Hjælp, det klør: 8 gode råd, når dit barns hud klør

Der findes ikke noget værre end hud, der klør. Og for et lille barn, der ikke helt forstår hvorfor, kan det være ekstra ubehageligt.
Læs her, hvordan du bedst hjælper dit barn, når huden klør

Alle der har stået med et lille barn, der af den ene eller anden grund ikke har kunnet falde til ro, ved hvor hårdt det er – og et barn med sart hud, der har tendens til atopi falder ikke til ro, når huden klør og er irriteret. Problemet er større end, de fleste ved – for faktisk rammes hver femte barn under et år af kløende og irriteret hud, med alt hvad det medfører af ubehag for barnet og søvnløse nætter for hele familien.

Men sådan behøver det ikke at være, med en passende dermo-kosmetisk pleje i hverdagen kan dit barn sagtens finde den ro og hvile, som det har brug for. Nøglen til at vinde over den kløende hud ligger nemlig ikke kun i medicinsk behandling, når tørheden blusser op og er værst. Du kan selv lindre dit barns sarte hud med de rette fugtgivende og blødgørende cremer, samt en plejerutine, der bedst sikrer dit barns hud de optimale betingelser hver dag – året rundt!

Citat_VOB_ny
Her har vi samlet 8 gode råd til at pleje barnets sarte hud:

 1. DEN DAGLIGE PLEJE
  Det vigtigste, du som forælder kan gøre, er at styrke, pleje og blødgøre barnets sarte hud. Brug en plantebaseret/naturlig løsning fra A-Derma Exomega serien, der er særlig velegnet til tør og kløende hud. Den unikke aktive ingrediens i alle A-Derma Exomega produkter er Rhealba® Havrekim ekstrakt, der med sin beroligende, kløedæmpende og reparerende egenskaber hjælper huden med at genfinde sin balancen. Og fordi de fleste børn ikke er så vilde med at blive smurt ind i en alt for fed creme, er den nye ultralette Exomega Lotion med en silkeblød konsistens et oplagt valg, når de små skal smøres ind på en varm sommerdag. Den nye naturlige formulering i Exomega Lotion gør, at du kun behøver at smøre den på én gang om dagen for at holde tørheden nede.
 2. BADET
  Det er en gammel skrøne, at børn med sart hud ikke skal bades så ofte – du skal blot huske disse vigtige ting:
  Badevandet må ikke være varmere end 32-33 grader, og selvom badet er en dejlig hyggestund for dig og dit barn, skal det ikke vare mere end 5-10 minutter for at skåne barnets sarte hud. Der er heller ingen grund til at putte sæbe i vandet – brug en skånsom, blødgørende olie, og vælg et mildt sæbefrit produkt, som f.eks. Exomega Foaming Gel og Exomega Cleansing Oil, der er velegnet til sart hud. Husk ikke at bruge en vaskeklud – brug i stedet hænderne til at ’sæbe’ barnet ind, det er mindre irriterende for den sarte hud.
 3. HUSK NEGLENE
  Det er vigtigt at holde barnets negle korte og uflossede, så der ikke kommer sår på den sarte hud, hvis barnet klør sig.
 4. VÆR OPMÆRKSOM PÅ OMGIVELSERNE
  Tobaksrøg, støv og husstøvmider kan gemme sig i gulvtæpper, møbler og gardiner – sørg for at dit hjem er så hygiejnisk, og let at gøre rent som muligt – og sørg for at få luftet godt ud – hver dag!
 5. UNDGÅ KUNSTSTOFFER
  Dit barns hud har det bedst i tøj, hvor det kan ånde – bomuld er klart at foretrække, frem for uld og syntetiske stoffer.
 6. VASKEMIDDEL
  Husk altid at bruge et mildt vaskemiddel, helst uden parfume og undgå skyllemiddel, når du vasker barnets tøj og sengetøj.
 7. PAS PÅ SOLEN
  Dit barn skal ikke opholde sig i solen mellem 12 og 15 – og aldrig i direkte sol. Husk også at bruge en solcreme med høj solfaktor, og dæk barnets hoved med en solhat eller kasket. Du kan f. eks. bruge den nye solserie  A-Derma PROTECT der beskytter den sarte barnehud, også når den er atopisk og tør.
 8. BADEFERIE
  At plaske rundt i en pool eller i vandkanten er noget ALLE børn skal have lov til – og det kan også sagtens lade sig gøre, selvom dit barn har sart hud. Husk blot bagefter at vaske klorvandet af med et mildt vaskeprodukt og afslut altid med en god beskyttende fugtighedscreme.

Faktaboks

• A-Derma plejeprodukter til den sarte hud forhandles kun på apoteket og kan bruges alene eller som supplerende pleje til forskellige medicinske behandlinger.
• Alle A-Derma produkter er baseret på en unik og 100% naturlig ingrediens – Rhealba® Havre, der er dyrket efter økologiske standarder i Sydvestfrankrig.
• Alle produkter er tolerancetestet under dermatologisk kontrol og har dokumenteret klinisk effekt.
• Den nye A-Derma Exomega Lotion fås i 200 ml steril emballage til vejl. pris kr. 139,50 og i 400 ml pumpeplaske til vejl. pris kr. 199,50. Begge produkter er uden parfume og kan bruges til spædbørn, børn og voksne.

 9794-A-Derma_Konkurrence_1000x560

debate

Vis facebook-kommentarer

Skjul facebook-kommentarer

Tags:

Hvis du fandt denne artikel interessant, kan du i magasinet Vores Børn få mange flere råd, guides og inspiration om alt fra psykologi og familieliv til forbrug, bragt direkte til din dør hver måned. Vi er ikke bange for at tale om tabubelagte emner og gør vores bedste for at afspejle hele dit liv som forælder. Lige nu kan du få 3 mdr. abonnement og F&F Herbert bamsen som særligt tilbud. Klik herunder, for at benytte tilbuddet.

loading...