskes – hvad nu, hvis den lille gylper på kanterne? 


  PENGENE VÆRD? 


  Ja. En rigtig luksushule til de små, og så syr firmaet endda på bestilling, så du kan få lige den størrelse, du vil have.

 • SMART DESIGN
  4 ud af 5 stjerner
  Luk

  SMART DESIGN

  MAMA MILLA


  Økologisk babynest med fossflakes og gylpelagen, 899 kr. på mamamilla.dk


  DESIGN


  Lang og flot babynest med anderledes form, hvor der er mere luft ved babys hoved. Det virker ikke så trygt og hyggeligt, men til gengæld kan den reguleres i størrelsen, så den kan bruges længe. Plus: Der følger gylpelagen med, og man kan købe covers med forskelligt design til reden. 


  PUTTETID 


  Madrassen er dejligt blød, men kanterne er stive og ikke specielt behagelige at putte mod. Til gengæld kan man flytte på reden med en sovende baby i. Fin detalje! Vi savner huleeffekten, da reden virker lidt stor, selv om man snører den ind.  


  SIKKERHED


  Genialt, at man kan justere på redens størrelse ved at trække i snorene. Men vi mangler et sted at gemme snørerne hen, så baby ikke kan få fat i dem. Kanterne forhindrer trilleuheld, og det trækker op, at reden kan vaskes og tørretumbles. Den er bare virkelig svær at skille ad! 


  PENGENE VÆRD? 


  Av, den er dyr – testens dyreste. I forhold til design er den pengene værd, men det trækker lidt ned, at snorene er løse, og kanterne så hårde.

Babynest test

Vi tester: Babynest

En babynest kan (næsten) give din baby samme tryghed som inde i din mave – og så er den smart at have med på farten. ­Mødregruppen har testet fem forskellige og fundet favoritten.

Skrevet af Sofie Winther Askgaard

Faktaboks

Sådan fungerer en babynest

De første babynests – eller babyreder – blev skabt i Sverige som en del af en varme- og tryghedsgivende seng til nyfødte på neonatal- og barselsafdelinger. Opfindelsen har eksisteret siden 2003.

En babynest har høje, bløde kanter, der omslutter babyen, og det får mange babyer til at falde til ro og føle sig trygge, fordi det at blive omsluttet minder om tiden i livmoderen og om at ligge i sine forældres arme.

Babyredens bund består af en madras, som i nogle modeller kan tages ud, hvis du fx vil bruge reden i en babyseng med en specialmadras. En babyrede er designet til at blive flyttet rundt, så barnet kan ligge trygt i den, uanset om den lille skal sove i sengen, barnevognen, på sofaen eller andre steder.

Mange babyreder har snore, så du kan justere størrelsen til din baby. Sørg altid for at lægge barnet, så snorene trækkes sammen i fodenden.

Babyreder kan bruges fra din baby er nyfødt og typisk op til babyen er fire-seks måneder gammel, afhængig af størrelse på både babyrede og barn.

I pjecen ’Sunde børn’ kan du læse Sundhedsstyrelsens ­anbefalinger til, hvordan dit barn sover mest sikkert. Pjecen kan hentes gratis på sst.dk.

Kilder: babynest.se, kanmed.se, ­sundhedsplejersken.dk. Tekst: Sarah Galán.

LÆS OGSÅ: Gruppetest: Her er den bedste højstol til dit bar

LÆS OGSÅ: Vi tester ammeindlæg

LÆS OGSÅ: Vi tester: Babyalarm

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Gå til forum
loading...